Foto: Den begrensede fremkommeligheten i distriktene nord på Costa Blanca er godt kjent for både fastboende og turister. Satsingen på de nye busslinjene til flyplassen anses derfor som viktig (Aeropuerto de Alicante-Elche).

Dénia, Javea og Calpe nord på Costa Blanca får egne ekspressbusser til flyplassen i Alicante. De tre linjene vil kun ha to eller tre stoppesteder underveis. Blant annet skal Calpe-bussen stoppe i Altea og Alicante by før flyplassen. Bussen inngår i en større satsing på kollektivtransport fra regionale myndigheter i Valencia.

Satsingen på de nye busslinjene i Marina Alta og Marina Baja anses som svært viktig. Den begrensede fremkommeligheten i de to distriktene er godt kjent for både fastboende og turister.

Alicante-avisen Información retter stadig søkelyset på problemet. I avisen påpekes det blant at arbeidene med den nye trikken (Tram), som skal knytte byene nord på Costa Blanca til Alicante by, går sakte. Samtidig er motorveiene på nær sagt alle strekninger oppstykket med bompasseringer og betaling av bompenger.

Når det gjelder planen for de nye flyplassbussene, er det ment at Calpe-bussen skal stoppe i Altea og Alicante by før flyplassen, Dénia-bussen i Pedreguer, Gata de Gorgos og Alicante, mens Xàbia skal innom Teulada og Benissa.

Bussene inngår i en større satsing på kollektivtransport fra regionale myndigheter i Valencia (Generalitat Valenciana). Et helt nytt nettverk av busser skal implementeres nord på Costa Blanca. Det nye transporttilbudet vil ha Benidorm, provinshovedstaden Alicante, Universitetet i Alicante og flyplassen som viktigste destinasjoner.

Når de nye flyplassbussene kommer i rute er foreløpig usikkert. Oppdraget fra regionsadministrasjonen skal imidlertid være lagt ut på anbud.

Les også: Alicante flyplass – Info om transport, taxi og busstider

Les også: Ekspressbuss fra Albir til Alicante

 

MedCareSpain