I DAGI MORGEN

På tross av at Partido Popular frarådet den avgåtte ordføreren i Alicante fra å stille opp på TV for å forsvare seg, aksepterte den korrupsjonstiltalte politikeren å la seg intervjue i Telecincos mest poulære talk-show, Un Tiempo Nuevo, sist lørdag. 

Sonia Castedo ankom Telecincos studio ikledd en rød kjole, nytt, langt blondt hår, og en holdning mange medier beskriver som skamfull og respektløs. I et klart forsøk på å smiske til seg programlederens støtte, hevdet hun:

Ons, 2015-01-14 12:47

Av:

ann-louise

På tross av at Partido Popular frarådet den avgåtte ordføreren i Alicante fra å stille opp på TV for å forsvare seg, aksepterte den korrupsjonstiltalte politikeren å la seg intervjue i Telecincos mest poulære talk-show, Un Tiempo Nuevo, sist lørdag. 

Sonia Castedo ankom Telecincos studio ikledd en rød kjole, nytt, langt blondt hår, og en holdning mange medier beskriver som skamfull og respektløs. I et klart forsøk på å smiske til seg programlederens støtte, hevdet hun:

-Den eneste grunnen at jeg aksepterte å bli intervjuet, er at jeg har rett til å forsvare meg. Grunnen at jeg gjør det her i Telecinco, er at dere respekterer meg og aldri forvrenger det jeg sier, som andre TV-kanaler gjør.

NEKTER SKYLD 

Sandra Barneda, kjent som en av Spanias tøffeste journalister, svarte:

-Før vi går videre, vil jeg gjøre en ting helt klart: Jeg kommer ikke til å tillate at du bruker Telecinco til å sverte mine kollegaer fra andre kanaler på denne måten. Du er tiltalt for flere korrupsjonssaker, og det er ikke til å komme fra. 

-Vi har et stort problem i dette landet, forsvarte Castedo seg. Er man tiltalt for noe, så tror folk automatisk at en er kriminell, noe som ikke er mitt tilfelle. 

Samtlige journalister til stede, ristet på hodet og flirte. 

-Hvordan er det mulig at du kommer med noe slikt, når vi alle har hørt samtalene dine med flere forretningsmenn, hvor det kommer klart frem at det du har gjort ikke akkurat er lovlig, hevdet en av de. 

-I fem år har pressen vært ute etter meg, og ingen har vært i stand til å bevise noe som helst. Denne uken har jeg nok en gang vært det store temaet. Flere medier påstår jeg kommer hit mot en stor sum penger, noen av de har også fortalt akkurat hvor mye jeg blir betalt. Noe som er latterlig, da jeg stiller opp helt gratis. 

Da programlederen spurte henne om hun kunne sitere noen av disse mediene, hadde ikke Castedo noe svar. 

MELDTE SIN AVGANG PÅ FACEBOOK

Da hun ble spurt om hvorfor hun valgte å bruke Facebook for å annonsere sin avgang, hevdet hun:

-Facebook var den beste måten å annonsere det på fordi det er århundrets sosiale media, og man kan nå flere tusen mennesker på en og samme gang. 

-Men det de fleste synes er så rart, er at du, som så flittig har arrangert pressekonferanser hver gang du hadde noe å si, valgte Facebook ved en viktig anledning som dette?

-En av grunnene er at pressen, som jeg sa tidligere, alltid forvrenger det jeg sier. På Facebook kan jeg selv skrive meldingen til mine mange følgere, og unngå å bli misforstått.

-Hva er det du først og fremt synes journalister flest har misforstått?

-De kaller meg arrogant, politisk ukorrekt, og prepotent, når jeg egentlig ikke er det. 

Hun innrømmet likevel å ha vært politisk ukorrekt ved noen anledninger -- men bare fordi hun ble provosert. Hun hevder også at journalistene lyver om at hun ble presset av sitt eget parti til å gå av.

NEKTER PRESS FRA PP

-Dette stemmer overhodet ikke, sa hun selvsikkert. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har savnet støtte fra mitt eget parti. Men det er opposisjonen og pressen som fikk meg til å gå av.

-Men det er du som lyver, sa en av journalistene. Alle vet at det var ditt eget parti som ba deg om å gå. Det vi alle lurer på, er hvorfor det tok så lang tid før du bestemte deg for å endelig forlate rådhuset.

Castedo opplyste at hun hadde besluttet å gå av den 23. desember i fjor på grunn av datteren sin, som da begynte skoleferien og derfor ville unngå å høre sårende kommentarer.

GIR OPP POLITIKKEN 

Selv om Castedo har utdanning som sosiolog, har hun aldri praktisert dette yrket. Hennes eneste arbeidserfaring ved siden av jobben som ordfører, er som kommunikasjonsrådgiver for hennes forgjenger, Luis Diaz Alperi. Da hun ble spurt om hva hun tenker å gjøre i framtiden, sa hun:

-Jeg kommer ikke til å fortsette i politikken, men jeg har flere interessante tilbud på bordet, uten at jeg vil si noe konkret om det. 

Mange tror at hennes opptreden på den lille skjermen kan være starten på en ny karriere som samarbeidspartner i TV, eller som deltaker i et av Spanias mange reality-show. Det kan man ikke se bort fra. På lørdag kveld beviste hun nok en gang at hun trives best i søkelyset, spesielt foran TV kameraet. 

Siste nyheter »

2017-05-29 15:24
Foto: Sjåføren av ulykkesbilen skal ha hatt promille og spor etter narkotiske stoffer i blodet. Minst åtte personer ble skadet.

To britiske statsborgere forsøkte søndag 28. mai å kjøre fra politiet i Puerto Banús i Marbella.

2017-05-29 10:01
Foto: Lavere etterspørsel fra britiske statsborgere regnes som en konsekvens av usikkerheten knyttet til Brexit. Bildet er fra byen Rincón de la Victoria på Solkysten (Málaga, Andalucia).

Salget av boliger til utenlandske kjøpere i Spania har økt med over 6 prosent på et år.

2017-05-28 09:43
Foto: Torrevieja kommune har satt seg som mål å skifte ut samtlige løse planker på promenaden langs badestranden La Mata. Utbedringene kommer etter lengre tid med klager fra innbyggere.

Torrevieja kommune er omsider i gang med å reparere promenaden ved badestranden La Mata.

2017-05-27 12:21

Sommerværet er kommet til Costa Blanca. Det betyr sesongstart for Aqualandia i Benidorm.

Mer om Nyheter fra Spania »

2017-05-27 10:18
Foto: To av de fem hundene som ble tatt hånd om av politiet Guardia Civil etter det dødelige angrepet i ferbuar i år.

Eieren av de fem kamphundene som angrep og drepte en 75 år gammel mann nord på Costa Blanca i feb

2017-05-22 10:24
Foto: Pedro Sánchez ble gjenvalgt som PSOE-leder med nær 50 prosent av stemmene, mot Susana Díaz 40 prosent og Patxi López 10 prosent. Bildet er fra et partimøte i Extremadura i 2014.

Pedro Sánchez er overraskende gjenvalgt til leder av det spanske arbeiderpartiet PSOE.

2017-05-22 09:19
Foto: Tyrefektingen ved Plaza de Toros i Alicante fikk støtte av flertallet i kommuneledelsen tirsdag 16. mai. Tyrefekteren Enrique Ponce er blant deltakerne i årets arrangement, her avbildet under et stevne i Bayonne i Frankrike i 2004.

Tyrefektingen under sankthansfeiringen i Alicante i juni skal likevel gå som planlagt, tross ster

2017-05-21 10:53
Foto: Statsminister Mariano Rajoy sammen med to av partiets tidligere ledere i Madrid, Ignacio González (t.v.) og Esperanza Aguirre. Tidligere regionspresident i Madrid, Ignacio González er i dag fengslet for korrupsjon, mens Esperanza Aguirre har trukket seg fra partiet.

Opposisjonspartiet Podemos har fremsatt et mistillitsforslag mot Spanias statsminister Mariano Ra

2017-05-20 10:08
Foto: (Illustrasjon) Mer enn 400 syklister er omkommet i Spania de siste ti årene som følge av påkjørsler i trafikken.

Spanske vegtrafikkmyndigheter har trappet opp ruskontrollene i helgene etter at tre syklister i b

2017-05-18 12:11
Foto: Foruten forbudet mot å la hunder være alene hjemme over lengre tid, vil det også bli gitt bøter til hundeeiere som oppbevarer hunden i bil under solvarme forhold.

Byrådet i Alicante har vedtatt et lovforslag om dyrehold der det blir forbudt å la hunden være al

2017-05-16 15:39
Foto: Kommuner med mindre enn 20.000 innbyggere kan søke om økonomisk støtte til fjerning av symboler og skilt fra diktaturets dager.

Byene på Costa Blanca bør bli fri for symboler og skilt som hyller det gamle Franco-diktaturet.

2017-05-16 09:49
Foto: Regionsregjeringen i Valencia vil fremdeles gå inn for et byggeforbud, men åpner for at kommunene i enkelte områder kan gjøre nødvendige unntak fra reglene når visse vilkår er oppfylt. Det meste av regionens kystlinje er allerede bygget ut. Hovedmålet med planen er at det som er igjen av grøntarealer i kystnære områder skal bevares. Bildet viser urbanisasjoner ved Monte Toix mellom Caple og Altea, Costa Blanca, Valencia.

Regionale myndigheter i Valencia åpner for å endre deler av utkastet til verneplanen for regionen

2017-05-14 13:47
Foto: Demonstrasjon mot tyrefekting og okseløp ved Puerta del Sol-plassen i Madrid i september 2016.

«Tortur er ikke kultur» var slagordet da tusenvis av spanjoler lørdag 13.

2017-05-12 10:58
Foto: Brannen på La Palma (Kanariøyene) spredte seg over fire kommuner og hadde et skadeomfang anslått til over 1,8 millioner euro.

En tysk statsborger er dømt til tre års fengsel for å ha startet brannen på La Palma på Kanariøye

2017-05-08 10:10
Foto: Rafael Blasco (t.h.) på et partimøte for Partido Popular i Valencia i 2009 sammen med partikollega og nåværende statsminister i Spania, Mariano Rajoy.

Partido Populars tidligere partistrateg i Valencia, Rafael Blasco, slipper ikke ut av fengsel.

2017-05-06 09:13

Valencia vil gi gratis helsetjeneste til hjemløse.

2017-05-03 09:59
Foto: De 25 tiltalte i Emarsa-saken er politikere fra Partido Popular i Valencia-regionen og deres venner og familie.

En av Partido Populars mest graverende bedrageri- og korrupsjonssaker i Valencia-regionen Caso Em

2017-05-02 10:00
Foto: Det katolske kirkebygget Catedral de la Encarnación de Almería, hovedsete til bispedømmet i Almería som sparket kvinnen fra jobben som religionslærer.

En kvinne fra Andalucia mistet jobben som religionslærer ved en offentlig skole i Almería fordi h

2017-05-01 10:43
Foto: Playa del Ingles, Gran Canaria.

Antall personer som velger Spania som reisemål fortsetter å øke.

2017-04-28 10:08
Foto: Kvinnelige aktivister bærer den Maria-liknende vagina-figuren Sagrada Coño Insumiso gjennom Sevillas gater 1. mai 2014.

Tre kvinner fra Sevilla risikerer fengselsstraff etter å ha gått i «påskeprosesjon» der Maria-sku

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Tirsdag 30.05.2017

Tirsdager er det marked rett ved stranden i "La Cala" som ligger mellom Benidorm og Villajoyosa.

6769

Tirsdager er det marked i San Fulgencio like nord for Rojales.

5498

Markedet i Orihuela holder hus hver tirsdag på en egen markedsplass "Recinto Ferial Los Huertos".

4617Størstedelen av markedet går fra rundkjøringen ved bensinstasjonen i sentrum ned mot Algar elven.

Markedet i Altea er to-delt. Frukt og grønt, selges på plassen like ved kirken nede i sentrum.

Tirsdager om sommeren er det marked i Mil Palmeras ettermiddagen fra klokken 16.00 - 22.00.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Onsdag 31.05.2017

Markdet i Guardamar regnes for å være innholdsrikt.

5505

Onsdager er det marked i Polop midt inne i sentrum på Plaza de los Chorros.

Onsdager er det "Mercadillo" i San Miguel. Markedet begynner klokken 08.00 og går frem til kl.

Onsdager er det antikk og bruktmarked (rastro) i Calpe.

Onsdager er det "mercadillo" i Teulada.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA