Foto: Bøyene har en miljøvennlig moring som beskytter havbunnen og sjøgresset posidonia oceanica (bildet), typisk for Middelhavet (Illustrasjon).

Alfaz del Pi kommune har montert nye miljøvennlige fortøyningsbøyer til lystbåter i havet utenfor Albir. I motsetning til sementblokker med kjetting som ofte dras langs bunnen har bøyene en type spiral-feste som borres ned i havbunnen på en måte som ikke ødelegger plantelivet på havbunnen og det typiske sjøgresset langs Middelhavskysten (posidonia oceanica). En liten bøye henger under vann mellom feste og overflaten for å forhindre at kjetting eller tau dras langs bunnen om strøm eller vind endrer retning.

I tillegg til de nye moringene har regionale myndigheter satt ut liknende bøyer lenger ut i bukta ved Cala de la Mina. Tiltaket er ment å beskytte sjøgresset som er vekstgrunnlag for et mangfold av plantearter, dyr og fiskearter.

Flere tusen båter besøker buktene i Altea og Albir hver sommer. Et utall anker kastes ut over den sårbare poseidon planten som vokser på bunnen. Plantene rives opp med røttene i det båtene drar ankre langs bunnen for å få feste.