Forsinkede infrastruktur-prosjekter i Alfaz del Pi

Siste nytt

Ranet og drepte pensjonist (78) i Orihuela

Tidlig i sommer ble en 78 år gammel pensjonist fra Belgia ranet og slått ihjel i sitt hjem...

Matmesse i Torrevieja 25-27. oktober

14 bedrifter som driver innen mat, drikke og catering samler seg helgen 25. til 27. oktober. Stedet...

Høstmesse i Torrevieja 26. og 27. mars – Expo Torrevieja

Helgen 26. og 27. mars arrangeres Expo Torrevieja for sjette gang. I auditoriet...

Tapasrute i Altea

Denne høsten fra 18. oktober til 3. november kan man nyte tapas, vin og øl i Altea....

I Mai 2018 sa ordfører Vicente Arques til pressen at den nye gangbroen over riksvei N332 skulle være igangsatt innen utgangen av fjoråret. Den planlagte adkomstveien til Albir fra rundkjøringen man åpnet i 2015 skulle i følge rådhuset vært klart første halvdelen av 2019. Ingen av prosjektene er påbegynt og ingen av dem har ennå fått sitt endelige ok fra departementet for infrastruktur i Madrid, Fomento.

Det var høsten 2018 Alfaz del Pi kommune signaliserte at den lenge omtalte nye gangbroen over N332 mellom Albir og Alfaz del Pi skulle igangsettes innen utgangen av 2018 og være klar etter to måneder, altså slutten av februar 2019. Prosjektet er ment å bedre knytte sammen Albir og Alfaz del Pi ved å la gående og syklende slippe å forsere det farlige veikrysset man i dag må gjennom over riksvei N332.

FORSINKET: Mai 2018 sa ordfører Vicente Arques til pressen at arbeidene med den nye broen skulle være i gang innen utgangen av 2018.
FORSINKET: Mai 2018 sa ordfører Vicente Arques til pressen at arbeidene med den nye broen skulle være i gang innen utgangen av 2018.

Prosjektet ble først forsinket av kommunen selv grunnet uklar finansiering. Da prosjektet ble presentert for pressen i 2018 fikk man opplyst at finansiering var i orden noe det senere ble klart var feil. Kommunen måtte utvide ens egen grense for belåning for å legge nok egen kapital på bordet så EUs fond for regional utvikling kunne betale resten. Dette var i orden i januar 2019, likevel er prosjektet ennå ikke godkjent på nasjonalt plan.

Ansatte ved kommunens byggeavdeling forteller til SpaniaPosten at man ennå ikke har fått endelig godkjenning sentralt. Alfaz del Pi kommune har fått flere pålegg fra staten om endringer på planene så prosjektet er i tråd med regelverket og kan få endelig godkjenning.

Ny avkjøring fra riksvei N-322 til Albir

Den nye veien skal bygges fra den relativt nye rundkjøringen man åpnet i 2015. Den skal koble rundkjøringen til CV-753, bakveien som går fra Albir til Benidorm. Rundkjøringen kobler seg til CV-753 ikke langt fra bensinstasjonen og campingplassen som ligger langs veien mot Benidorm. Prosjektet er estimert å koste 833.000 Euro.

Igjen blir det opplyst at prosjektet som ble levert til departementet for infrastruktur ikke kunne godkjennes som kommunen hadde presentert planene. Staten krevde visse endringer og dette skal ha blitt gjort og man venter nå på endelig godkjenning.

Albir får ny avkjøring fra N332

Gangbroen mellom Alfaz og Albir er forsinket

Kjenner du noen som bør lese denne saken? Del gjerne!

Flere nyheter fra Spania

Ranet og drepte pensjonist (78) i Orihuela

Tidlig i sommer ble en 78 år gammel pensjonist fra Belgia ranet og slått ihjel i sitt hjem i Orihuela (Torremendo). Guardia Civil arresterte...

Matmesse i Torrevieja 25-27. oktober

14 bedrifter som driver innen mat, drikke og catering samler seg helgen 25. til 27. oktober. Stedet er «Centro Muncipal de Ocio»...

Høstmesse i Torrevieja 26. og 27. mars – Expo Torrevieja

Helgen 26. og 27. mars arrangeres Expo Torrevieja for sjette gang. I auditoriet like nord for sentrum av...

Tapasrute i Altea

Denne høsten fra 18. oktober til 3. november kan man nyte tapas, vin og øl i Altea. 17 restauranter og barer er...

Sierra Helada får “kystvakt” og mer kontroll på sjøen

Bukten utenfor Altea og Albir har fått mer kontroll ute på sjøen. Resultatet av ett samarbeide mellom Benidorm, Altea og Alfaz del...

Vil endelig bygge skole nummer to i Alfaz del Pi

Medlemmene i skolerådet og i bystyret i Alfaz del Pi stemte alle for at man må jobbe mot byggingen av en videregående skole...

200 nye boliger til Fuengirola

Fuengirola regner med man vil få realisert ut åtte større bygge-prosjekter i kommunen. Til sammen vil disse gi turistbyen 200 nye boliger.

Norwegian slutter å fly til Spania fra Torp flyplass

Norwegian har besluttet å droppe sine flyvninger til Spania fra Torp flyplass i Vestfold. Med det blir det slutt...

Lederne i Katalona må sone opptil 13 år i fengsel

Spansk høyesterett har dømt ni katalanske separatister til mellom ni og tretten års fengsel. De er dømt for deres handlinger i...

Opplev Spania!

Leiebil i Alicante og Malaga – 5 nye lønnsomme tips før du bestiller

Leiebil i ferien gjør turen til stranda, utflukter og shoppingen enklere. Reisen til og fra flyplassen går...

En heldagtur gjennom drueåkre og bortgjemte strender nord på Costa Blanca

Få områder kan fremvise en så stor variasjon av landskap og utflukter som den nordre delen av...