I DAGI MORGEN

Tina og Jojje Lemor fra Sverige er de nye eierne av Total Fitness Guardamar utenfor Torrevieja. Ekteparet har valgt å gå fra sikre jobber i Sverige og ser fram til å skape et nytt liv for seg selv på Costa Blanca.

Man, 2014-10-13 16:10

Av:

fredrik

Tina og Jojje Lemor fra Sverige er de nye eierne av Total Fitness Guardamar utenfor Torrevieja. Ekteparet har valgt å gå fra sikre jobber i Sverige og ser fram til å skape et nytt liv for seg selv på Costa Blanca.

-Det var noen venner av oss som startet opp helsestudioet i sin tid. Da de bestemte seg for å flytte til Tenerife tok vi over som eiere. Valget var egentlig enkelt, og vi innrømmer at vi er svært priviligerte som kan leve av vår egen hobby, smiler ekteparet.

Det er mange nasjonaliteter som trener hos helsestudioet midt i sentrum av Guardamar, også nordmenn.

-Blant helsestudioets 150 til 200 medlemmer medlemmer har vi mange nordmenn, engelskmenn, svensker og tyskere, som gjerne bor her i området på vinterstid. Jeg tror det som skiller oss fra konkurrentene er at dette er et svært sosialt sted. Spesielt blant de som kommer om morgenen, ler Tina. Da slåss de eldre om trimsyklene og lydnivået høyt.

Medlemmer i alle aldre
Aldersmessig er spennet hos medlemmene ved treningssenteret i Guardamar fra 15 til 76 år, forteller Tina.

- Vi har medlemmer i alle aldre, og mens noen aldri har satt fot i et helsestudio før driver andre med bodybuilding og konkurranser. Noen behøver derfor mer hjelp og veiledning enn andre. Og, mens noen sliter med ryggplager har andre vonde knær. Men en ting skal alle medlemmene våre ha, uansett alder og fysisk tilstand; de er alle veldig treningsivrige, ler Tina Lemor. For eksempel har vi en norsk dame på 76 år som kommer innom her nesten hver eneste dag for å gjøre styrkeøvelser og sykle.

Utvidede åpningstider
Treningsstudioet i Guardamar stenger ikke på helligdager eller under siesta-tiden.

-Det stemmer at vi ikke holder siesta-stengt og at vi også har valgt å holde dørene åpne på helligdager. Disse dagene kommer det folk ofte personer utenbys fra for å trene hos oss. Mange medlemmer sier også at de setter pris på våre utvidede åpningstider fra klokken 09:00 til 22:00 på hverdager. Siden mange slutter på jobb klokken åtte eller ni får også denne gruppen benyttet seg av tilbudet vårt.

Helseturister
Ekteparet Lemor traff hverandre gjennom trening og har kjent hverandre siden 1997. Før det svenske paret flyttet nedover til Torrevieja drev entreprenørene kostholdsbutikk og en nettside for salg av treningstøy. Hjemme i Sverige forteller Jojje at han var storforbruker av ulike typer medikamenter på grunn av borrelia som hadde satt seg på nervesystemet.

- Vi bestemte oss for å flytte nedover etter å ha feriert i Torrevieja gjennom flere år. Jeg merket etterhvert at smertene var mindre og at jeg sov bedre hver gang jeg oppholdte meg i Spania. Dessuten behøvde jeg ikke medisin i de lengre periodene vi var i Spania heller.

Hva er forskjellen mellom å drive helsestudio i Sverige og Spania?
- Det er en kroppsdyrkingskultur langs Costa Blanca-kysten, og folk setter pris på oss. Det skjer nesten daglig at noen ønsker å ta bilde sammen med oss. Her verdsetter folk innsatsen man har lagt ned for å bygge opp kroppen. I Norden møter jeg ofte misunnelse og forutinntatthet. Her på Costa Blanca er det jeg driver med akseptert, sier bodybuilderen Jojje.

Landslagstrener
I mai i år var Tina trener for det svenske landslaget i Fitness. Som er en av de seks ulike konkurransegrenene underlagt det svenske kroppsbyggingsforbundet. Dersom du ønsker en treningstime med Tina som personlig trener koster dette 25 euro.

-Jeg har spilt masse fotball i ungdomstiden, men fikk problemer med knærne. Etter litt fram og tilbake stod valget mellom svømming og treningsstudio. Nå trener jeg hver dag, og starter morgnene med en times joggetur. Både Jojje og jeg har stor kunnskap om kosthold og trening. Vi analyserer hver og enkelt individuelt og gir kontinuerlig råd både i forhold til korrekt utføring av øvelsene til riktig kosthold. Hvilke øvelser man foreslår er selvfølgelig avhengig av evne og fysisk tilstand. Vanligvis anbefaler vi folk å trene en time tre ganger i uken.

Tina følger det som kalles LCHF-dietten (Low Carb, High Fat). Dette er en spesiell svensk form for ketogen diett med lavt inntak av karbohydrater og høyt inntak av fett.

- Det mange ikke er klar over er at det er stor forskjell på sunt og usunt fett. Det sunne fettet finnes for eksempel i olivenolje og nøtter, mens det usunne fettet finnes i bacon og fløte. Det har nå gått hele 20 år siden jeg startet å trene, og jeg har kjørt fullt fra dag èn. Det tar tid å legge på seg muskler, men selv om man kjører lett styrketrening trener man opp muskulaturen sakte med sikkert.

Siste nyheter »

2017-05-29 15:24
Foto: Sjåføren av ulykkesbilen skal ha hatt promille og spor etter narkotiske stoffer i blodet. Minst åtte personer ble skadet.

To britiske statsborgere forsøkte søndag 28. mai å kjøre fra politiet i Puerto Banús i Marbella.

2017-05-29 10:01
Foto: Lavere etterspørsel fra britiske statsborgere regnes som en konsekvens av usikkerheten knyttet til Brexit. Bildet er fra byen Rincón de la Victoria på Solkysten (Málaga, Andalucia).

Salget av boliger til utenlandske kjøpere i Spania har økt med over 6 prosent på et år.

2017-05-28 09:43
Foto: Torrevieja kommune har satt seg som mål å skifte ut samtlige løse planker på promenaden langs badestranden La Mata. Utbedringene kommer etter lengre tid med klager fra innbyggere.

Torrevieja kommune er omsider i gang med å reparere promenaden ved badestranden La Mata.

2017-05-27 12:21

Sommerværet er kommet til Costa Blanca. Det betyr sesongstart for Aqualandia i Benidorm.

Mer om Nyheter fra Torrevieja området »

2017-05-28 09:43
Foto: Torrevieja kommune har satt seg som mål å skifte ut samtlige løse planker på promenaden langs badestranden La Mata. Utbedringene kommer etter lengre tid med klager fra innbyggere.

Torrevieja kommune er omsider i gang med å reparere promenaden ved badestranden La Mata.

2017-05-24 20:08

Saltbyen skal for første gang i år markere «gay-pride» dagen.

2017-05-24 10:10
Foto: Kommunen mener Torrevieja vil få det høyeste vernet av byens strandområder som er mulig å oppnå i den nye regionale verneplanen. Bildet er fra pressekonferansen mandag 22. mai der byråd for urbanisme Fanny Serrano og kommunearkitekt Alicia Martín presenterer de nye endringene.

Torrevieja kommune vil trolig oppnå et bedre vern av byens kystområder enn tidligere planlagt i d

2017-05-23 16:27

To menn på 46 og 13 år var nær ved å drukne da de ikke kom seg i land på grunn av store bølger på

2017-05-18 10:10
Foto: Saltfabrikken ved lagunene i Torrevieja og La Mata har normalt en kapasitet på 600.000 tonn salt i året. På grunn av regnværet som falt i perioden desember til mars har man vært nødt til å stoppe produksjonen ut året.

Torrevieja må importere salt for første gang på 30 år.

2017-05-05 10:27
Foto: Noria de Pando, det ene av de to møllehjulene i Los Desamparados i Orihuela. Hjulene inngår i vanningsanlegget som ble bygget av maurere en gang mellom år 700 og 900. Dagens konstruksjon av hjulene er fra 1700-tallet.

Et sinnrikt system for vanning av jordene i Orihuela og områdene rundt kan havne på Unescos verde

2017-04-30 11:29
Foto: Sierra de Albatera y Cervillente (Alicante).

Regionale myndigheter i Valencia har gitt klarsignal til byggingen av en demning på 680.000 kubik

2017-04-26 13:07
Foto: Torrevieja-ordfører José Manuel Dolón (nummer to fra venstre), politikere og forretningsadvokater åpner urbanisme-konferansen i Vega Baja tirsdag 25. april. Regionale myndigheter i Valencia setter strenge betingelser for at ny landarealer syd på Costa Blanca skal kunne omreguleres for utbygging.

Regionale myndigheter i Valencia vil ikke tillate nye eiendomsprosjekter syd på Costa Blanca, ute

2017-03-30 09:54
Foto: Aksjonsgruppen for bevaring av korset i Callosa de Segura demonstrerer mot riving i 2016.

Partido Populars ønske om å få beholde det omstridte monumentet «De falnes kors» i sentrum av Cal

2017-03-25 09:44
Foto: Orihuela kommune ber alle utenlandske statsborgere som bor der mesteparten av året om å registrere seg. Bildet er fra Playa Flamenca.

Orihuelas kommuneøkonomi kan reddes dersom flere utenlandske innbyggere registrerer seg.

2017-03-21 08:57
Foto: Marihuanaplante (Illustrasjon).

En mann fra Callosa de Segura syd på Costa Blanca ville anmelde tyveri av marihuanaplanter til po

2017-03-10 15:01
Foto: (Illustrasjon) Playa Flamenca, Orihuela.

Mars måned og sommertemperaturer. Det var situasjonen på Costa Blanca torsdag 9. mars.

2017-03-05 08:13

Det siste av uberørt strandlinje i Orihuela Costa kan bli reddet av miljøkrav fra EU.

2017-02-28 15:04
Foto: Representanter for AMPAS Torrevieja.

Foreldre i Torrevieja protesterer mot at valensiansk skal styrkes i skolen og ber i stedet om mer

2017-02-21 15:29

I 2016 ble det registrert 978 innbrudd i Torrevieja kommune.

2017-02-14 09:57
Foto: Husene ved Playa Babilonia i Callosa de Segura er på vei til å rase ut i havet.

Den spanske stat ønsker ikke å redde husene som er i ferd med å rase ut i havet ved Playa Babilon

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Onsdag 31.05.2017

Onsdager er det "Mercadillo" i San Miguel. Markedet begynner klokken 08.00 og går frem til kl.

Onsdager er det antikk og bruktmarked (rastro) i Calpe.

Onsdager er det "mercadillo" i Teulada.

Markdet i Guardamar regnes for å være innholdsrikt.

5505

Onsdager er det marked i Polop midt inne i sentrum på Plaza de los Chorros.

MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Tirsdag 30.05.2017

4617Størstedelen av markedet går fra rundkjøringen ved bensinstasjonen i sentrum ned mot Algar elven.

Markedet i Altea er to-delt. Frukt og grønt, selges på plassen like ved kirken nede i sentrum.

Tirsdager om sommeren er det marked i Mil Palmeras ettermiddagen fra klokken 16.00 - 22.00.

Tirsdager er det marked rett ved stranden i "La Cala" som ligger mellom Benidorm og Villajoyosa.

6769

Tirsdager er det marked i San Fulgencio like nord for Rojales.

5498

Markedet i Orihuela holder hus hver tirsdag på en egen markedsplass "Recinto Ferial Los Huertos".

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA