I DAGI MORGEN

Tina og Jojje Lemor fra Sverige er de nye eierne av Total Fitness Guardamar utenfor Torrevieja. Ekteparet har valgt å gå fra sikre jobber i Sverige og ser fram til å skape et nytt liv for seg selv på Costa Blanca.

Man, 2014-10-13 16:10

Av:

fredrik

Tina og Jojje Lemor fra Sverige er de nye eierne av Total Fitness Guardamar utenfor Torrevieja. Ekteparet har valgt å gå fra sikre jobber i Sverige og ser fram til å skape et nytt liv for seg selv på Costa Blanca.

-Det var noen venner av oss som startet opp helsestudioet i sin tid. Da de bestemte seg for å flytte til Tenerife tok vi over som eiere. Valget var egentlig enkelt, og vi innrømmer at vi er svært priviligerte som kan leve av vår egen hobby, smiler ekteparet.

Det er mange nasjonaliteter som trener hos helsestudioet midt i sentrum av Guardamar, også nordmenn.

-Blant helsestudioets 150 til 200 medlemmer medlemmer har vi mange nordmenn, engelskmenn, svensker og tyskere, som gjerne bor her i området på vinterstid. Jeg tror det som skiller oss fra konkurrentene er at dette er et svært sosialt sted. Spesielt blant de som kommer om morgenen, ler Tina. Da slåss de eldre om trimsyklene og lydnivået høyt.

Medlemmer i alle aldre
Aldersmessig er spennet hos medlemmene ved treningssenteret i Guardamar fra 15 til 76 år, forteller Tina.

- Vi har medlemmer i alle aldre, og mens noen aldri har satt fot i et helsestudio før driver andre med bodybuilding og konkurranser. Noen behøver derfor mer hjelp og veiledning enn andre. Og, mens noen sliter med ryggplager har andre vonde knær. Men en ting skal alle medlemmene våre ha, uansett alder og fysisk tilstand; de er alle veldig treningsivrige, ler Tina Lemor. For eksempel har vi en norsk dame på 76 år som kommer innom her nesten hver eneste dag for å gjøre styrkeøvelser og sykle.

Utvidede åpningstider
Treningsstudioet i Guardamar stenger ikke på helligdager eller under siesta-tiden.

-Det stemmer at vi ikke holder siesta-stengt og at vi også har valgt å holde dørene åpne på helligdager. Disse dagene kommer det folk ofte personer utenbys fra for å trene hos oss. Mange medlemmer sier også at de setter pris på våre utvidede åpningstider fra klokken 09:00 til 22:00 på hverdager. Siden mange slutter på jobb klokken åtte eller ni får også denne gruppen benyttet seg av tilbudet vårt.

Helseturister
Ekteparet Lemor traff hverandre gjennom trening og har kjent hverandre siden 1997. Før det svenske paret flyttet nedover til Torrevieja drev entreprenørene kostholdsbutikk og en nettside for salg av treningstøy. Hjemme i Sverige forteller Jojje at han var storforbruker av ulike typer medikamenter på grunn av borrelia som hadde satt seg på nervesystemet.

- Vi bestemte oss for å flytte nedover etter å ha feriert i Torrevieja gjennom flere år. Jeg merket etterhvert at smertene var mindre og at jeg sov bedre hver gang jeg oppholdte meg i Spania. Dessuten behøvde jeg ikke medisin i de lengre periodene vi var i Spania heller.

Hva er forskjellen mellom å drive helsestudio i Sverige og Spania?
- Det er en kroppsdyrkingskultur langs Costa Blanca-kysten, og folk setter pris på oss. Det skjer nesten daglig at noen ønsker å ta bilde sammen med oss. Her verdsetter folk innsatsen man har lagt ned for å bygge opp kroppen. I Norden møter jeg ofte misunnelse og forutinntatthet. Her på Costa Blanca er det jeg driver med akseptert, sier bodybuilderen Jojje.

Landslagstrener
I mai i år var Tina trener for det svenske landslaget i Fitness. Som er en av de seks ulike konkurransegrenene underlagt det svenske kroppsbyggingsforbundet. Dersom du ønsker en treningstime med Tina som personlig trener koster dette 25 euro.

-Jeg har spilt masse fotball i ungdomstiden, men fikk problemer med knærne. Etter litt fram og tilbake stod valget mellom svømming og treningsstudio. Nå trener jeg hver dag, og starter morgnene med en times joggetur. Både Jojje og jeg har stor kunnskap om kosthold og trening. Vi analyserer hver og enkelt individuelt og gir kontinuerlig råd både i forhold til korrekt utføring av øvelsene til riktig kosthold. Hvilke øvelser man foreslår er selvfølgelig avhengig av evne og fysisk tilstand. Vanligvis anbefaler vi folk å trene en time tre ganger i uken.

Tina følger det som kalles LCHF-dietten (Low Carb, High Fat). Dette er en spesiell svensk form for ketogen diett med lavt inntak av karbohydrater og høyt inntak av fett.

- Det mange ikke er klar over er at det er stor forskjell på sunt og usunt fett. Det sunne fettet finnes for eksempel i olivenolje og nøtter, mens det usunne fettet finnes i bacon og fløte. Det har nå gått hele 20 år siden jeg startet å trene, og jeg har kjørt fullt fra dag èn. Det tar tid å legge på seg muskler, men selv om man kjører lett styrketrening trener man opp muskulaturen sakte med sikkert.

Siste nyheter »

2017-07-20 13:59
Foto: Til og med juni i år hadde 209 personer omkommet ved drukning i Spania. Bildet viser Playa el Altet i Alicante-bukta, Costa Blanca.

23 personer har så langt i år omkommet ved drukning i Alicante-provinsen (Costa Blanca). Det er det høyeste av samtlige provinser i Spania.

2017-07-19 20:50
Foto: Miguel Blesa var dømt til seks års fengsel for bedrageri og ventet på dom i ankesaken. Han ble funnet død om morgenen onsdag 19. juli.

Den bedrageritiltalte spanske banklederen Miguel Blesa (69) ble onsdag 19.

2017-07-18 22:27
Foto: Det internasjonale pengefondet som ledes av Christine Lagarde mener spansk økonomi går bedre. Samtidig understreker organisasjonen at mye fremdeles gjenstår for å gjøre økonomien mer solid.

Det internasjonale pengefondet (IMF) har hevet vekstprognosen for Spania til 3,1 prosent for 2017, fem desimaler høyere enn ved forrige rapport i a

2017-07-17 23:21
Foto: Roselló skal også ha brukt sin egen kone som stråmann for å gjennomføre bedrageriet, noe som også skal ha ført til hennes arrestasjon i saken. Hjemme hos ekteparet skal politiet ha funnet tilsammen 800 kunstgjenstander som nå er beslaglagt.

Calpe-politikeren Juan Roselló fra Partido Popular er arrestert for å ha drevet organisert forfalskning og salg av kunst på Costa Blanca.

Mer om Nyheter fra Torrevieja området »

2017-06-25 09:52
Foto: Pedro Hernández Mateo var ordfører i Torrevieja sammenhengende i 23 år. I november 2012 ble han dømt til tre års fengsel for å ha manipulert kommunens anbudskonkurranse for tømming av søppel, en kontrakt verdt 97 millioner euro. Bildet viser Mateo (i midten) sammen med etterfølgeren til ordførervervet i Torrevieja Eduardo Dolón (t.v.) og tidligere regionspresident i Valencia, Francisco Camps.

Partido Populars tidligere ordfører i Torrevieja, Pedro Hernández Mateo, slipper ut av fengsel i

2017-06-22 14:30
Foto: Kåringen av Torrevieja til fattigste kommune får kritikk, men avslører også bekymringsverdige forhold. Bildet viser badestranden La Mata i Torrevieja.

Torrevieja er nok en gang kåret til den fattigste kommunen i Spania.

2017-06-14 08:07
Foto: Grupo Baraka gjør alvor av planene om å bygge to tvillingtårn i Torrevieja-havnen. Tårnene som har fått navnet Torres Sinforosa vil ha 26 etasjer og en høyde på 82 meter.

Eiendomsselskapet Baraka går videre med planene om å bygge to høyhus ved havnen i Torrevieja.

2017-06-13 10:05
Foto: (Illustrasjon) Svalereder er fredet etter spansk lov. Overtramp kan bøtelegges med opp mot 200.000 euro.

Rojales syd på Costa Blanca advarer innbyggerne mot å fjerne fuglereder på eiendommen.

2017-06-11 10:15
Foto: (Illustrasjon) Den dømte postmannen skal ha latt de aktuelle forsendelsene hope seg opp i postfordelingen, for deretter å kaste brevene i søpla.

En postmann i Torrevieja er dømt til ett års fengsel for å ha unnlatt å levere 226 brev og pakker

2017-06-09 09:52
Foto: Tidligere PSOE-ordfører i Bigastro,  Raúl Valerio Medina, skal ha brukt flere tusen euro på dyre restaurantbesøk. Besøkene skal ha skjedd opptil fire ganger i uken, helger inkludert.

PSOEs tidligere ordfører i Bigastro syd på Costa Blanca er dømt til ett års fengsel for misbruk a

2017-06-04 09:57
Foto: Etter en hel mai måned uten nedbør kom imidlertid regnet tilbake til Torrevieja, i hvert fall for en dag. Det skjedde torsdag 1. juni. Opp gjennom historien skal det kun være et fåtall år uten regn i mai.

Årets femte måned har vært den tørreste på over tjue år i Torrevieja.

2017-06-01 07:30
Foto: Under pressekonferansen mandag 29. mai kunne Torreviejas ordfører José Manuel Dolón opplyse at arbeidet ved renseanlegget etter planene skal stå ferdig til den 15. august.

Rundt 30.000 innbyggere syd i Torrevieja skal snart få slippe kloakklukten som har plaget bydelen

2017-05-30 11:08
Foto: I løpet av første kvartal i år ble det begått over fire hundre innbrudd i Torrevieja.

Sjansen for å få tyver i huset er større i Torrevieja enn noen annen by på Costa Blanca.

2017-05-28 09:43
Foto: Torrevieja kommune har satt seg som mål å skifte ut samtlige løse planker på promenaden langs badestranden La Mata. Utbedringene kommer etter lengre tid med klager fra innbyggere.

Torrevieja kommune er omsider i gang med å reparere promenaden ved badestranden La Mata.

2017-05-24 20:08

Saltbyen skal for første gang i år markere «gay-pride» dagen.

2017-05-24 10:10
Foto: Kommunen mener Torrevieja vil få det høyeste vernet av byens strandområder som er mulig å oppnå i den nye regionale verneplanen. Bildet er fra pressekonferansen mandag 22. mai der byråd for urbanisme Fanny Serrano og kommunearkitekt Alicia Martín presenterer de nye endringene.

Torrevieja kommune vil trolig oppnå et bedre vern av byens kystområder enn tidligere planlagt i d

2017-05-23 16:27

To menn på 46 og 13 år var nær ved å drukne da de ikke kom seg i land på grunn av store bølger på

2017-05-18 10:10
Foto: Saltfabrikken ved lagunene i Torrevieja og La Mata har normalt en kapasitet på 600.000 tonn salt i året. På grunn av regnværet som falt i perioden desember til mars har man vært nødt til å stoppe produksjonen ut året.

Torrevieja må importere salt for første gang på 30 år.

2017-05-05 10:27
Foto: Noria de Pando, det ene av de to møllehjulene i Los Desamparados i Orihuela. Hjulene inngår i vanningsanlegget som ble bygget av maurere en gang mellom år 700 og 900. Dagens konstruksjon av hjulene er fra 1700-tallet.

Et sinnrikt system for vanning av jordene i Orihuela og områdene rundt kan havne på Unescos verde

2017-04-30 11:29
Foto: Sierra de Albatera y Cervillente (Alicante).

Regionale myndigheter i Valencia har gitt klarsignal til byggingen av en demning på 680.000 kubik

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Fredag 21.07.2017

Fredager er det marked i Finestrat.

Markedet i Montesinos går av stabelen ettermiddag og kveld.

5465Prisene på frukt og grønnt er llave og kvaliteten er høy, siste timen går prisene ned på det som er igjen.

Fredager er det markedsdag i Torrevieja sentrum.

5479

Markedet i Alfaz del Pi er svært populært.

Markedet i Moraira regnes for å være svært bra.

Innholdsrikt marked i Oliva hver torsdag.

MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Lørdag 22.07.2017

Markedet i Santa Pola lørdager har et rikt utvalg av matvarer, frukt og grønnsaker i tillegg til

Markedet i Benissa hver lørdag har litt av alt.

Markedet på Playa Flamenca holder til i Calle Nicolás de Bussi hver lørdag.

5546

Markedet i Jalon er godt kjent på Costa Blanca.

5792

Lørdager er det marked i Calpe er stort og innholdsrikt.

La Cala de Finestrat

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA