Palmen – internasjonal cafe med fårikål

Publisert

Utenfor vaier norske flagg. Tavlene forteller om Rosenborg-kamper, fiskeboller og kjøttkaker. Hvem skulle tro at eieren er engelsk og kokken fra Uruguay.

 

Innenfor lyder toner fra gamle norske slagere i sjangeren Dansegalla. Eieren Karen Medlycott serverer lunchgjestene mens kokken Ignacio Maio, med kallenavnet Nacho, er i full gang på kjøkkenet. Etter bare en ukes fartstid på Palmen er han allerede dreven i norsk kokekunst.

Dagens rett og julemeny

Karen forteller at hun for noen år drev en restaurant med samme navn ved stranden. Etter en pause på to år, da hun blant annet fylte batteriene ved å reise, åpent hun Palmen i Calle Ruperto Chapi. Den fyller tre år i februar.

Med norsk konsept er kundegrunnlaget i orden. Palmen har mange faste gjester som kommer for å spise Dagens hver dag hele uka. Når det er fotball, især når Rosenborg spiller, er terrassen mer enn full.

Jeg har vært samboer med en trønder i 11 år, så jeg har lært mye norsk. Dessuten har jeg bodd i Norge i to år og lært å lage norsk mat. Norge har god tradisjonsmat, og det er det vi satser på her. I tillegg har vi alltid internasjonale retter, slik som salater, bakt potet og grillet laks, for ikke å glemme bestselgerne schnitzel og spareribs, forteller Karen og legger til at den nye kokken skal lage en del spanske og latinske spesialiteter etter hvert.

Dagens rett har alltid samme ukemeny. Der ser vi både fiskekaker og kjøttkaker, samt fårikål hver søndag. I Spania varer fårikålsesongen fra september til mai og her brukes kvalitetskjøtt, kan eieren fortelle. Fra 8. november står julemat på menyen hver dag fra klokken 14. Svineribbe og pinnekjøtt er blant slagerne og bordbestilling anbefales.

Lunchgjestene vi snakket var storfornøyd med maten og var ikke sene om å anbefale fårikålen. – Den er skikkelig god, med mye kjøtt, lød kommentaren.

Og dessuten glutenfri, legger Karen til.

Sport og fotball

Det er god plass mellom gjestene når vi er innom. Men Karen kan fortelle at det virkelig koker når det er fotballkamp. Da tar folk med seg stoler innenfra ut på terrassen og fyller opp mer enn det dobbelte av vanlig serveringsområde. Stemningen er høy og bordbestilling er umulig.

Man må komme tidlig for å sikre seg plass. Rosenborg er det mest populære for tiden. De spiller jo også i Tippeligaen. Dessuten viser vi landslagskamper, Europa Ligaen og Champions League og vintersport når den tid kommer, sier hun.

Tappekrana har ikke norsk øl, men i hyllene står fire sorter akevitt i tillegg til norsk Cognac.

I bakhagen kan man alltid finne fred og ro, fotballkamp eller ikke, og dessuten sol på vinterettermiddager.

 

Utover høsten ønsker jeg også å ha noen faste kvelder med levende musikk, blant annet med en virkelig god irsk musiker, avslutter Karen uten å ville si noe om hvilke dager det blir. Den som vil vite det må se på Palmens Facebookprofil eller ta seg en tur forbi og se på tavlene som alltid forteller om hva som skjer. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter