Akinon La Nucia

Ernæringsfysiolog og Dr. philos Dag Viljen Poleszynski kommer til La Nucia. Han er invitert til Akinon senteret hvor han skal holde kurs og forelese om tema knyttet til kosthold. Poleszynski er kjent for de fleste som en forkjemper for fettrik kost og en motstander av de offentlige anbefalingene fra Helsedepartementet, som han mener åpner opp for alt for mye karbohydratrik kost.

Ernæringsfysiolog og Dr. philos Dag Viljen Poleszynski kommer til La Nucia. Han er invitert til Akinon senteret hvor han skal holde kurs og forelese om tema knyttet til kosthold. Poleszynski er kjent for de fleste som en forkjemper for fettrik kost og en motstander av de offentlige anbefalingene fra Helsedepartementet, som han mener åpner opp for alt for mye karbohydratrik kost.

Linda Bratlund Stokke ved Akinon i La Nucia, forteller til Spaniaposten, at hun først traff Poleszynski i "Referansegruppen for Alternativ Medisin" i 1996. Der var begge medlemmer i utvalget som ble opprettet av Helsedepartementet og fungerte som rådgivende organ for departementet som den gang arbeidet med den nye loven for "Alternativ Medisin" som kom i 1998.

Poleszynski er som kjent stor tilhenger av LCHF kosthold (lavkarbo/høyfett) og skal nå jevnlig holde kurs hos oss om dette og andre spennende tema. Kursene er også åpnet for lokale deltagere, slik at det er interessant for lokalsamfunnet å få vite mer om konseptet. Dette består av forelesninger og praktsik matlaging på kjøkkenet.

Stokke forteller at forelesningene vil fokusere på fire temaer: Menneskets evolusjonære bakgrunn og hva vi er tilpasset å spise, historiske erfaringer med lavkarbokosthold (fra Brillat-Savarin til Lutz og Atkins), fysiologiske og biokjemiske mekanismer som fører til overvekt og andre sykelige tilstander og myter og misforståelser i ernæringsdebatten.

Dag Viljen Poleszynski er i tillegg til å være ernæringsfysiolog, tidligere fagredaktør i Mat og Helse og nå ansvarlig redaktør i det nye Helsemagasinet VOF, www.vof.no

Linda Bratlund Bratrud Stokke forteller til Spaniaposten at Poleszynski besøkte senteret to ganger høsten 2010 og at han fremover fast vil besøke Akinon-senteret i La Nucia hvor ernæringsfysiologen fast vil holde kurs innen ernæring og andre spennende tema. Stokke sier kursene ikke kun er for senterets egne gjester, lokale deltakere kan også melde seg på kurs og foredrag. I tillegg til forelesningen blir også praktisk matlaging på kjøkkenet en del av tilbudet.

Dag Viljen Poleszynski Akinon La Nucia

Ernæringsfysiolog Dag Viljen Poleszynski kommer til Akinon 29. mars og blir til 3. april denne gangen.

– Akinon og jeg gleder oss til å kunne tilby kurs som dette som vil spre informasjon om prinsipper som jeg selv har funnet ut fungerer godt og gir både bedre helse, vektkontroll og vektreduksjon og som resultat av dette bedre selvfølelse og livskvalitet.

Det er enkelt å gjennomføre i hverdagen, og lett å praktisere også i selskapelige sammenhenger.

Man kan leve "det gode liv" og attpåtil få bedre helse! Kurset vil gi en grundig innføring i teoriene bak kostholdet og spennende kokkelering i felleskap på kjøkkenet. Vi gleder oss!

Dag vil komme tilbake igjen i juni, og vi satser på flere kurs i hans regi avslutter en engasjert Linda Bratlund Bratrud Stokke fra Akinon senteret i La Nucia.

Les også:

Bygger broer mellom tradisjonell og alternativ medisin

300×250 DinBolig