I slutten av november åpnet den italienske restauranten Cuore Matto dørene sine. I Calle Ruperto Chapi, ned gaten fra Sabadell-banken, satser man på hjemmelaget mat til lave priser og takeaway. Eieren er spansk-italienske Maria Profilo som tidligere drev pizzeria i Benidorm.
I slutten av november åpnet den italienske restauranten Cuore Matto dørene sine. I Calle Ruperto Chapi, ned gaten fra Sabadell-banken, satser man på hjemmelaget mat til lave priser og takeaway. Eieren er spansk-italienske Maria Profilo som tidligere drev pizzeria i Benidorm.
Interiøret er smakfullt og fargesterkt. På veggene henger kunst malt av kokken Toni med samme etternavn.
-Mange tror vi er gift, ler Maria og legger til at etternavnet er av den vanlige sorten i Italia.
Da SpaniaPosten ankommer er Toni i full gang med å sette pizzadeig på kjøkkenet. Her skal ting lages ordentlig fra bunnen av.
Til sammen har firmaet tre ansatte.
-Går dette bra, vil jeg kunne ansette flere folk, sier Maria.
Prisene ligger på et akseptabelt prisnivå. Dette er bevisst:
-Konseptet er at det ikke skal være dyrere å spise her enn om man kjøper inn råvarer og lager maten selv, forteller hun.
Maria har utdannelse i kokkefaget og lager spesialiteter fra Syd-Italia. Selv kommer 41-åringen fra landsbyen Hesagne .Hun har italiensk far og spansk mor og har dermed en fot i hvert land.
Maria har bodd 15 år i Albir og har etter hvert knyttet bekjentskaper innen det norske miljøet. Målgruppen er det internasjonale miljøet i området ,og håpet er at de skal få smaken på ekte hjemmelaget italiensk mat.