I DAGI MORGEN

Tretten er døde etter at en varebil har kjørte over en rekke fotgjengere, mange av dem turister, midt på Barcelonas hovedgate "Ramblas". Det utelukkes ikke at dødstallene kan stige videre da det er meldt om over hundre skadde, flere av dem alvorlig. De skadde er fra 18 forskjellige land, og det er til nå meldt om døde fra Spania, Tyskland og Belgia. Det er ikke meldt at nordmenn skal være blant de skadde.

Fre, 2017-08-18 10:12

Av:

kim

Tretten er døde etter at en varebil har kjørte over en rekke fotgjengere, mange av dem turister, midt på Barcelonas hovedgate "Ramblas". Det utelukkes ikke at dødstallene kan stige videre da det er meldt om over hundre skadde, flere av dem alvorlig. De skadde er fra 18 forskjellige land, og det er til nå meldt om døde fra Spania, Tyskland og Belgia. Det er ikke meldt at nordmenn skal være blant de skadde. Fire ble skutt og drept i Camblis i det de forsøkte å kjøre over fotgjengere og angrepet folk med kniv i Camblis. I et hus i Alcanar gikk tyve gassflasker opp i lufta i det man tror var forberedelsen til et større angrep som feilet.

Politiet meldte fredag 18. at blant de fire var 17-åringen som man mistenkte kjørte bilen ned Las Ramblas. Lørdag melder politiet at man fortsatt søker etter gjerningsmannen en 22. åring fra Ripoll med røtter i Marokko.

Mindreåring hovedmann

Den antatte hovedmannen bak angrepet i Barcelona skal være en 17 år gammel gutt bosatt i Ripoll (Girona) med tilknytning til Spanias tidligere koloni Marokko.  Et halvt dusin menn har blitt pågrepet av politiet med mistanke om tilknytning til angrepet i Barcelona. De har blitt arrestert på forskjellige steder i Spania. Politiet pågrep tidligere den mistenktes storebror, men det viste seg at 18-åringen hadde stjålet ID-papirer til storebror.

Angrepet som skjedde rett etter klokken fem om ettermiddagen torsdag 17. august karakteriseres som et terrorangrep av spansk politi. Sentrum av Barcelona ble kort tid senere avsperret og butikker og restuaranter evakuert. Butikker i området stengte straks etter påkjørselen med turister og kunder inne i butikkene mens politiet søkte gjennom gatene i området på jakt etter den eller de som sto bak attentatet. Barcelonas metro og lokaltog sto stille i den katalanske hovedstaden.  Spanias statsminister Mariano Rajoy reiste samme kveld til den katalanske hovedstaden.

Angrepet skjedde med en leid varebil som ble kjørt inn på avenyen "Las Ramblas" og nedover i retning havnen. Bilen stoppet ved metro-stasjonen Liceu hvor føreren løp fra stedet. Avenyen er Barcelonas mest trafikkerte turistgate.

Onsdag 16. Aug 23.17: En 28 år gammel marokkaner er arrestert i Alcanar, han er født i Melilla som er spansk territorie. Vedkommende mistenkes for å være tilknytte angrepet i Barcelona.

Onsdag 16. Aug 23.17: I den samme byen (Alcanar) var det en eksplosjon samme kvelden hvor en person er meldt død. I den lille byen eksploderte et hus like før midnatt. Politiet jobber ut ifra teorien om at det ble jobbet med en kraftig bombe i huset. Tyve gassflasker forårsaket eksplosjonen. En døde og syv ble skadet i eksplosjonen.

Torsdag 17. Aug 16.50 En varebil kjører ned Las Ramblas i Barcelona - 13 personer blir drept.

Torsdag 17. Aug En fører blir skutt og drept av politiet ved et sjekkpunkt inne i Barcelona. Den spanske føreren skal ha forsøkt å stikke fra kontrollen og skal ha kjøpt på en politibetjent. Vedkommene hadde ikke noe med angrepet å gjøre og er ifølge medier ustraffet.

Torsdag 17. Aug 19.30 En person er arrestert i byen Ripoll, leiebilen brukt i angrepet på Las Ramblas ble leid i vedkommedes navn.

Fredag 18. Aug 01.15 Natt til fredag skyter og dreper sivil-politiet fire menn i en bil i Cabmrils (Tarragona). Dette skjedde på strand-promenaden i byen. Bilen, en Audi A3, var i ferd med å kjøre ned fortjengere på samme måten som i Barcelona. Politi på stedet skjøt mot bilen, en Audi A3, som førte til at den kjæsjet og ble kastet rundt. Fire menn løp fra bilen i ført falske selvmords-vester, de fem skal ha vært væpnet med kniver i det politiet skjøt dem. Flere er skadde, to av dem alvorlig etter påkjørslene i Cambrils.

Lite IS støtte i Spania

IS, den såkalte islamske sier de står bak angrepet. Det er kjent at folk har dratt fra Spania til f.eks. Syria for å kjempe, men dette i langt mindre omfang enn fra f.eks. Frankrike. Innvandrere er som oftest bedre integret i det spanske samfunnet enn hva som er tilfellet i f.eks. Frankrike og Belgia.

Angrepet i Barcelona er det alvorligste terrorangrepet i Spania siden 11. mars 2004 da 191 mennesker ble drept og 1460 skadet i Madrid.

Liknende angrep i USA få dager tilbake

En ung kvinne i tyveårene ble få dager tilbake påkjørt og drept i Charlottesville i USA 12. august av en terrorist tilhørende en neo-nazi gruppe med tilknytning til Ku Klux Klan. Tidligere har samme metoder blitt brukt i Tyskland, Frankrike og Storbritannia.

 

Siste nyheter »

2017-09-22 12:03

Prosjektet om å bygge en fotballbane med til hørende løpebane og infrastruktur for fri-idrett i La Nucia ble presentert for rundt to år tilbake.

2017-09-21 20:47
Foto: (Illustrasjon) Spania kan se tilbake på over to år med sammenhengende prisstigning, i fjor beregnet til rundt 5 prosent. Det store prisfallet fra markedets høyeste notering i 2008 er dermed redusert betraktelig de siste årene.

Prisene på det spanske eiendomsmarkedet har økt moderat i 2017.

2017-09-20 22:09
Foto: Catalonias president Carles Puigdemont fordømmer arrestasjonene og opprettholder intensjonen om å avholde folkeavstemning om uavhengighet 1. oktober. Bildet viser spansk politi i aksjon for å konfiskere valgmateriale i byen Valls i Catalonia 9. september.

Konflikten mellom Catalonia og regjeringen i Madrid tilspisses etter at 13 katalanske byråkrater onsdag 20.

2017-09-20 10:38
Foto: Comunidad Valenciana med Costa Blanca og Benidorm er blant regionene der det for øyeblikket selges flest eiendommer.

Benidorm er det femte mest etterspurte markedet for kjøp av eiendom i verden.

Mer om Nyheter fra Spania »

2017-09-20 22:09
Foto: Catalonias president Carles Puigdemont fordømmer arrestasjonene og opprettholder intensjonen om å avholde folkeavstemning om uavhengighet 1. oktober. Bildet viser spansk politi i aksjon for å konfiskere valgmateriale i byen Valls i Catalonia 9. september.

Konflikten mellom Catalonia og regjeringen i Madrid tilspisses etter at 13 katalanske byråkrater

2017-09-19 12:06
Foto: Spanias utenriksminister Alfonso Dastis sier til spanske aviser at regjeringen uten hell gjentatte ganger har advart Nord-Korea mot å fortsette med rakettoppskytninger og testing av kjernefysiske våpen.

Spanias regjering har bedt Nord-Koreas ambassadør Kim Hyok Chol forlate landet innen 30.

2017-09-17 15:37
Foto: Antallet passasjerer som reiser til og fra flyplassen Alicante-Elche har vært i vekst i flere år og ligger i dag på over 12 millioner. I følge EUs standarder for lufthavner bør en flyplass med over 6 millioner passasjerer ha togforbindelse.

Den spanske stat bevilger penger til utredning av en togforbindelse fra AVE-stasjonen i

2017-09-16 19:28

Hele papirutgaven er nå tilpasset tablet, mobil eller pc.

2017-09-15 14:32
Foto: Nye runder med nedbør på Costa Blanca betyr også lavere temperaturer. Flere byer langs kysten hadde så sent som i begynnelsen av september opp mot 35 varmegrader på dagen (Benidorm-øya, Costa Blanca).

Etter en vår og sommer med lite regn, kom endelig nedbøren til Costa Blanca i august og september

2017-09-14 12:51
Foto: Illustrasjon.

En svensk statsborger er i følge spansk politi skutt og drept mistenkt for drapet på to personer

2017-09-11 22:36
Foto: Den forestående folkeavstemningen om uavhengighet i Catalonia var hovedtema under feiringen av regionens nasjonaldag 11. september. Avstemningen er i likhet med den forrige i 2014 kjent grunnlovsstridig av den spanske forfatningsdomstolen.

Feiringen av den katalanske nasjonaldagen La Diada i Barcelona mandag 11.

2017-09-10 14:21
Foto: Playa de los Saladares, Alicante.

Et menneskeskjelett er funnet i sanden på badestranden Los Saladares i Alicante.

2017-09-10 12:17
Foto: Det skal være planleggingen av strekningen Valencia-Castellón som har skapt problemer for AVE-forbindelsen til Barcelona. I følge spanske aviser er prosjektet til ny utredning og påbegynnelse for konstruksjon satt i 2019 (Sagrada Familia, Barcelona).

Traseen for høyhastighetstoget (AVE) mellom Alicante og Barcelona vil tidligst stå ferdig i 2022.

2017-09-07 11:19

Et svakt jordskjelv kunne kjennes i Torrevieja-området torsdag 7. september.

2017-09-02 15:14

Rundt klokken 10 lørdag morgen skal en mann i 60-årene ha forsøkt å bortføre en

2017-09-01 09:11
Foto: Dersom man ser på hele året så langt er antallet turister i Spania kommet opp i rundt 46 millioner. Bildet viser strandpromenaden ved Port Olímpic i Barcelona.

Spania tok imot over 10,5 millioner turister i juli.

2017-08-31 10:29
Foto: Mariano Rajoy har hatt en dominerende rolle i PP siden 1990-tallet og har vært partileder siden 2004. I denne perioden skal millioner av euro på irregulært vis ha kommet partiet til gode, penger som kommer fra antatt korrupte aktører i spansk forretningsliv, herunder det såkalte Gürtel-nettverket.

Spanias statsminister og partileder i Partido Popular, Mariano Rajoy, kan være på vei mot et nytt

2017-08-30 10:22
Foto: At et insekt dukket opp på innsiden av glassmonteren til Dama de Elche, har fått enkelte til å spørre seg om den 2300 år gamle kalksteinfiguren blir tatt godt nok vare på.

Debatten om den 2300 år gamle bysten Dama de Elche har blusset opp igjen etter at en maur nylig d

2017-08-28 21:35
Foto: (Illustrasjon)

Spansk meteorologisk institutt AEMET varsler vind opp i storm styrke og store mengder nedbør på C

2017-08-28 09:30
Foto: Matprøver tatt blant strandselgere i Barcelona avslørte nylig høye nivåer av den giftige tarmbakterien E. coli. (Barceloneta, Barcelona).

Mat og iskald drikke til noen få euro kan virke fristende når man ligger på stranden.

MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Mandag 25.09.2017

5514

Markedet i Callosa d'n Sarrià er et helautentisk marked for frukt og grønnsaker som går av stabel

Hver mandag er det "mercadillo" på Plaza de la Constutición i La Mata.

Det populære markedet i San Pedro del Pinatar går av stabelen hver mandag.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Tirsdag 26.09.2017

4617Størstedelen av markedet går fra rundkjøringen ved bensinstasjonen i sentrum ned mot Algar elven.

Markedet i Altea er to-delt. Frukt og grønt, selges på plassen like ved kirken nede i sentrum.

Tirsdager om sommeren er det marked i Mil Palmeras ettermiddagen fra klokken 16.00 - 22.00.

Tirsdager er det marked rett ved stranden i "La Cala" som ligger mellom Benidorm og Villajoyosa.

6769

Tirsdager er det marked i San Fulgencio like nord for Rojales.

5498

Markedet i Orihuela holder hus hver tirsdag på en egen markedsplass "Recinto Ferial Los Huertos".

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA