I DAGI MORGEN

Tina og Jojje Lemor fra Sverige er de nye eierne av Total Fitness Guardamar utenfor Torrevieja. Ekteparet har valgt å gå fra sikre jobber i Sverige og ser fram til å skape et nytt liv for seg selv på Costa Blanca.

Man, 2014-10-13 16:10

Tina og Jojje Lemor fra Sverige er de nye eierne av Total Fitness Guardamar utenfor Torrevieja. Ekteparet har valgt å gå fra sikre jobber i Sverige og ser fram til å skape et nytt liv for seg selv på Costa Blanca.

-Det var noen venner av oss som startet opp helsestudioet i sin tid. Da de bestemte seg for å flytte til Tenerife tok vi over som eiere. Valget var egentlig enkelt, og vi innrømmer at vi er svært priviligerte som kan leve av vår egen hobby, smiler ekteparet.

Det er mange nasjonaliteter som trener hos helsestudioet midt i sentrum av Guardamar, også nordmenn.

-Blant helsestudioets 150 til 200 medlemmer medlemmer har vi mange nordmenn, engelskmenn, svensker og tyskere, som gjerne bor her i området på vinterstid. Jeg tror det som skiller oss fra konkurrentene er at dette er et svært sosialt sted. Spesielt blant de som kommer om morgenen, ler Tina. Da slåss de eldre om trimsyklene og lydnivået høyt.

Medlemmer i alle aldre
Aldersmessig er spennet hos medlemmene ved treningssenteret i Guardamar fra 15 til 76 år, forteller Tina.

- Vi har medlemmer i alle aldre, og mens noen aldri har satt fot i et helsestudio før driver andre med bodybuilding og konkurranser. Noen behøver derfor mer hjelp og veiledning enn andre. Og, mens noen sliter med ryggplager har andre vonde knær. Men en ting skal alle medlemmene våre ha, uansett alder og fysisk tilstand; de er alle veldig treningsivrige, ler Tina Lemor. For eksempel har vi en norsk dame på 76 år som kommer innom her nesten hver eneste dag for å gjøre styrkeøvelser og sykle.

Utvidede åpningstider
Treningsstudioet i Guardamar stenger ikke på helligdager eller under siesta-tiden.

-Det stemmer at vi ikke holder siesta-stengt og at vi også har valgt å holde dørene åpne på helligdager. Disse dagene kommer det folk ofte personer utenbys fra for å trene hos oss. Mange medlemmer sier også at de setter pris på våre utvidede åpningstider fra klokken 09:00 til 22:00 på hverdager. Siden mange slutter på jobb klokken åtte eller ni får også denne gruppen benyttet seg av tilbudet vårt.

Helseturister
Ekteparet Lemor traff hverandre gjennom trening og har kjent hverandre siden 1997. Før det svenske paret flyttet nedover til Torrevieja drev entreprenørene kostholdsbutikk og en nettside for salg av treningstøy. Hjemme i Sverige forteller Jojje at han var storforbruker av ulike typer medikamenter på grunn av borrelia som hadde satt seg på nervesystemet.

- Vi bestemte oss for å flytte nedover etter å ha feriert i Torrevieja gjennom flere år. Jeg merket etterhvert at smertene var mindre og at jeg sov bedre hver gang jeg oppholdte meg i Spania. Dessuten behøvde jeg ikke medisin i de lengre periodene vi var i Spania heller.

Hva er forskjellen mellom å drive helsestudio i Sverige og Spania?
- Det er en kroppsdyrkingskultur langs Costa Blanca-kysten, og folk setter pris på oss. Det skjer nesten daglig at noen ønsker å ta bilde sammen med oss. Her verdsetter folk innsatsen man har lagt ned for å bygge opp kroppen. I Norden møter jeg ofte misunnelse og forutinntatthet. Her på Costa Blanca er det jeg driver med akseptert, sier bodybuilderen Jojje.

Landslagstrener
I mai i år var Tina trener for det svenske landslaget i Fitness. Som er en av de seks ulike konkurransegrenene underlagt det svenske kroppsbyggingsforbundet. Dersom du ønsker en treningstime med Tina som personlig trener koster dette 25 euro.

-Jeg har spilt masse fotball i ungdomstiden, men fikk problemer med knærne. Etter litt fram og tilbake stod valget mellom svømming og treningsstudio. Nå trener jeg hver dag, og starter morgnene med en times joggetur. Både Jojje og jeg har stor kunnskap om kosthold og trening. Vi analyserer hver og enkelt individuelt og gir kontinuerlig råd både i forhold til korrekt utføring av øvelsene til riktig kosthold. Hvilke øvelser man foreslår er selvfølgelig avhengig av evne og fysisk tilstand. Vanligvis anbefaler vi folk å trene en time tre ganger i uken.

Tina følger det som kalles LCHF-dietten (Low Carb, High Fat). Dette er en spesiell svensk form for ketogen diett med lavt inntak av karbohydrater og høyt inntak av fett.

- Det mange ikke er klar over er at det er stor forskjell på sunt og usunt fett. Det sunne fettet finnes for eksempel i olivenolje og nøtter, mens det usunne fettet finnes i bacon og fløte. Det har nå gått hele 20 år siden jeg startet å trene, og jeg har kjørt fullt fra dag èn. Det tar tid å legge på seg muskler, men selv om man kjører lett styrketrening trener man opp muskulaturen sakte med sikkert.

Siste nyheter »

2018-01-20 12:20
Foto: Schiller skal ha slettet de kontroversielle meldingene kort tid etter at de ble lagt ut på Facebook. Samtidig sier han til media at han ikke angrer på innholdet i uttalelsene. Bildet viser San José-kirken i Alfaz del Pi der Schiller har vært prest de siste 12 årene.

Prest Miguel Ángel Schiller i Alfaz del Pi er kalt inn på teppet til bispedømmet i Orihuela og Alicante for å ha kalt spanske biskoper for «pedofil

2018-01-19 12:54

Lørdag 26. november går skiheisene i gang på Spanias største skianlegg i Serra Nevada, kort vei fra Granada. Anlegget er også Europas sydligste skianlegg. I år går også VM i Snowboard og Freestyle av stabelen her 7-19. mars. Sierra Nevada åpner sesongen med enkelte forbedringer, blant annet vil man slippe å stå i kø for å kjøpe skikort, nye automater er på plass. Skisesongen er forventet å vare til 30. april.


2018-01-19 12:02
Foto: Torrevieja har de siste årene vært blant kommunene i Spania med størst aktivitet i boligmarkedet.

Investorer satser i Torreviejas boligmarked. I fjor steg antallet godkjente eiendomsprosjekter med 45 prosent fra året før.

2018-01-18 12:48
Foto: Kommuneledelsen i Torrevieja inspiserer det nye taket over renseanlegget for kloakk syd i byen. Anlegget skal ha vært det eneste i sitt slag i Valencia-regionen som ikke hadde bassengene tildekket.

Torrevieja er endelig blitt kvitt problemene med kloakkstank fra renseanlegget EDAR syd i byen.

Mer om Nyheter fra Torrevieja området »

2018-01-18 12:48
Foto: Kommuneledelsen i Torrevieja inspiserer det nye taket over renseanlegget for kloakk syd i byen. Anlegget skal ha vært det eneste i sitt slag i Valencia-regionen som ikke hadde bassengene tildekket.

Torrevieja er endelig blitt kvitt problemene med kloakkstank fra renseanlegget EDAR syd i byen.

2018-01-17 12:34
Foto: Torrevieja, Costa Blanca.

Torrevieja har på papiret tapt over 20.000 innbyggere de siste fire årene.

2018-01-16 11:24
Foto: Algorfa-ordfører Manuel Ros (PSOE).

Ordfører Manuel Ros (PSOE) i Algorfa syd på Costa Blanca er tatt i promillekjøring med tre ganger

2018-01-12 21:41

Lokalpolitiet i Orihuela En kassebil er innredet som «mobilt kontor».

2018-01-12 21:22

Torreviejas ordfører José Manuel Dolón holdt 12.

2018-01-10 14:12

Hospital Vega Baja bør utvides. Det var president for Valencia-regionen Ximo Puig som selv konklu

2018-01-07 21:09

Sykehusgruppen Quirón salud er kåret til beste sykehus både i Alicante provinsen og i Valencia-re

2017-12-27 12:46

Guardia Civil pågrep i desember ni unge menn mellom 15 og 19 år.

2017-12-19 12:23
Foto: Det er Guardia Civils eget narkotikapoliti som har avslørt de ni mistenkte betjentene. Etterforskningen av saken skal går tilbake til begynnelsen av 2016 og inngår i en større operasjon mot narkotikahandel på Costa Blanca (Illustrasjon).

Ni betjenter fra det nasjonale politiet Guardia Civil er mistenkt for narkotikahandel på Costa Bl

2017-12-11 13:49
Foto: Påtalemyndighetenes anti-korrupsjonsenhet i Spania har bedt om at det tas ut ny tiltale mot Partido Populars tidligere ordfører i Torrevieja, Pedro Hernández Mateo. Bildet viser ordføreren (t.h.) sammen med hans etterfølger Eduardo Dolón fra samme parti.

Partido Populars tidligere ordfører i Torrevieja, Pedro Hernández Mateo, er på nytt anklaget for

2017-12-03 13:10
Foto: Vietnamesisk gris skal ha blitt introdusert på Costa Blanca som husdyr eller kjæledyr. Det antas at forekomsten i naturen skyldes at grisen har rømt eller at eiere ikke lenger har ønsket å ha dyret hos seg og har satt det ut. Senere har rasen formert seg (Illustrasjon).

Problemet med formering av vietnamesisk gris i naturen på Costa Blanca har spredt seg sydover til

2017-12-02 18:46
Foto: Begynnelsen av desember har markert seg med kaldere vær over hele Spania, noe som minner om viktigheten av å ha strøm og oppvarming i husene (Illustrasjon).

Frivillige fra nettverket Red Solidaria Popular krever garantier fra Torrevieja kommune om at ing

2017-12-01 12:46
Foto: Hvorvidt norske kundebehandlere i fremtiden vil bli stasjonert i Torrevieja er usikkert. Deler av dagens kundeservice for Norge er basert i Benalmádena i Malaga-provinsen (Illustrasjon).

Dersom du ringer til Norwegians kundeservice, kan det hende hjelpen i fremtiden kommer fra Torrev

2017-11-26 12:13
Foto: Torrevieja kommune betaler for rivingen av bygården i Pedro Lorca, etter at eierne ikke har villet påta seg kostnadene.

Rivingen av bygården “La Ballena” i sentrum av Torrevieja er endelig i gang.

2017-11-23 17:04

Torreviejas svømmehall har vært plaget av lekkasjer siden nyåpningen i 2000.

2017-11-20 15:05
Foto: (Illustrasjon)

Kvinnen som i 2005 satte fyr på og drepte datterens voldtektsmann i Benejúzar på Costa Blanca sla

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Lørdag 20.01.2018

La Cala de Finestrat

Markedet i Santa Pola lørdager har et rikt utvalg av matvarer, frukt og grønnsaker i tillegg til

Markedet i Benissa hver lørdag har litt av alt.

Markedet på Playa Flamenca holder til i Calle Nicolás de Bussi hver lørdag.

5546

Markedet i Jalon er godt kjent på Costa Blanca.

5792

Lørdager er det marked i Calpe er stort og innholdsrikt.

MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Søndag 21.01.2018

Ved Plaza de Toros

5529

Markedet som går av stabelen hver søndag i La Nucia er populært. Det er i hovedsak et "rastro" me

Ved Estadio de Fùtbol

El Mercadillo del Campo de Guardamar, på folkemunne kalt Sitronmarkedet, er et yndet utfluktsmål

4621

Søndagsmarkedet går av stabelen på parkeringsplassen midt i sentrum av Albir.

Søndager er det marked i Benferri, ikke langt fra Orihuela, i "Calle Jose María Puchades Noguera"

Hver torsdag og søndag er markedsdag i Urbanización Marina som ligger i San Fulgencio kommune.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA