Lutefiskens venner er mange selv i solens land. Årets lutefisk er på plass i Albir og kan allerede nytes denne helgen. Det er Irena Troklina på restauranten “Le Monde” som forteller SpaniaPosten at den helnorske delikatssen nå er klar og kan nytes allerede denne helgen. Hun driver restauranten sammen med Robert Johansen. Johansen bør være godt kjent for mange nordmenn på Costa Blanca, han drev i mange år “Robert” på Punta Prima. I dag passer han på at det går rett for seg på kjøkkenet i Albirs “Le Monde” og “Cuevas” i San Miguel. Den relativt nye restaurante i Albir har allerede bemerket seg som et av byens beste restauranter i følge kommentarer på Facebook og Tripadvisor.
Lutefiskens historie
Hvorfor og når man begynte å behandle tørket fisk med lut vet man ikke, men det er en gammel tradisjon. En legende sier at et lager med tørrfisk brant opp etter et lynnedslag. Tørrfisken ble liggende igjen i asken som ble våt i det påfølgende regnet, og aske er alkalisk. Den gangen spiste man mat som bare var uspiselig og ikke forgiftet, og fisken ble antakelig dermed vasket grundig i rent vann for å få bort den verste sotmengden. Dermed var lutefisken født.
“Le Monde” ligger i Calle Bach 17, i Albir – Bord kan reserveres på telefon 966 86 74 44.
Les også: