I DAGI MORGEN

For halvannet år siden flyttet Carsten og Lise Klinksgaard fra Danmark til Costa Blanca. Omtrent i samme øyeblikk åpnet de Casa Interior i Guardamar. Den første oktober inviterte ekteparet for andre gang til kunst & design aften.

Fre, 2009-10-09 12:35

For halvannet år siden flyttet Carsten og Lise Klinksgaard fra Danmark til Costa Blanca. Omtrent i samme øyeblikk åpnet de Casa Interior i Guardamar. Den første oktober inviterte ekteparet for andre gang til kunst & design aften.

Carsten Klinksgaard har bakgrunn som møbelsnekker. I mange håndlagde han danske designkjøkken hjemme i Danmark. Da han og Lise bestemte seg for å flytte til Costa Blanca, begynte de å se seg om etter danske kjøkken leverandører som var representert i området. Etter kort tid kom daglig leder og eier av Sønderborg Kjøkkenet, Johnny Pedersen, på banen. Det ble starten på et dansk designereventyr i Spania.

Håndtegner alt
- Vi begynte å arrangere dette fordi jeg mener at kunst og design henger tett sammen. De to uttrykksformene er nært beslektet. Vi legger vår sjel i å lage en god design, akkurat som en kunstner legger sin sjel i å lage et godt kunstverk, forklarer Carsten Klinksgaard.

Sammen med en tysk snekker monterer han alle kjøkken selv. Han tar mål og tegner de også. Mens kona Lise står for designet. Masseproduksjon er som et skjellord å regne.

- Vi har en del felles metoder og fremgangsmetoder med kunstnerne også. Blant annet tegner vi alt for hånd på akvarellpapir, et materiale som alle kunstnere kjenner godt. Vi bruker aldri dataprogrammer eller andre tekniske hjelpemidler. Dette er håndverk og må gjøres for hånd. Derfor fremstilles hvert kjøkken unikt for hver kunde. Det lages aldri to like, akkurat som to kunstverk aldri er like. Alle komponenter blir produsert på en liten spesialfabrikk i Danmark. Fabrikkeier Johnny Pedersen deler vår filosofi, og vi har fått et kjempesamarbeid. Johnny er perfeksjonist og pertentlig til fingerspissene akkurat som oss.    

  
Totalleverandør
Danske designkjøkken er Carsten og Lises hovedfokus. Men utover det leverer de alt som har med dansk design og interiør å gjøre, både til reformeringsprosjekter og nybygg.

- Vi er totalleverandører av kjøkken, men også totalleverandører av design. Det vil si at vi påtar oss hele hus og alt som hører med. Helt fra grunnen av, hvis kundene ønsker det. Da tegner vi også alt for hånd, men da i samarbeid med arkitekt. Vi har drevet i halvannet år nå og har klart oss helt fint gjennom den økonomiske krisen. Nå kan det bare gå fremover. Vi opererer over hele Costa Blanca og våre kunder består av skandinaver, briter, tyskere og spanjoler. Nordmenn er nok blant den mest kjøpesterke gruppen, forteller Carsten.

Intet oppdrag er for stort eller for lite for Casa Interior. De leverer alt fra bitte små tekjøkken til hele boliger. Danske designmøbler og andre interiørartikler fra samme land hører med i sortimentet. For med totalleverandør mener Carsten totalleverandør. I enkelte tilfeller er Lise endog med kundene ut for å finne passende fliser og andre materialer som bidrar til det ferdige resultatet.

- Vi er med i en helhetlig prosess. Egentlig er det bare fantasien som setter grenser for hva vi ikke kan levere. Å tegne for hånd tar lengre tid, men vi syntes kundene fortjener noe mer, derfor er det håndtegning som gjelder. Det er bare slik man kan se hvordan det endelige resultatet virkelig blir. Til slutt fargelegger vi også for hånd slik at uttrykket skal bli helt riktig. Gjennom kunst & design aftenene ønsker vi å vise hvordan de to hører sammen. Det å lage et fint kjøkken eller et fint hus er kunsthåndverk. En kunstner skaper for eksempel et maleri mens en håndverker og en designer for eksempel skaper et kjøkken, forklarer Carsten. 

Populært tiltak
Det er tydelig at kunst og design aftener er et populært tiltak. Stadig flere kommer innom Casa Interiors lokaler i Guardamar denne torsdagskvelden. Også kunstnerne, som har hengt opp sine malerier blant utstillingskjøkkenene, dansknorske Rita Hee og irskfødte T. J. Miles, er storfornøyde med opplegget.

- Dette er et bra konsept. Selv om kunst kan være mer abstrakt og design mer konkret, er det en tett sammenheng mellom de to. Det er en god ide og knytte de sammen og vise denne sammenhengen. Dessuten er det gøy å gjøre ting som er litt annerledes. Hvis jeg blir invitert neste gang, kommer jeg selvsagt til å stille opp, sier T. J. Miles, hvis kunst er å finne i et 20-talls land. 

- Jeg ble kjempeglad da jeg fikk invitasjonen. Kunst og design henger definitivt sammen. Alt som ses her i dag er kunst sammensetninger. Kjøkkenet er det rommet hvor alt foregår, og hva er vel et kjøkken uten et maleri? Spør Rita Hee, som til daglig er å finne i Atelieret Casita del Arte i Pino Mar urbanisasjonen i Guardamar.     
 

Elevutstilling                                                                          Fra den 10. til den 22. oktober skal Rita Hee og T.J. Miles elever ha utstilling på Casino ved Vista Alegre i Torrevieja. Utstillingen åpner klokken 18.00 lørdag den 10. Det er første gang deres elever stiller ut Noen av dem har malt i mangen år, mens andre bare har et halt års erfaring. På de fleste utstillingsdagene vil det være mulig for publikum og snakke med kunstnerne.

Siste nyheter »

2018-01-20 12:20
Foto: Schiller skal ha slettet de kontroversielle meldingene kort tid etter at de ble lagt ut på Facebook. Samtidig sier han til media at han ikke angrer på innholdet i uttalelsene. Bildet viser San José-kirken i Alfaz del Pi der Schiller har vært prest de siste 12 årene.

Prest Miguel Ángel Schiller i Alfaz del Pi er kalt inn på teppet til bispedømmet i Orihuela og Alicante for å ha kalt spanske biskoper for «pedofil

2018-01-19 12:54

Lørdag 26. november går skiheisene i gang på Spanias største skianlegg i Serra Nevada, kort vei fra Granada. Anlegget er også Europas sydligste skianlegg. I år går også VM i Snowboard og Freestyle av stabelen her 7-19. mars. Sierra Nevada åpner sesongen med enkelte forbedringer, blant annet vil man slippe å stå i kø for å kjøpe skikort, nye automater er på plass. Skisesongen er forventet å vare til 30. april.


2018-01-19 12:02
Foto: Torrevieja har de siste årene vært blant kommunene i Spania med størst aktivitet i boligmarkedet.

Investorer satser i Torreviejas boligmarked. I fjor steg antallet godkjente eiendomsprosjekter med 45 prosent fra året før.

2018-01-18 12:48
Foto: Kommuneledelsen i Torrevieja inspiserer det nye taket over renseanlegget for kloakk syd i byen. Anlegget skal ha vært det eneste i sitt slag i Valencia-regionen som ikke hadde bassengene tildekket.

Torrevieja er endelig blitt kvitt problemene med kloakkstank fra renseanlegget EDAR syd i byen.

Mer om Intervjuer »

2015-01-15 19:43

I februar i fjor kom den overraskende nyheten om at Spanias mest innflytelsesri

2014-06-05 14:44

Aleksander Bjargo etablerte Costa Blanca Kiropraktorsenter for 10 år siden. Nå heter klinikken Advanced Chiropractic, har langt flere medarbeidere og et bredere pasienttilbud. I praksis betyr det at nordmannen Bjargo og hans kone Melissa, som driver Helsekosten i samme bygg, har lykkes godt med businessen i Albir.


2013-10-20 13:25

Yngve Anfinnsen, bosatt i Altea, er leder for kundeservice i Wipzona og har vært bedriftens ansik

2012-01-27 06:12

På et muggent pensjonat i Tarifa møter vi i romanen Señor Stig, en bitter og selvrettferdig mann, to middelaldrende kvinner som utforsker sin nyoppdagende kjærlighet for hverandre, en ung gutt som leter etter sin far og en strandet afrikaner.


Jan P. Solberg fra Soknedal litt sør for Trondheim har i disse dager kommet ut med boka Señor Stig. Romanens handling foregår i Tarifa, helt syd i Spania.


Fasinert av Tarifa


2011-07-18 02:24

Den spreke fysioterapeuten fra Kristiansand startet svømmekarrieren da foreldrene tok henne med på babysvømming kun to måneder gammel. 31 år senere svømmer Trine Østervold fortsatt.


2011-07-12 02:04

 En invitasjon til å delta på møbelmessa i Valencia i fjor høst "traff" Eva Mork i en prosess i livet så momentant at hun bare tenkte “Yes, nå er det min tur”


- Jeg fremskyndte ferdigstillelsen av mine prototyper og reiste til Valencia med de som inviterte meg. Det skal også sies at uten mine spansktalende samarbeidspartene hadde det ikke kunne vært gjennomført, men lykken bisto meg også her. Jeg deltok og reaksjonene jeg fikk var fantastiske – siden har det gått slag i slag, forteller Mork.


2011-07-11 02:47

- Et perfekt sted å være. Her i Spania stortrives vi og vi gleder oss allerede til å komme tilbake, men vi vet ikke når, sier den velkjente artisten og sangeren, Mariann Aas Hansen, til Spaniaposten.


 


- Det venter mye jobbing hjemme i Norge nå. Blant annet julekonserter, sier hun.


Sangeren har vært på ferie i fire uker i Alfaz de Pi sammen med musikerforloveden Erik Andre Rydningen, men når dette leses er Aas Hansen vel hjemme i Oslo.


Sang i Albir


2011-07-08 02:40

For halvannet år siden åpnet Aashild Sondresen Kvam en liten klesbutikk for damer i Albirs hovedgate. Det tok ikke lang tid før det gikk rykter i det norske miljøet om at den dama har teft.


I dag er Sondresen Kvam godt i gang med butikk nummer to som ligger midt på strandpromenaden i Altea.


-Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Etter tre måneders drift har jeg like stor omsetning her som i Albir, sier Aashild med et fornøyd smil da Spaniaposten møter henne i den nye Ask Embla butikken i Altea.


Dobbelt så store


2011-07-07 02:32

Blant sitroner, appelsiner og palmer sitter Frps ordførerkandidat ved høstens lokalvalg i Sarpsborg, Stein Erik Westlie med PC`en på bordet og med telefonen klar.


Under Spanias sol lader nemlig østfoldingen opp til høstens valgkamp. Westlie ønsker å være forberedt og han er kampklar fra sin feriebase på Costa Blanca


- Jeg lader batteriene skikkelig i Spania. Her samler jeg krefter og får slappet av, forteller Stein Erik Westlie til Spaniaposten.


- Men blir det så mye avslapping med PC og telefon?


2011-07-04 05:21

Anita Renathe Utheim og Jeanett Borgstein ved den norske skolen i Rojales er hekta på Street dance. De to sjuendeklassingene fikk nylig delta på den prestisjefylte Udo street dance konkurransen i England hvor vinnerlaget kom med til VM finalen.


- Det var kjempegøy å være med på konkurransen i England, sier de to venninnene i kor.


Det var rundt 900 deltagere på konkurransen og nivået var svært høyt. Jentene forteller at de kom med til kvartfinalen og begge er svært fornøyde med det. De hadde en duo-opptreden under konkurransen og totalt deltok det 30 duoer i aldersklassen 10-14 år.


2011-05-17 05:35
Rørlegger utdanning i Spania

Regionansvarlig Halvard Brækstad i rørleggerkjeden Comfort tar av seg hatten for initiativrike rørleggere som Glen Thore Grønås. Og Folkeuniversitetet får skryt for sitt tilbud om Mesterbrevutdanning i Spania.


Av: Jon Henriksen


Mesterbrevstudent og rørlegger hos Helle AS Comfort Bømlo, Glen Thore Grønås (25) stortrives på mesterbrevstudiet i Spania. Han oppfordrer flere som har tenkt å ta mesterbrevet til å søke seg sydover.


 


2011-02-10 06:13

Spanjolen Mariano González Campo har skrevet av den første norske grammatikken for spansktalende.2011-02-09 06:23

Ryanairsjefen, Michael O’Leary kommer ikke til å legge seg flat for spanske domstoler eller EU-domstolen når det gjelder saken om og printe ut gratis boardingkort til passasjerer som enten har glemt det eller som har misforstått reglene.-Vi kommer ikke til å bøye av. Hvis vi blir dømt en gang til, så får vi bare nekte vedkommende som ikke har boardingkort å gå om bord i flyet, sa Ryanairs sjef, Michael O’Leary på en pressekonferanse i Oslo onsdag.2010-06-26 06:00

Costa Blanca er en favorittdestinasjon for golfere fra fjernt og nær, ikke minst for skandinaver. Det milde klimaet, den gode infrastrukturen og stadig flere golfbaner å velge mellom, er blant tingene som trekker hopetall av golfentusiaster til ”den hvite kysten”.  


2010-06-24 06:00

I midten av juni tiltrådte Rune Helmersen som ny daglig leder ved CAN - Centro Asistencial Noruego. Sykepleierutdannede Helmersen har arbeidet mesteparten av livet innen helsevesenet både i Norge og i Spania. Nå ser han frem til nye utfordringer ved Bærum kommunes rehabiliteringssenter i Altea.


I mai i 2009 begynte Helmersen ved CAN som vikar for en avdelingsleder. Før det hadde han vært flere år ved det norske sykehjemmet Finca el Romeral i Alfaz del PI. I 2008 ble han ansatt som daglig leder for Rehabiliteringssenteret Costa Blanca, som skulle etableres på Solgården utenfor Villajoyosa.


2010-05-28 06:00

Christer Nylen har drevet byggefirma i Torreviejaområdet siden han kom til Spania for åtte år siden. Etter å ha sett utbredte og omfattende skader som følge av dårlig håndverk og manglende rutiner, begynte han å spesialisere seg på fukt- og soppsanering for et års tid tilbake.


Selskapet Construction Group har tre avdelinger. En for kjøp og salg av eiendom, en for import og eksport og en for bygg. Sistnevnte ledes av Christer Nylen. Spaniaposten har møtt den erfarne svenske håndverkeren på hans kontor i sentrum av Torrevieja.


MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Lørdag 20.01.2018

Markedet i Santa Pola lørdager har et rikt utvalg av matvarer, frukt og grønnsaker i tillegg til

Markedet i Benissa hver lørdag har litt av alt.

Markedet på Playa Flamenca holder til i Calle Nicolás de Bussi hver lørdag.

5546

Markedet i Jalon er godt kjent på Costa Blanca.

5792

Lørdager er det marked i Calpe er stort og innholdsrikt.

La Cala de Finestrat

MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Søndag 21.01.2018

5529

Markedet som går av stabelen hver søndag i La Nucia er populært. Det er i hovedsak et "rastro" me

Ved Estadio de Fùtbol

El Mercadillo del Campo de Guardamar, på folkemunne kalt Sitronmarkedet, er et yndet utfluktsmål

4621

Søndagsmarkedet går av stabelen på parkeringsplassen midt i sentrum av Albir.

Søndager er det marked i Benferri, ikke langt fra Orihuela, i "Calle Jose María Puchades Noguera"

Hver torsdag og søndag er markedsdag i Urbanización Marina som ligger i San Fulgencio kommune.

Ved Plaza de Toros

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA