Fjerner strømmaster i naturområde

Foto: En av inngangene til parken Alfonso XIII i Guardamar del Segura der strømmastene nå blir fjernet. Fjerningen av mastene er en oppfølging av utbedringene som ble gjennomført i fjor, da strømledningene ble lagt i jorda.

Én kilometer med høyspentledninger skal fjernes ved sanddynene og furuskogen i naturparken Alfonso XIII i Guardamar del Segura. Foruten å skjemme naturen syd på Costa Blanca, har strømmastene representert en brannfare for vegetasjonen i området og vært ødeleggende for fuglelivet, opplyser kommunen.

Tapas blir offisiell kulturarv

Foto: Tapas kommer i mange former og anses som et viktig element i spansk kultur. De små rettene er normalt ikke regnet som middagsmat, men som et mellommåltid eller en forrett.

Spanias regjering har vedtatt at tapas skal bil offisiell spansk kulturarv. De populære smårettene som i følge offentliggjøringen “normalt inntas stående” finnes i en eller annen form i alle landets regioner og er ansett som en av de “mest representative elementene for kulturell identitet” i Spania. Statusen som nasjonal kulturarv vil være et skritt på veien mot å få den kjente mattradisjonen anerkjent som immateriell verdensarv hos Unesco.

Kniven stod i ryggen da politiet kom

Foto: Bar-eieren som ble stukket ned i Benidorm skal være utenfor livsfare. Den antatte gjerningsmannen var angivelig stamkunde på stedet (Benidorm, Costa Blanca).

En 46 år gammel britisk statsborger er pågrepet i Benidorm for å ha knivstukket eieren av en bar i byen etter en krangel om regningen. Da politiet kom til stedet skal eieren (36) som også er brite ha sittet i en stol med en kjøkkenkniv stikkende ut av ryggen. Politiet valgte umiddelbart å ringe etter sykebil. Kniven ble deretter trukket ut av ryggen på mannen av helsepersonell. I følge opplysningene i saken er bar-eieren utenfor livsfare. Den arresterte skal ha vært lett å oppdrive i det han angivelig var stamkunde på stedet. Hendelsen fant sted den 14. februar i år. 

10 års fengsel for Alicante-ordfører

Foto: Sonia Castedo var ordfører i Alicante fra 2008 og frem til 2014 da hun ble tvunget til å trekke seg etter flere år med anklager om korrupsjon. Partiet Esquerra Unida har også bedt om fengsel for hennes forgjenger Luis Díaz Alperi (PP), entreprenøren Enrique Ortiz og seks andre involverte.

Tidligere ordfører i Alicante kommune Sonia Castedo fra Partido Popular risikerer 10 års fengsel for korrupsjon i Brugal-saken. Castedo er tiltalt for å ha endret reguleringsplanen for utbygging i Alicante og tilpasset den ønskene til entreprenøren Enrique Ortiz. Til gjengjeld skal hun ha tatt imot bestikkelser i form av penger og gaver.

Første vinter-OL medalje på 26 år

Foto: Spania feirer snøbrettkjøreren Regino Hernández som tok landets første medalje i Vinter-OL på 26 år. Bildet er fra den spanske avisen El Mundo torsdag 15. februar.

Snøbrettkjøreren Regino Hernández har tatt Spanias første medalje i Olympiske vinterleker på 26 år da han torsdag 15. februar ble nummer tre i disiplinen Snowboard Cross. Den 26 år gamle spanske utøveren stoppet dermed en "tapsrekke" som hadde vart i nøyaktig 25 år og 361 dager. Franskmannen Pierre Vaultier (30) vant rennet foran australske Jarryd Hughes (22).

80 år og utvekslingsstudent

En pensjonist fra Valencia er blitt en av tidenes eldste Erasmus-studenter. Den 80 år gamle Miguel Castillo som til daglig studerer geografi og historie ved Universitetet i Valencia har fått stipend til utveksling i Verona i Italia. Han mener den eldre garde både har mye å bidra med i samfunnet og mye å få tilbake.

Boligsalget økte med 14,6 % i 2017

Foto: (Illustrasjon)

I løpet av 2017 ble det solgt til sammen 464.423 boliger i Spania. Det er 14,6 prosent mer enn året før og det høyeste antallet siden starten på krisen i 2008, året da det spanske eiendomsmarkedet brøt sammen. Fjoråret ble det fjerde i rekken med vekst i markedet siden krisen.

Må betale erstatning til ETA-fanger

Foto: Bilde av parkeringshuset ved flyplassen Madrid–Barajas der ETA-bomben ble sprengt den 30. desember 2006. To personer ble drept i angrepet og 52 skadet.

Menneskerettsdomstolen i Strasbourg har pålagt Spania erstatningsansvar for mishandling av to ETA-fanger etter bombeattentatet ved Madrid-Barajas flyplass i 2006. De to terrordømte fangene måtte på lengre sykehusopphold etter å ha blitt banket opp og torturert av spansk politi under arrestasjon og avhør. Det er tolvte gang siden 2004 at Spania får dom på seg fra Strasbourg.

Investerer i «nytt» kjempehotell i Albir

Foto: JLL Hotels & Hospitality Group skal ha fungert som rådgiver i salget av BBVA-bygget i Albir. Costa Blanca trekkes frem som en etablert marked, preget av stor interesse blant utenlandske investorer.

Hotell-investoren SOCIMI ELAIA har kjøpt BBVA-bygget i Alfaz del Pi for nærmere 9 millioner euro. Bygget som tidligere har fungert som tjenestebolig for storbankens ansatte ligger bare to hundre meter fra stranden i Albir. Stedet skal nå gjøres om til luksuriøst hotell med egen park, svømmebasseng og tennisbaner.

74-åring funnet på gulvet hjemme etter fire dager

Foto: (Illustrasjon)

En 74 år gammel britisk statsborger ble funnet i sitt hjem i Dolores syd på Costa Blanca etter å ha ligget fire dager på gulvet hjemme. Mannen hadde falt og blitt liggende uten mulighet til å bevege seg. En årvåken nabo skal ha blitt mistenksom på fraværet og kontaktet politiet. Mannen hadde da ikke vist seg på flere dager og svarte hverken på telefon eller ringeklokken hjemme.