I DAGI MORGEN

Puerto Mazarron

Mellom Cartagena og Aguilas ligger stedet i dag kjent for sine strender, flotte klima og gode tomater! Byen Mazarrón 4 kilometer fra kysten, nordvest for havnen, og var opprinnelig en gruveby som var kjent som en av de mest framstående byene i Spania. Fra gruvene i Mazarrón ble det eksportert kobber, jern og noe sølv. I 1886 ble det laget en jernbane fra Mazarrón og ned til kysten for å forenkle frakten av metallet fra gruvene – og slik ble skip med metall sendt ut fra havnen Puerto de Mazarrón og videre ut i verden.

Bra mikroklima

Ons, 2011-08-03 11:47

Av:

Redaksjonen

Mellom Cartagena og Aguilas ligger stedet i dag kjent for sine strender, flotte klima og gode tomater! Byen Mazarrón 4 kilometer fra kysten, nordvest for havnen, og var opprinnelig en gruveby som var kjent som en av de mest framstående byene i Spania. Fra gruvene i Mazarrón ble det eksportert kobber, jern og noe sølv. I 1886 ble det laget en jernbane fra Mazarrón og ned til kysten for å forenkle frakten av metallet fra gruvene – og slik ble skip med metall sendt ut fra havnen Puerto de Mazarrón og videre ut i verden.

Bra mikroklima
Puerto de Mazarrón har lenge vært populært som reisemål, men i de siste årene har stedet virkelig blitt kjent for å være ett av Spanias mest kjente feriesteder. Kysten ved Puerto de Mazarrón sies å ha noen av de flotteste strendene i Spania, og dette sier ikke så rent lite når man tenker på hvor stort utvalg av strender man faktisk har å velge i… Det sies også at været ofte er bedre i Puerto de Mazarrón enn langs resten av kysten, på grunn av at Mazarrón-bukten er omgitt av fjell og derfor har et unikt mikroklima. Stedet har fått priser for å ha eksepsjonelt rent sjøvann, og det reklameres også med at Puerto de Mazarrón har over 300 soldøgn i året. Dette siste med hvor mange soldøgn man regner med tar kanskje folk som har bodd i Spania en stund med en liten klype salt, men allikevel høres det unektelig forlokkende ut.


Fjellturer

Med unntak av høysesongen i juli og august – når spanjolene drar dit på ferie og hele stedet vibrerer av liv – er Puerto de Mazarrón et stille og fredelig sted. Der kan man nyte sol, flott natur og en fantastisk beliggenhet - året rundt.  Ønsker man å nyte natur og få oppleve en overveldende utsikt, kan man bestige et av de mange fjellene som omgir området. Fjell som Sierras Moreras, Lo Alto, Muela, Almenara og Algorobo byr på store muligheter, men kan også by på en del strev og gnagsår…. Gevinsten er følelsen man får når man endelig når toppen – og nedoverturen pleier oftest å være mye enklere enn oppstigningen – da er det bare om å gjøre å holde tungen rett i munnen så det ikke går for fort unna… Det finnes mange stier i fjellene, så dette kan forenkle turen om det er ønskelig. Det er også mye å se i fjellene, flotte huler – noen steder kan man se at folk har oppholdt seg over lengre tid – samt ville blomster som klamrer seg til fjellsidene og lyser i flotte farger.

Den lokale økonomien
Spanske tomaterDen lokale økonomien i Puerto de Mazarrón er fremdeles dominert av fiske og jordbruk, og dette er synlig over det hele. Store drivhus med grønnsaker finnes overalt, og det dyrkes blant annet meloner og agurker her i tillegg til den mest framtredende planten: tomaten! Aldri har man sett så mye tomater på en gang som i Puerto de Mazarrón! En helt klart ingrediens i enhver salat i området, så mye er sikkert! Tomatene dyrkes for å selges på det europeiske markedet, og denne dyrkingen sysselsetter massevis av mennesker i områdene rundt Mazarrón.

Turismen og campingplasser
I tillegg til at økonomien domineres av fiske og landbruk, virker den stadige økningen av turister også mer og mer inn på stedet. Etter en rundtur langs Puerto de Mazarrón kan man ikke unngå å legge merke til dette. Hvor enn man snur og vender seg ser man såkalte bobiler, parkert langs veiene, på strendene, på knauser og knatter – og da selvsagt også på områdets flotte campingplasser. For campingplasser, det har man i Puerto de Mazarrón, og flotte er de også! Den største heter Playa de Mazarrón og for å komme dit må man gjennom sentrum av stedet først. Å komme uanmeldt var ikke å anbefale ble det sagt, for her var det fullt hele året rundt. Andre campingplasser lå noe mer samlet ved innkjøringen til Puerto de Mazarrón – om man kom fra Cartagena. Her kan nevnes Los Torres, Los Delfines og Los Madriles.

Sistnevnte kan skilte med en helt spesiell sak som kalde nordmenn virkelig har sans for: oppvarmet basseng med sjøvann! Aldri før har vi sett maken til basseng – med temperaturer på 26 grader om sommeren og 32 grader på vinteren, tror man først ikke sine egne øyne når man ser at folk ligger i vannet og nyter det midt på vinteren. Bestyreren av campingplassen Los Madriles spøkte og sa at ”vi betaler våre gjester for å bade om vinteren slik at vi får flere kunder…” I tillegg til oppvarming var det lagt rør på over 70 meter som gikk ned til sjøen, og hver kveld ble bassengene tømt for vann og høytrykksspylt før nytt vann ble pumpet opp fra sjøen igjen. Utrolig!

Paseo Maritimo
Inne i selve Puerto de Mazarrón ser det ut som i de fleste spanske byer, og strandpromenaden – Paseo Maritimo – er stille og fredelig på vinterstid. Om sommeren, derimot, arrangerer kommunen mye fest og moro der med levende musikk og liv og røre.

Beliggenhet
Stedet ligger mellom Cartagena og Aguilas, og man finner avkjøringen på N-332 Mazarrón-Cartagena. Kjører man over fjellet fra Cartagena får man, i tillegg til et besøk i Puerto de Mazarrón – oppleve flotte omgivelser og nydelig utsikt langs veien.

Av Beate Lystad

 

Les også: 

Kystperler langs Costa Cálida: Aguilas, Calabardina og Puerto Mazarron

Siste nyheter »

2017-05-26 11:09
Foto: Praksisen med å frata "uønskede" mødre barna ved fødselen går tilbake til slutten av 1930-årene og ble introdusert under fascist-regimet til diktator Francisco Franco. Bildet viser Franco og hans kone Carme Polo etter en gudstjeneste i San Sebastián i 1941.

Den katolske kirke og det spanske helsedepartementet åpner for innsyn i arkivene om Spanias såkalte frastjålne barn.

2017-05-25 07:40
Foto: (Illustrasjon) Samtidig med prisstigningen i første kvartal øker også det totale salget av boliger med 14,4 prosent fra samme tid i fjor.

Boligprisene fortsetter å stige i Spania.

2017-05-24 20:08

Saltbyen skal for første gang i år markere «gay-pride» dagen.

2017-05-24 10:10
Foto: Kommunen mener Torrevieja vil få det høyeste vernet av byens strandområder som er mulig å oppnå i den nye regionale verneplanen. Bildet er fra pressekonferansen mandag 22. mai der byråd for urbanisme Fanny Serrano og kommunearkitekt Alicia Martín presenterer de nye endringene.

Torrevieja kommune vil trolig oppnå et bedre vern av byens kystområder enn tidligere planlagt i den nye vernplanen fra regionale myndigheter i Vale

Mer om Utflukter reisetips & fiestas »

2016-12-16 06:02

Spania er et katolsk land.

2016-12-06 08:23

Du har sikkert lagt merke til den.

2016-12-05 07:22

Den sjette desember er Spanias Grunnlovsdag.

2016-11-20 09:54

Lørdag 26. november går skiheisene i gang på Spanias største skianlegg i Serra Nevada, kort vei fra Granada. Anlegget er også Europas sydligste skianlegg. I år går også VM i Snowboard og Freestyle av stabelen her 7-19. mars. Sierra Nevada åpner sesongen med enkelte forbedringer, blant annet vil man slippe å stå i kø for å kjøpe skikort, nye automater er på plass. Skisesongen er forventet å vare til 30. april.


2016-09-15 10:14

ALTEA: I slutten av september feirer man i Altea byens viktigste festival.

2016-08-30 12:10
La Tomatina

Det er igjen klar for den store tomatkrigen, som alltid arrangeres siste onsdagen i agust.

2016-07-27 17:12

En av Spanias mange litt snodige men morsomme festivaler er «Batalla de los Flores», blomsterslag

2016-06-30 12:52

Opprinnelsen til festivalen for ‘Virgen del Carmen’ (Jomfru Carmen) ligger i tidligere Karmelitto

2016-06-29 14:34

Helgen 2. og 3.

2016-06-25 15:12

I slutten av juli går den spektakulære feiringen av "Moros y Cristianos" av stabelen i  Villajoyo

2016-06-02 07:26

Hoguera betyr enkelt og greit bål på spansk og i slutten av juni feires denne festen over hele Spania. Kjent over hele Spania er Hogueras i Alicante hvor dette er byens viktigste og største festival. Enorme figurer i tre og pappmasje pryder byens torg og gater og i Alicantes ”Plaza de Toros” arrangeres det fortsatt tyrefekting i tilknytning til feiringen som også markerer både midtsommer, helgenene Johannes døperen og katolikkenes kamp mot undertrykkelse i England på 1600-tallet.


2015-10-27 06:24

Allehelgensdag var noe som ble innsatt av pave Urbano IV.

2015-10-09 07:55

Den 28. utgaven av oktoberfest i Calpe er i gang.

2015-10-09 06:05

9. oktober er Valencia-regionens "nasjonaldag.

2015-07-06 10:06
Sommerferie i Spania

Til Spania i sommer?

2015-06-25 18:21

Fellesferien står for døren og mange nordmenn skal tilbringe ferien i Spania.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Lørdag 27.05.2017

5792

Lørdager er det marked i Calpe er stort og innholdsrikt.

La Cala de Finestrat

Markedet i Santa Pola lørdager har et rikt utvalg av matvarer, frukt og grønnsaker i tillegg til

Markedet i Benissa hver lørdag har litt av alt.

Markedet på Playa Flamenca holder til i Calle Nicolás de Bussi hver lørdag.

5546

Markedet i Jalon er godt kjent på Costa Blanca.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Søndag 28.05.2017

Hver torsdag og søndag er markedsdag i Urbanización Marina som ligger i San Fulgencio kommune.

Søndager er det marked i Benferri, ikke langt fra Orihuela, i "Calle Jose María Puchades Noguera"

Ved Plaza de Toros

5529

Markedet som går av stabelen hver søndag i La Nucia er populært. Det er i hovedsak et "rastro" me

Ved Estadio de Fùtbol

El Mercadillo del Campo de Guardamar, på folkemunne kalt Sitronmarkedet, er et yndet utfluktsmål

4621

Søndagsmarkedet går av stabelen på parkeringsplassen midt i sentrum av Albir.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA