I DAGI MORGEN

Tretten er døde etter at en varebil har kjørte over en rekke fotgjengere, mange av dem turister, midt på Barcelonas hovedgate "Ramblas". Det utelukkes ikke at dødstallene kan stige videre da det er meldt om over hundre skadde, flere av dem alvorlig. De skadde er fra 18 forskjellige land, og det er til nå meldt om døde fra Spania, Tyskland og Belgia. Det er ikke meldt at nordmenn skal være blant de skadde.

Fre, 2017-08-18 10:12

Av:

kim

Tretten er døde etter at en varebil har kjørte over en rekke fotgjengere, mange av dem turister, midt på Barcelonas hovedgate "Ramblas". Det utelukkes ikke at dødstallene kan stige videre da det er meldt om over hundre skadde, flere av dem alvorlig. De skadde er fra 18 forskjellige land, og det er til nå meldt om døde fra Spania, Tyskland og Belgia. Det er ikke meldt at nordmenn skal være blant de skadde. Fire ble skutt og drept i Camblis i det de forsøkte å kjøre over fotgjengere og angrepet folk med kniv i Camblis. I et hus i Alcanar gikk tyve gassflasker opp i lufta i det man tror var forberedelsen til et større angrep som feilet.

Politiet meldte fredag 18. at blant de fire var 17-åringen som man mistenkte kjørte bilen ned Las Ramblas. Lørdag melder politiet at man fortsatt søker etter gjerningsmannen en 22. åring fra Ripoll med røtter i Marokko.

Mindreåring hovedmann

Den antatte hovedmannen bak angrepet i Barcelona skal være en 17 år gammel gutt bosatt i Ripoll (Girona) med tilknytning til Spanias tidligere koloni Marokko.  Et halvt dusin menn har blitt pågrepet av politiet med mistanke om tilknytning til angrepet i Barcelona. De har blitt arrestert på forskjellige steder i Spania. Politiet pågrep tidligere den mistenktes storebror, men det viste seg at 18-åringen hadde stjålet ID-papirer til storebror.

Angrepet som skjedde rett etter klokken fem om ettermiddagen torsdag 17. august karakteriseres som et terrorangrep av spansk politi. Sentrum av Barcelona ble kort tid senere avsperret og butikker og restuaranter evakuert. Butikker i området stengte straks etter påkjørselen med turister og kunder inne i butikkene mens politiet søkte gjennom gatene i området på jakt etter den eller de som sto bak attentatet. Barcelonas metro og lokaltog sto stille i den katalanske hovedstaden.  Spanias statsminister Mariano Rajoy reiste samme kveld til den katalanske hovedstaden.

Angrepet skjedde med en leid varebil som ble kjørt inn på avenyen "Las Ramblas" og nedover i retning havnen. Bilen stoppet ved metro-stasjonen Liceu hvor føreren løp fra stedet. Avenyen er Barcelonas mest trafikkerte turistgate.

Onsdag 16. Aug 23.17: En 28 år gammel marokkaner er arrestert i Alcanar, han er født i Melilla som er spansk territorie. Vedkommende mistenkes for å være tilknytte angrepet i Barcelona.

Onsdag 16. Aug 23.17: I den samme byen (Alcanar) var det en eksplosjon samme kvelden hvor en person er meldt død. I den lille byen eksploderte et hus like før midnatt. Politiet jobber ut ifra teorien om at det ble jobbet med en kraftig bombe i huset. Tyve gassflasker forårsaket eksplosjonen. En døde og syv ble skadet i eksplosjonen.

Torsdag 17. Aug 16.50 En varebil kjører ned Las Ramblas i Barcelona - 13 personer blir drept.

Torsdag 17. Aug En fører blir skutt og drept av politiet ved et sjekkpunkt inne i Barcelona. Den spanske føreren skal ha forsøkt å stikke fra kontrollen og skal ha kjøpt på en politibetjent. Vedkommene hadde ikke noe med angrepet å gjøre og er ifølge medier ustraffet.

Torsdag 17. Aug 19.30 En person er arrestert i byen Ripoll, leiebilen brukt i angrepet på Las Ramblas ble leid i vedkommedes navn.

Fredag 18. Aug 01.15 Natt til fredag skyter og dreper sivil-politiet fire menn i en bil i Cabmrils (Tarragona). Dette skjedde på strand-promenaden i byen. Bilen, en Audi A3, var i ferd med å kjøre ned fortjengere på samme måten som i Barcelona. Politi på stedet skjøt mot bilen, en Audi A3, som førte til at den kjæsjet og ble kastet rundt. Fire menn løp fra bilen i ført falske selvmords-vester, de fem skal ha vært væpnet med kniver i det politiet skjøt dem. Flere er skadde, to av dem alvorlig etter påkjørslene i Cambrils.

Lite IS støtte i Spania

IS, den såkalte islamske sier de står bak angrepet. Det er kjent at folk har dratt fra Spania til f.eks. Syria for å kjempe, men dette i langt mindre omfang enn fra f.eks. Frankrike. Innvandrere er som oftest bedre integret i det spanske samfunnet enn hva som er tilfellet i f.eks. Frankrike og Belgia.

Angrepet i Barcelona er det alvorligste terrorangrepet i Spania siden 11. mars 2004 da 191 mennesker ble drept og 1460 skadet i Madrid.

Liknende angrep i USA få dager tilbake

En ung kvinne i tyveårene ble få dager tilbake påkjørt og drept i Charlottesville i USA 12. august av en terrorist tilhørende en neo-nazi gruppe med tilknytning til Ku Klux Klan. Tidligere har samme metoder blitt brukt i Tyskland, Frankrike og Storbritannia.

 

Siste nyheter »

2017-11-20 15:05
Foto: (Illustrasjon)

Kvinnen som i 2005 satte fyr på og drepte datterens voldtektsmann i Benejúzar på Costa Blanca slapp mandag 20. november ut av fengselet i Villena.

2017-11-20 11:55
Foto: Calpe, Costa Blanca.

Alicante-provinsen og Costa Blanca har størst andel bruktboliger til salgs i Spania.

2017-11-19 11:36
Foto: De nye radarene skal brukes av politiets motorsyklister og kan registrere hastighet på opptil 250 kilometer i timen. Innkjøpet er bare ett av flere tiltak mot fartsovertredelse på spanske veier.

Spansk trafikkpoliti får over 860.000 euro til innkjøp av flere mobile radarer for å ta fartssyndere langs veiene.

2017-11-19 09:54
Foto: José Manuel Maza.

Spanias riksadvokat José Manuel Maza døde lørdag 18. november på et sykehus i Buenos Aires i Argentina. Dødsårsaken skal ha vært akutt nyresvikt.

Mer om Nyheter fra Spania »

2017-11-19 11:36
Foto: De nye radarene skal brukes av politiets motorsyklister og kan registrere hastighet på opptil 250 kilometer i timen. Innkjøpet er bare ett av flere tiltak mot fartsovertredelse på spanske veier.

Spansk trafikkpoliti får over 860.000 euro til innkjøp av flere mobile radarer for å ta fartssynd

2017-11-19 09:54
Foto: José Manuel Maza.

Spanias riksadvokat José Manuel Maza døde lørdag 18.

2017-11-17 15:31
  Foto: At russisk støttede hackere skal ha blandet seg inn i valgkampanjen i Catalonia i september er avvist av Moskva. Russlands utenriksminister Sergei Lavrov betegner onsdag 15. november påstandene som «anti-russisk hysteri».

Påstandene om Russlands innblanding i Catalonia har nå havnet på EU-rådets bord. Mandag 13.

2017-11-16 16:11

En spansk domstol gir 1.6 milliarder Euro i erstatning til de som ble skadelidende etter at tanke

2017-11-16 16:08

To kvinner ombord på en flight fra Menorca til Barcelona måtte forlate flyet etter et opptrinn so

2017-11-15 15:30
Foto: (Illustrasjon).

Årets høst på Costa Blanca har vært kaldere enn normalt.

2017-11-11 20:49
Foto: De to personene som har sittet lengst i varetekt er lederne for den sivile delen av uavhengighetsbevegelsen i Catalonia, Jordi Sànchez (Asamblea Nacional Catalana, ANC) og Jordi Cuixart (Òmnium Cultural), arrestert og fengslet 16. oktober i år.

(Barcelona) Lørdag 11.

2017-11-08 12:10
Foto: Statsminister Mariano Rajoy har hatt en dominerende rolle i det konservative Partido Popular siden 1990-tallet og har vært partileder siden 2004. I denne perioden skal millioner av euro på irregulært vis ha kommet partiet til gode.

Hovedetterforskeren i korrupsjonssaken Gürtel bekrefter overfor Kongressen at Spanias statsminist

2017-11-07 11:32
Foto: Dersom politiet kommer frem til at den kvinnelige deltageren i Gran Hermano ble voldtatt, vil programmet bli stoppet.

En mannlig deltaker fra realityserien Big Brother i Spania (Gran Hermano) er utvist etter beskyld

2017-11-02 20:30
Foto: Minstrene i den avsatte regionsregjeringen i Catalonia er tiltalt for opprør, oppvigleri og misbruk av offentlige midler med en strafferamme på opptil 30 års fengsel.

Åtte ministre fra Catalonias avsatte regjering ble torsdag 2.

2017-11-01 14:08
Foto: Øvelsen 9. november er den største i sitt slag på Costa Blanca og har fått navnet Gran Simulacre 2017. Et “havarert” passasjerfly vil bli plassert i næringsparken Parque Empresarial i Elche og skal simulere forsøket på en nødlanding (Illustrasjon).

Torsdag 9.

2017-10-31 13:04
Foto: Gjennom oktober måned utgjorde avsaltet vann hele 60 prosent av alt vannet i springen i 34 kommuner på Costa Blanca. Tørken har gjort av ferskvann fra elver og innsjøer ikke lenger er nok til å dekke behovet til forbrukerne (Illustrasjon).

Vannforsyningen på store deler av Costa Blanca reddes av avsaltingsanleggene langs kysten.

2017-10-30 21:53
Foto: Den katalanske regionspresidenten Carles Puigdemont har ledet koalisjonen Junts pel Sí (Sammen for Ja) som har det politiske ansvaret for uavhengighetsprosessen i Catalonia, en prosess som er kjent grunnlovsstridig av den spanske forfatningsdomstolen (Tribunal Constitucional).

Catalonias president Carles Puigdemont skal ha reist til Belgia for å kunne "garantere rettslig f

2017-10-29 21:58
Foto: Demonstrasjonen 29. oktober var en støtteerklæring til den spanske regjeringens beslutning om å overta den politiske styringen i Catalonia og stanse uavhengighetsprosessen.

I følge Barcelona-politiet deltok rundt 300.000 mennesker i markeringen.

2017-10-28 01:46
Foto: Parlamentet i Catalonia erklærte fredag 27. oktober regionen for uavhengig stat. Bildet viser regionspresident Carles Puigdemont som har ledet uavhengighetskoalisjonen Junts pel Sí (Sammen for Ja).

Parlamentet i Katalonia erklærte fredag 27.

2017-10-25 12:29
Foto: Den 52 år gamle mannen som nå er arrestert på nytt, er mistenkt for omfattende rekruttering av unge muslimer til terrorhandlinger via Internett (Illustrasjon).

Spansk politi har arrestert en 52 år gammel mann i Madrid som tidligere er dømt for terrorangrepe

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Onsdag 22.11.2017

Onsdager er det "Mercadillo" i San Miguel. Markedet begynner klokken 08.00 og går frem til kl.

Onsdager er det antikk og bruktmarked (rastro) i Calpe.

Onsdager er det "mercadillo" i Teulada.

Markdet i Guardamar regnes for å være innholdsrikt.

5505

Onsdager er det marked i Polop midt inne i sentrum på Plaza de los Chorros.

MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Tirsdag 21.11.2017

4617Størstedelen av markedet går fra rundkjøringen ved bensinstasjonen i sentrum ned mot Algar elven.

Markedet i Altea er to-delt. Frukt og grønt, selges på plassen like ved kirken nede i sentrum.

Tirsdager om sommeren er det marked i Mil Palmeras ettermiddagen fra klokken 16.00 - 22.00.

Tirsdager er det marked rett ved stranden i "La Cala" som ligger mellom Benidorm og Villajoyosa.

6769

Tirsdager er det marked i San Fulgencio like nord for Rojales.

5498

Markedet i Orihuela holder hus hver tirsdag på en egen markedsplass "Recinto Ferial Los Huertos".

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA