I DAGI MORGEN

På tross av at Partido Popular frarådet den avgåtte ordføreren i Alicante fra å stille opp på TV for å forsvare seg, aksepterte den korrupsjonstiltalte politikeren å la seg intervjue i Telecincos mest poulære talk-show, Un Tiempo Nuevo, sist lørdag. 

Sonia Castedo ankom Telecincos studio ikledd en rød kjole, nytt, langt blondt hår, og en holdning mange medier beskriver som skamfull og respektløs. I et klart forsøk på å smiske til seg programlederens støtte, hevdet hun:

Ons, 2015-01-14 12:47

På tross av at Partido Popular frarådet den avgåtte ordføreren i Alicante fra å stille opp på TV for å forsvare seg, aksepterte den korrupsjonstiltalte politikeren å la seg intervjue i Telecincos mest poulære talk-show, Un Tiempo Nuevo, sist lørdag. 

Sonia Castedo ankom Telecincos studio ikledd en rød kjole, nytt, langt blondt hår, og en holdning mange medier beskriver som skamfull og respektløs. I et klart forsøk på å smiske til seg programlederens støtte, hevdet hun:

-Den eneste grunnen at jeg aksepterte å bli intervjuet, er at jeg har rett til å forsvare meg. Grunnen at jeg gjør det her i Telecinco, er at dere respekterer meg og aldri forvrenger det jeg sier, som andre TV-kanaler gjør.

NEKTER SKYLD 

Sandra Barneda, kjent som en av Spanias tøffeste journalister, svarte:

-Før vi går videre, vil jeg gjøre en ting helt klart: Jeg kommer ikke til å tillate at du bruker Telecinco til å sverte mine kollegaer fra andre kanaler på denne måten. Du er tiltalt for flere korrupsjonssaker, og det er ikke til å komme fra. 

-Vi har et stort problem i dette landet, forsvarte Castedo seg. Er man tiltalt for noe, så tror folk automatisk at en er kriminell, noe som ikke er mitt tilfelle. 

Samtlige journalister til stede, ristet på hodet og flirte. 

-Hvordan er det mulig at du kommer med noe slikt, når vi alle har hørt samtalene dine med flere forretningsmenn, hvor det kommer klart frem at det du har gjort ikke akkurat er lovlig, hevdet en av de. 

-I fem år har pressen vært ute etter meg, og ingen har vært i stand til å bevise noe som helst. Denne uken har jeg nok en gang vært det store temaet. Flere medier påstår jeg kommer hit mot en stor sum penger, noen av de har også fortalt akkurat hvor mye jeg blir betalt. Noe som er latterlig, da jeg stiller opp helt gratis. 

Da programlederen spurte henne om hun kunne sitere noen av disse mediene, hadde ikke Castedo noe svar. 

MELDTE SIN AVGANG PÅ FACEBOOK

Da hun ble spurt om hvorfor hun valgte å bruke Facebook for å annonsere sin avgang, hevdet hun:

-Facebook var den beste måten å annonsere det på fordi det er århundrets sosiale media, og man kan nå flere tusen mennesker på en og samme gang. 

-Men det de fleste synes er så rart, er at du, som så flittig har arrangert pressekonferanser hver gang du hadde noe å si, valgte Facebook ved en viktig anledning som dette?

-En av grunnene er at pressen, som jeg sa tidligere, alltid forvrenger det jeg sier. På Facebook kan jeg selv skrive meldingen til mine mange følgere, og unngå å bli misforstått.

-Hva er det du først og fremt synes journalister flest har misforstått?

-De kaller meg arrogant, politisk ukorrekt, og prepotent, når jeg egentlig ikke er det. 

Hun innrømmet likevel å ha vært politisk ukorrekt ved noen anledninger -- men bare fordi hun ble provosert. Hun hevder også at journalistene lyver om at hun ble presset av sitt eget parti til å gå av.

NEKTER PRESS FRA PP

-Dette stemmer overhodet ikke, sa hun selvsikkert. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har savnet støtte fra mitt eget parti. Men det er opposisjonen og pressen som fikk meg til å gå av.

-Men det er du som lyver, sa en av journalistene. Alle vet at det var ditt eget parti som ba deg om å gå. Det vi alle lurer på, er hvorfor det tok så lang tid før du bestemte deg for å endelig forlate rådhuset.

Castedo opplyste at hun hadde besluttet å gå av den 23. desember i fjor på grunn av datteren sin, som da begynte skoleferien og derfor ville unngå å høre sårende kommentarer.

GIR OPP POLITIKKEN 

Selv om Castedo har utdanning som sosiolog, har hun aldri praktisert dette yrket. Hennes eneste arbeidserfaring ved siden av jobben som ordfører, er som kommunikasjonsrådgiver for hennes forgjenger, Luis Diaz Alperi. Da hun ble spurt om hva hun tenker å gjøre i framtiden, sa hun:

-Jeg kommer ikke til å fortsette i politikken, men jeg har flere interessante tilbud på bordet, uten at jeg vil si noe konkret om det. 

Mange tror at hennes opptreden på den lille skjermen kan være starten på en ny karriere som samarbeidspartner i TV, eller som deltaker i et av Spanias mange reality-show. Det kan man ikke se bort fra. På lørdag kveld beviste hun nok en gang at hun trives best i søkelyset, spesielt foran TV kameraet. 

Siste nyheter »

2018-01-20 12:20
Foto: Schiller skal ha slettet de kontroversielle meldingene kort tid etter at de ble lagt ut på Facebook. Samtidig sier han til media at han ikke angrer på innholdet i uttalelsene. Bildet viser San José-kirken i Alfaz del Pi der Schiller har vært prest de siste 12 årene.

Prest Miguel Ángel Schiller i Alfaz del Pi er kalt inn på teppet til bispedømmet i Orihuela og Alicante for å ha kalt spanske biskoper for «pedofil

2018-01-19 12:54

Lørdag 26. november går skiheisene i gang på Spanias største skianlegg i Serra Nevada, kort vei fra Granada. Anlegget er også Europas sydligste skianlegg. I år går også VM i Snowboard og Freestyle av stabelen her 7-19. mars. Sierra Nevada åpner sesongen med enkelte forbedringer, blant annet vil man slippe å stå i kø for å kjøpe skikort, nye automater er på plass. Skisesongen er forventet å vare til 30. april.


2018-01-19 12:02
Foto: Torrevieja har de siste årene vært blant kommunene i Spania med størst aktivitet i boligmarkedet.

Investorer satser i Torreviejas boligmarked. I fjor steg antallet godkjente eiendomsprosjekter med 45 prosent fra året før.

2018-01-18 12:48
Foto: Kommuneledelsen i Torrevieja inspiserer det nye taket over renseanlegget for kloakk syd i byen. Anlegget skal ha vært det eneste i sitt slag i Valencia-regionen som ikke hadde bassengene tildekket.

Torrevieja er endelig blitt kvitt problemene med kloakkstank fra renseanlegget EDAR syd i byen.

Mer om Nyheter fra Spania »

2018-01-14 09:47
Foto: Retten til å få slektskap bekreftet er godt beskyttet i Spania. Dersom Julio Iglesias nekter å la seg genteste, vil advokaten til mannen som hevder å være hans sønn gå videre til neste ledd. Det vil si et krav om DNA-testing av sangerens barn.

Den kjente spanske sangeren Julio Iglesias er avkrevd DNA-test i en farskapssak.

2018-01-13 18:58

Ryanair ble størst i Spania i 2017.

2018-01-12 21:30

Lobby organisasjonen for turist-sektoren i Valencia regionen Exceltur, har lagt frem tall som vis

2018-01-12 21:29

EUs patentbyrå har lenge befunnet seg i Alicante.

2018-01-12 21:24

Flyplassen i Alicante kan se tilbake på 2017 og notere ny passasjerrekord.

2018-01-12 10:57
Foto: I motsetning til i Norge er kamphunder ikke ulovlig i Spania. Hundene står imidlertid oppført på en liste over potensielt farlige raser. Bildet viser en amerikansk pitbullterrier. Munnkurv er påkrevet etter spansk lov (Illustrasjon).

En 70 år gammel mann fra Castellón-provinsen i Valencia omkom på sykehus 3.

2018-01-11 10:29
Foto: Dersom prosessen for uavhengighet i Catalonia skulle føre frem i løpet av de neste tre årene, vil Lionel Messi kunne gå fra kontrakten med Barcelona uten å måtte betale erstatningen på 700 millioner euro som ellers gjelder ved avtalebrudd.

Den argentinske fotballstjernen Lionel Messi har stilt som betingelse for fornyelsen av kontrakte

2018-01-10 14:29

Den nye lederen for FN’s organ for turisme, UNWTO (World Tourism Organization) brukte sin første

2018-01-08 13:29
Foto: (Illustrasjon)

Et fengsel i Asturias i Nord-Spania risikerer søksmål etter å ha sendt en levende fange til obduk

2018-01-03 14:25

Enheten «trafico» innenfor Guardia Civil siste to årene redusert antall patruljebiler med 589 enh

2017-12-28 13:18

Rådhuset i Torrevieja jobber for å verne et stykke av kysten utenfor byen.

2017-12-26 12:49

Senija er den andre kommunen som lar innbyggerne få avgjøre om tradisjonen skal få fortsette.

2017-12-22 21:50

Adventstiden har mange beundret en av de mange julekrybber som pryder spanske gatetorg. Jula begy

2017-12-21 21:41

Kostnaden for å kjøre på motorveien langs kysten har vært fryst i flere år.

2017-12-18 13:02
Foto: Avsaltingsanlegget i Torrevieja er det største i Europa. I løpet av 2017 ble det produsert rundt 40 kubikkhektometer ferskvann ved anlegget.

Avsaltingsanlegget i Torrevieja stod ferdig i 2013.

2017-12-18 10:20

Kvinnen ble funnet av Guardia Civil i “Taurito”, ikke langt fra Arguineguin syd på Gran Canaria.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Lørdag 20.01.2018

La Cala de Finestrat

Markedet i Santa Pola lørdager har et rikt utvalg av matvarer, frukt og grønnsaker i tillegg til

Markedet i Benissa hver lørdag har litt av alt.

Markedet på Playa Flamenca holder til i Calle Nicolás de Bussi hver lørdag.

5546

Markedet i Jalon er godt kjent på Costa Blanca.

5792

Lørdager er det marked i Calpe er stort og innholdsrikt.

MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Søndag 21.01.2018

Ved Plaza de Toros

5529

Markedet som går av stabelen hver søndag i La Nucia er populært. Det er i hovedsak et "rastro" me

Ved Estadio de Fùtbol

El Mercadillo del Campo de Guardamar, på folkemunne kalt Sitronmarkedet, er et yndet utfluktsmål

4621

Søndagsmarkedet går av stabelen på parkeringsplassen midt i sentrum av Albir.

Søndager er det marked i Benferri, ikke langt fra Orihuela, i "Calle Jose María Puchades Noguera"

Hver torsdag og søndag er markedsdag i Urbanización Marina som ligger i San Fulgencio kommune.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA