I DAGI MORGEN

Den spreke fysioterapeuten fra Kristiansand startet svømmekarrieren da foreldrene tok henne med på babysvømming kun to måneder gammel. 31 år senere svømmer Trine Østervold fortsatt.

Man, 2011-07-18 02:24

Den spreke fysioterapeuten fra Kristiansand startet svømmekarrieren da foreldrene tok henne med på babysvømming kun to måneder gammel. 31 år senere svømmer Trine Østervold fortsatt.

Når hun er i vann er hun i sitt rette element og imponerer med å vinne den ene konkurransen etter den andre. Trine Østervold har vært spansk mester flere ganger på masternivå. Det vil si at alle som er over 25 år og som ikke svømmer profesjonelt kan delta. I flere år har hun svømt for en spansk svømmeklubb i Altea og de siste årene har hun gått fra bassengsvømming til havsvømming.

I fjor kom Trine Østervold på første plass i det spanske mesterskapet i 3000 meter havsvømming i Barcelona og i 2009 kom hun på tredje plass under Europamesterskapet i havsvømming i Cádiz.

Glad og overrasket

- I fjor ble jeg VM mester i Aquathlon i Budapest. Det er 2.5 km løp, 1000 meter svømming og 2.5 km løp. Jeg ble veldig glad og overrasket for jeg har aldri vært med på VM før og det ga mersmak, sier den kjernesunne fysioterapeuten og smiler litt blygt.

Hun er ikke av den typen som skryter av seg selv eller som sier så altfor mye. En må nesten dra medaljene ut av henne, men hun innrømmer i hvert fall at hun er i god form og at hun elsker vann.

- Hvorfor er du fascinert av vann?

- Vann gir ny energi. Etter et bad føler jeg meg som ny. Dessuten gir det en bevegelsesfrihet som man ikke har på land, omtrent som å være vektløs. Og det er jo en helt annen verden under vann; landskapet, fiskene, algene, og ikke minst stillheten! Jeg føler meg "hjemme" i vannet, det er mitt element, medgir Trine.

Trener hver dag

- Hvor ofte trener du?

- Jeg svømmer eller løper to timer per dag og så er det ofte konkurranser i helgene, sier Trine. Hun forteller at hun fortsatt holder koken fordi det er gøy å ha noe å trene opp mot. Før tok hun sporten mer alvorlig, men nå gjør hun det mer fordi det er gøy.

- Jeg er veldig konkurransemenneske. Jeg liker å vinne og jeg tar meg helt ut. Det er ikke mange som kan ta meg i en sluttsprint. Da gir jeg alt og jeg henter frem urkreftene. Jeg er litt overrasket over meg selv, over kampkraften, innrømmer idrettsjenta.

Forrige helg tok Trine igjen frem urkreftene og vant i klasse 30-40 år 10 000 meter i havsvømming, open water i Culera, Valencia. Det var første gang hun svømte så langt og stevnet gikk bedre enn forventet.

Totalt brukte Trine 2 timer og 34 minutter, og hun kom på sjette plass av 200 menn og kvinner. Dagen før deltok hun for første gang i Triatlon, hvor Trine Østervold kom på femte plass. Det ga mersmak å trene til tre ting.

Hekta på delfiner

-Jeg var den første ut av vannet, men ble tatt på sykling og løping. Det siste året har jeg drevet med sykling. Jeg synes det er gøy å drive med aktiviteter, å konkurrere og så er det sosialt, meddeler den spreke fysioterapeuten. Hun underviser også i yoga.Har hun litt tid til overs, så liker hun å kurse seg. Et av de kursene har vært delfinterapi. Det er terapi for barn som har spesielle utfordringer slik som autisme, ADHD, Down syndrom og CP. De får svømme og leke med delfinene, og får en fantastisk stimulus, samt at terapeuten jobber med kognitiv stimuli ved siden av. Dessverre er der få jobber innenfor delfinterapi, forteller Trine, som er hekta på delfiner.

- Delfiner er vakre skapninger som sprer mye glede bare ved å være til. Måten de leker seg i vannet på og hvordan de glir gjennom vannet. Det ser ut som de smiler, sier Trine.

Idrett inn med morsmelken

Begge foreldrene til Trine er gymlærere og barndommen gikk med til å være aktiv. Som liten ble hun tatt med på ski og seilturer og hun hadde alltid god kroppskontroll. Hun drev med håndball, turn og svømming, men måtte ta et valg i tenårene. Svømming ble hennes valg og i flere år svømte hun nesten hver dag.

Trine var med på det norske juniorlandslaget og de vant flere stafetter kan hun erindre. Svømmingen ble nedprioritert etter at hun startet sin fysioterapiutdannelse i Nederland, men gleden av å bruke kroppen og være i aktivitet har alltid vært tilstede. Studiene ga henne anledning til å få en aktiv jobb og Trine lærte mye om kropp og hvordan den fungerer. En interesse hun deler med mange andre idrettsfolk. Mange blir fysioterapeuter.

Livet i Spania

For sju år siden søkte Trine på jobb som fysioterapeut på det norske behandlingsstedet for reumatikere, Reuma Sol i Alfaz del Pi. Etter å ha jobbet der i noen år gikk hun videre til den norske bedriften Fysiakos i Albir, også i Alfaz del Pi hvor hun fortsatt jobber som fysioterapeut. Trine Østervold er lett til sinns og hun forteller at solen og lyset i Spania hjelper på humøret. Her kan hun svømme i havet hele året, sykle, løpe, padle og være i aktivitet stort sett hele tiden og hun trives godt i Spania.

- Det er deilig klima og jeg føler meg fri her. Hjemme er det mer normer en må følge og folk har mer forventninger til deg. Spanske mennesker er åpne og de nordmennene som er her er også mer åpne enn det de er i Norge.

Mulig å forbedre seg

- Blir du værende i Spania? - Jeg er åpen for fremtiden. Skal jeg flytte tilbake til Norge måtte det bli Kristiansand. Det er en trivelig by og der har jeg familie og venner som jeg har kjent hele livet. - Til slutt, har du noe helseråd? - Vit at det er alltid mulig å forbedre seg. Du vet hva du kan gjøre for å bedre din situasjon. Skriv det ned. Sett deg mål. Bestem deg for hvordan du vil ha det i livet ditt og lev deretter. Alt er mulig. Det er lurt å begynne med små delmål først som er lette å oppnå, så ha et større mål lenger fremme. Det er utrolig hva man klarer hvis man bare bestemmer seg for noe, sier Trine Østervold, som selv har bevist at hennes råd virker gang på gang.

Av Linda Jeppesen linda@spaniaposten.no

Siste nyheter »

2018-02-23 11:35
Foto: Las Palmas, Gran Canaria (Illustrasjon).

Boligprisene i Spania økte med 3,1 prosent i fjor.

2018-02-22 13:24
Foto: Anna Gabriel var innkalt til rettsavhør den 21. februar, men reiste til Sveits før avhøret. Domstolen utstedte deretter arrestordre i Spania.

Den nasjonale domstolen i Madrid har utstedt arrestordre mot Anna Gabriel fra det katalanske separatistpartiet CUP.

2018-02-22 11:36
Foto: Rapperen Josep Miquel Arenas Beltran er kjent i Spania under artistnavnet "Valtònyc".

Rapperen Josep Miquel Arenas Beltran "Valtònyc" er skyldig i hets av kongehuset, forherligelse av terrorisme og drapstrusler i sine sangtekster.

2018-02-21 12:36
Foto: Adelstitler er avskaffet i mange land i Europa, men ikke i Spania der landets grunnlov fremdeles anerkjenner kongens rett til å gi titlene. Bildet viser en tegning fra nasjonalbiblioteket i Paris av en adelsmann i en spansk koloni på 1500-tallet.

Adelstitler hører Middelalderen til og bør ikke lenger anerkjennes i et moderne demokrati. Det mener det katalanske republikanske partiet ERC.

Mer om Intervjuer »

2015-01-15 19:43

I februar i fjor kom den overraskende nyheten om at Spanias mest innflytelsesri

2014-06-05 14:44

Aleksander Bjargo etablerte Costa Blanca Kiropraktorsenter for 10 år siden. Nå heter klinikken Advanced Chiropractic, har langt flere medarbeidere og et bredere pasienttilbud. I praksis betyr det at nordmannen Bjargo og hans kone Melissa, som driver Helsekosten i samme bygg, har lykkes godt med businessen i Albir.


2013-10-20 13:25

Yngve Anfinnsen, bosatt i Altea, er leder for kundeservice i Wipzona og har vært bedriftens ansik

2012-01-27 06:12

På et muggent pensjonat i Tarifa møter vi i romanen Señor Stig, en bitter og selvrettferdig mann, to middelaldrende kvinner som utforsker sin nyoppdagende kjærlighet for hverandre, en ung gutt som leter etter sin far og en strandet afrikaner.


Jan P. Solberg fra Soknedal litt sør for Trondheim har i disse dager kommet ut med boka Señor Stig. Romanens handling foregår i Tarifa, helt syd i Spania.


Fasinert av Tarifa


2011-07-18 02:24

Den spreke fysioterapeuten fra Kristiansand startet svømmekarrieren da foreldrene tok henne med på babysvømming kun to måneder gammel. 31 år senere svømmer Trine Østervold fortsatt.


2011-07-12 02:04

 En invitasjon til å delta på møbelmessa i Valencia i fjor høst "traff" Eva Mork i en prosess i livet så momentant at hun bare tenkte “Yes, nå er det min tur”


- Jeg fremskyndte ferdigstillelsen av mine prototyper og reiste til Valencia med de som inviterte meg. Det skal også sies at uten mine spansktalende samarbeidspartene hadde det ikke kunne vært gjennomført, men lykken bisto meg også her. Jeg deltok og reaksjonene jeg fikk var fantastiske – siden har det gått slag i slag, forteller Mork.


2011-07-11 02:47

- Et perfekt sted å være. Her i Spania stortrives vi og vi gleder oss allerede til å komme tilbake, men vi vet ikke når, sier den velkjente artisten og sangeren, Mariann Aas Hansen, til Spaniaposten.


 


- Det venter mye jobbing hjemme i Norge nå. Blant annet julekonserter, sier hun.


Sangeren har vært på ferie i fire uker i Alfaz de Pi sammen med musikerforloveden Erik Andre Rydningen, men når dette leses er Aas Hansen vel hjemme i Oslo.


Sang i Albir


2011-07-08 02:40

For halvannet år siden åpnet Aashild Sondresen Kvam en liten klesbutikk for damer i Albirs hovedgate. Det tok ikke lang tid før det gikk rykter i det norske miljøet om at den dama har teft.


I dag er Sondresen Kvam godt i gang med butikk nummer to som ligger midt på strandpromenaden i Altea.


-Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Etter tre måneders drift har jeg like stor omsetning her som i Albir, sier Aashild med et fornøyd smil da Spaniaposten møter henne i den nye Ask Embla butikken i Altea.


Dobbelt så store


2011-07-07 02:32

Blant sitroner, appelsiner og palmer sitter Frps ordførerkandidat ved høstens lokalvalg i Sarpsborg, Stein Erik Westlie med PC`en på bordet og med telefonen klar.


Under Spanias sol lader nemlig østfoldingen opp til høstens valgkamp. Westlie ønsker å være forberedt og han er kampklar fra sin feriebase på Costa Blanca


- Jeg lader batteriene skikkelig i Spania. Her samler jeg krefter og får slappet av, forteller Stein Erik Westlie til Spaniaposten.


- Men blir det så mye avslapping med PC og telefon?


2011-07-04 05:21

Anita Renathe Utheim og Jeanett Borgstein ved den norske skolen i Rojales er hekta på Street dance. De to sjuendeklassingene fikk nylig delta på den prestisjefylte Udo street dance konkurransen i England hvor vinnerlaget kom med til VM finalen.


- Det var kjempegøy å være med på konkurransen i England, sier de to venninnene i kor.


Det var rundt 900 deltagere på konkurransen og nivået var svært høyt. Jentene forteller at de kom med til kvartfinalen og begge er svært fornøyde med det. De hadde en duo-opptreden under konkurransen og totalt deltok det 30 duoer i aldersklassen 10-14 år.


2011-05-17 05:35
Rørlegger utdanning i Spania

Regionansvarlig Halvard Brækstad i rørleggerkjeden Comfort tar av seg hatten for initiativrike rørleggere som Glen Thore Grønås. Og Folkeuniversitetet får skryt for sitt tilbud om Mesterbrevutdanning i Spania.


Av: Jon Henriksen


Mesterbrevstudent og rørlegger hos Helle AS Comfort Bømlo, Glen Thore Grønås (25) stortrives på mesterbrevstudiet i Spania. Han oppfordrer flere som har tenkt å ta mesterbrevet til å søke seg sydover.


 


2011-02-10 06:13

Spanjolen Mariano González Campo har skrevet av den første norske grammatikken for spansktalende.2011-02-09 06:23

Ryanairsjefen, Michael O’Leary kommer ikke til å legge seg flat for spanske domstoler eller EU-domstolen når det gjelder saken om og printe ut gratis boardingkort til passasjerer som enten har glemt det eller som har misforstått reglene.-Vi kommer ikke til å bøye av. Hvis vi blir dømt en gang til, så får vi bare nekte vedkommende som ikke har boardingkort å gå om bord i flyet, sa Ryanairs sjef, Michael O’Leary på en pressekonferanse i Oslo onsdag.2010-06-26 06:00

Costa Blanca er en favorittdestinasjon for golfere fra fjernt og nær, ikke minst for skandinaver. Det milde klimaet, den gode infrastrukturen og stadig flere golfbaner å velge mellom, er blant tingene som trekker hopetall av golfentusiaster til ”den hvite kysten”.  


2010-06-24 06:00

I midten av juni tiltrådte Rune Helmersen som ny daglig leder ved CAN - Centro Asistencial Noruego. Sykepleierutdannede Helmersen har arbeidet mesteparten av livet innen helsevesenet både i Norge og i Spania. Nå ser han frem til nye utfordringer ved Bærum kommunes rehabiliteringssenter i Altea.


I mai i 2009 begynte Helmersen ved CAN som vikar for en avdelingsleder. Før det hadde han vært flere år ved det norske sykehjemmet Finca el Romeral i Alfaz del PI. I 2008 ble han ansatt som daglig leder for Rehabiliteringssenteret Costa Blanca, som skulle etableres på Solgården utenfor Villajoyosa.


2010-05-28 06:00

Christer Nylen har drevet byggefirma i Torreviejaområdet siden han kom til Spania for åtte år siden. Etter å ha sett utbredte og omfattende skader som følge av dårlig håndverk og manglende rutiner, begynte han å spesialisere seg på fukt- og soppsanering for et års tid tilbake.


Selskapet Construction Group har tre avdelinger. En for kjøp og salg av eiendom, en for import og eksport og en for bygg. Sistnevnte ledes av Christer Nylen. Spaniaposten har møtt den erfarne svenske håndverkeren på hans kontor i sentrum av Torrevieja.


MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Mandag 26.02.2018

Det populære markedet i San Pedro del Pinatar går av stabelen hver mandag.

5514

Markedet i Callosa d'n Sarrià er et helautentisk marked for frukt og grønnsaker som går av stabel

Hver mandag er det "mercadillo" på Plaza de la Constutición i La Mata.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Søndag 25.02.2018

4621

Søndagsmarkedet går av stabelen på parkeringsplassen midt i sentrum av Albir.

Hver torsdag og søndag er markedsdag i Urbanización Marina som ligger i San Fulgencio kommune.

Søndager er det marked i Benferri, ikke langt fra Orihuela, i "Calle Jose María Puchades Noguera"

Ved Plaza de Toros

5529

Markedet som går av stabelen hver søndag i La Nucia er populært. Det er i hovedsak et "rastro" me

Ved Estadio de Fùtbol

El Mercadillo del Campo de Guardamar, på folkemunne kalt Sitronmarkedet, er et yndet utfluktsmål

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA