Norsk kvinne (20) gruppevoldtatt i Benidorm, to av de tiltalte innrømmer “…de hadde sex…”

Siste nytt

Ranet og drepte pensjonist (78) i Orihuela

Tidlig i sommer ble en 78 år gammel pensjonist fra Belgia ranet og slått ihjel i sitt hjem...

Matmesse i Torrevieja 25-27. oktober

14 bedrifter som driver innen mat, drikke og catering samler seg helgen 25. til 27. oktober. Stedet...

Høstmesse i Torrevieja 26. og 27. mars – Expo Torrevieja

Helgen 26. og 27. mars arrangeres Expo Torrevieja for sjette gang. I auditoriet...

Tapasrute i Altea

Denne høsten fra 18. oktober til 3. november kan man nyte tapas, vin og øl i Altea....

Fem unge franskmenn ble pågrepet i Benidorm etter at en norsk kvinne anmeldte det hun sier var en gruppevoldtekt. Hun skal ha oppsøkt et legesenter i Alfaz del Pi og forklart hun ønsket å anmelde en voldtekt. Også hennes venninne har anmeldt samme guttegjengen for «beføling» og seksuelt misbruk.

De norske jentene skal ha blitt med guttegjengen til en leilighet i Benidorm hvor det hele skal ha skjedd. Helsepersonell har fortalt media at jenta ankom klinikken i Alfaz del Pi uten undertøy og kjolen bak frem. Hun skal ha opplyst at hun greide å rømme ut av leiligheten hvor voldtekten skal ha skjedd.

Jentene skal ha blitt kjent med guttegjengen via dating-applikasjonen Tinder og blitt enige om å møte dem i Benidorm. Guttene ble pågrepet timer etter anmeldelsen. Politiet brukte data fra Instagram for å spore dem opp i tillegg til et nært samarbeide med fransk politi, et samarbeide man har i gang spesifikt for å håndtere det store antallet franske turister som kommer til området.

Spansk presse har kalt guttegjengen for “La manada de Benidorm”, ulveflokken fra Benidorm. En referansen til en voldtektssak hvor en gjeng menn i San Sebastian voldtok en ung kvinne og delte videoer av overgrepet seg i mellom i en Whatsapp-gruppe de selv hadde gitt navnet “La Manada” altså ulveflokken.

Saken om voldtekten av de norske jentene ble raskt gjort politisk. Presiden for Valencia-regionen Ximo Puig (PSOE) omtalte det som skjedde i Benidorm som et eksempel på “.. det maskuline hegemoniet som rettferdiggjør slik oppførsel..”.

To av guttene innrømmer “de hadde sex”

Tre av de fem som ble pågrepet sitter i varetekt uten mulighet for kausjon. De to som er løslatt vil få dra tilbake til Frankrike uten tiltale.

To av de tiltalte sier de har hatt “seksuell omgang” med den norske jenta, men de sier det var frivillig og det skjedde “hver for seg” og ikke som del av noen “gruppe”. Advokaten for en av de tiltalte sier til spansk presse “..dette var en date hvor det ble inntatt altfor mye alkohol..”

Flere norske unge jenter har blitt voldtatt etter besøk i Benidorm. Blant annet ble en norsk elev ved «Den norske skolen Costa Blanca» voldtatt på et toalett av en bartender få år tilbake.

Kjenner du noen som bør lese denne saken? Del gjerne!

Flere nyheter fra Spania

Ranet og drepte pensjonist (78) i Orihuela

Tidlig i sommer ble en 78 år gammel pensjonist fra Belgia ranet og slått ihjel i sitt hjem i Orihuela (Torremendo). Guardia Civil arresterte...

Matmesse i Torrevieja 25-27. oktober

14 bedrifter som driver innen mat, drikke og catering samler seg helgen 25. til 27. oktober. Stedet er «Centro Muncipal de Ocio»...

Høstmesse i Torrevieja 26. og 27. mars – Expo Torrevieja

Helgen 26. og 27. mars arrangeres Expo Torrevieja for sjette gang. I auditoriet like nord for sentrum av...

Tapasrute i Altea

Denne høsten fra 18. oktober til 3. november kan man nyte tapas, vin og øl i Altea. 17 restauranter og barer er...

Sierra Helada får “kystvakt” og mer kontroll på sjøen

Bukten utenfor Altea og Albir har fått mer kontroll ute på sjøen. Resultatet av ett samarbeide mellom Benidorm, Altea og Alfaz del...

Vil endelig bygge skole nummer to i Alfaz del Pi

Medlemmene i skolerådet og i bystyret i Alfaz del Pi stemte alle for at man må jobbe mot byggingen av en videregående skole...

200 nye boliger til Fuengirola

Fuengirola regner med man vil få realisert ut åtte større bygge-prosjekter i kommunen. Til sammen vil disse gi turistbyen 200 nye boliger.

Norwegian slutter å fly til Spania fra Torp flyplass

Norwegian har besluttet å droppe sine flyvninger til Spania fra Torp flyplass i Vestfold. Med det blir det slutt...

Lederne i Katalona må sone opptil 13 år i fengsel

Spansk høyesterett har dømt ni katalanske separatister til mellom ni og tretten års fengsel. De er dømt for deres handlinger i...

Opplev Spania!

Leiebil i Alicante og Malaga – 5 nye lønnsomme tips før du bestiller

Leiebil i ferien gjør turen til stranda, utflukter og shoppingen enklere. Reisen til og fra flyplassen går...

En heldagtur gjennom drueåkre og bortgjemte strender nord på Costa Blanca

Få områder kan fremvise en så stor variasjon av landskap og utflukter som den nordre delen av...