I DAGI MORGEN

Foto: Bernabé Cano (PP) har vært ordfører i La Nucía de siste 17 årene. Ordføreren beskyldes for å drive et lite demokratisk lokalstyre og for å misbruke kommunens penger til egne formål. Bildet er hentet fra ordførerens egen markedsføringskanal på TV, BenrabecanoTV.

Ordfører Bernabé Cano i La Nucía er av Partido Popular på Costa Blanca forfremmet til syvende visepresident i Alicante-provinsen. Forfremmelsen skjer på tross av at ordføreren er tiltalt for korrupsjon. Utnevnelsen får liten praktisk betydning i det seks visepresidenter står foran Cano på listen. Han får likevel en økning i honoraret på rundt 5.000 euro i året. Cano er mistenkt for korrupsjon knyttet til byggeprosjekter i kommunen.

Fre, 2018-01-05 12:47

Ordfører Bernabé Cano i La Nucía er av Partido Popular på Costa Blanca forfremmet til syvende visepresident i Alicante-provinsen. Forfremmelsen skjer på tross av at ordføreren er tiltalt for korrupsjon. Utnevnelsen får liten praktisk betydning i det seks visepresidenter står foran Cano på listen. Han får likevel en økning i honoraret på rundt 5.000 euro i året. Cano er mistenkt for korrupsjon knyttet til byggeprosjekter i kommunen.

Bernabé Cano er av PP utnevnt til visepresident i Alicantes provinsadministrasjon (Diputación de Alicante). Hele seks visepresidenter står foran Cano på listen. Det er med andre ord lite sannsynlig at han noensinne vil måtte være stedfortreder for provinspresident César Sánchez Pérez (PP). I følge lokale media får han likevel en økning i honoraret på rundt 5.000 euro i året, noe som betyr at hans totale verv i provinsen belønnes med over 70.000 euro i året. Økningen i honoraret kommer i tillegg til en fullt betalt stilling som ordfører.

Utnevnelsen skaper strid blant partiene i provinsen. Opposisjonspartiet Ciudadanos hadde satt som betingelse for å støtte Partido Popular i Alicante at ingen politikere med tiltaler på seg skulle utnevnes til verv, et krav PP nå trosser.

Bernabé Cano (PP) har vært ordfører i La Nucía de siste 17 årene. La Nucía er i dag blant de mest moderne kommunene på Costa Blanca med godt utviklet infrastruktur og stor satsing på blant annet idrett, kultur og miljø. Samtidig beskyldes ordføreren for å drive et lite demokratisk lokalstyre og for å misbruke kommunens penger til egne formål.

Cano kritiseres for å ha en enerådig og udemokratisk lederstil der han ikke ønsker debatt om saker i kommunen og der han stemmer på vegne av alle partiets kandidater når beslutninger tas. Cano er også beskyldt for å ha brukt skattepenger til egen valgkamp, for seg og partiet. I tillegg er han tiltalt for “nepotisme” i kommuneadministrasjonen, det vil si begunstigelse av slekt og venner ved besettelse av stillinger. Utnevnelsen av Cano til syvende visepresident i Alicante-provinsen skjedde den 29. desember.

Anmeldt for svindel, innrømmer "vennetjenester"

- PP-ordføreren er blant annet anklaget for svindel knyttet til kjøpet av en eiendom i La Nucia. Lokale bønder har rettigheter til vannet på eiendommen og har anmeldt ordføreren I følge El Mundo. Kjøpet er også noe "pussig" da nøkkelen til utbygging av flere prosjekter i La Nucia er tilgangen til vann og den som sitterp å rettighetene til vannet sitter med nøkkelen til omregulering av i utgangspunktet verdiløse tomter. I følge El Mundo har ordføreren innrømmet å ha gitt fordeler til egen familie og venner ved tildelingen av offentlige oppdrag i La Nucia.

Les også:

«Bruker skattepenger til valgkamp»

Udemokratisk styre i La Nucia

Hele kommuneledelsen på tiltalebenken

La Nucía: Kritiserer ordførerens pengebruk

La Nucía: Klager på ordførerens påskemåltid  

Siste nyheter »

2018-04-22 11:47
Foto: At spanjolene nå «rykker fra» italienerne på IMFs lister kan gjenspeiles i de to landenes økonomier. Spania er for øybelikket en av de raskest voksende økonomiene i EU, mens Italia har en mer moderat vekst. Den forventede veksten i Spanias bruttonasjonalprodukt er på 2,8 prosent i 2018.

For første gang i historien er spanjolene rikere enn italienerne.

2018-04-21 17:32
Foto: Overrekkelsen av diplomet for årelang innsats for spredning av kubansk musikk og kultur skjedde i forbindelse med habanera-festivalen for barn og unge som gikk av stabelen i Torrevieja lørdag 21. april. I juli er det igjen duket for moderfestivalen Certamen Internacional de Habaneras, den 64. i rekken (Bilde er fra festivalen i 2016).

Cubas kulturdepartement hyller Torrevieja for årelang innsats med spredning av kubansk musikk og kultur.

2018-04-20 14:02
Foto: En uforbeholden unnskyldning fra ETA har vært et av kravene fra spanske myndigheter for en løsning på konflikten i Baskerland (Bildet er fra oktober 2011. ETA annonserer slutten på organisasjonens voldelige aksjoner).

Den baskiske separatistgruppen ETA ber om unnskyldning til ofrene for organisasjonens terrorhandlinger.

2018-04-20 11:54
Foto: Distriktssykehuset i Villajoyosa mottar pasienter fra hele Marina Baja, et område der rundt 35 prosent av innbyggerne er utenlandske. I tillegg kommer pågangen fra turister.

Språkproblemer mellom lege og pasient er et velkjent problem på Costa Blanca.

Mer om Nyheter fra Albir, Altea m.m. »

2018-04-20 11:54
Foto: Distriktssykehuset i Villajoyosa mottar pasienter fra hele Marina Baja, et område der rundt 35 prosent av innbyggerne er utenlandske. I tillegg kommer pågangen fra turister.

Språkproblemer mellom lege og pasient er et velkjent problem på Costa Blanca.

2018-04-18 12:41
Foto: Ordfører Alejandro Ponsoda ble skutt utenfor sitt hjem i Xirles om kvelden den 19. oktober 2007. Drapet bar preg av å være en ren likvidering (Polop, Alicante).

Over ti år etter drapet på ordfører Alejandro Ponsoda i Polop starter rettssaken mot de antatte g

2018-04-16 20:05
Foto: Med den nye broen over Barranco Soler, åpnes gaten San Miguel opp for gjennomkjøring. Kommunen i Alfaz del Pi mener dette vil avlaste trafikken inn og ut av Albir og gi færre biler i sentrum.

Biltrafikken i Albir skal avlastes med

2018-04-15 12:11
Foto: Museet Vilamuseu i Villajoysa forteller historien om skandinavers «internasjonale solidaritet med det spanske folk» vist gjennom fotografier og gjenstander fra sykehuset i Alcoy. Etter bombingen av Alcoy i 1938 ble den svensk-norske klinikken flyttet til Villajoyosa.

En ny utstilling i Villajoyosa forteller historien om det svensk-norske sykehuset i Alcoy.

2018-04-08 12:18
Foto: Benidorm vil vedta et nytt sett med ordensregler for det offentlige rom, der fyll, bråk og annen uønsket aktivitet som prostitusjon, organisert tigging og koppespill skal reguleres strengere.

Benidorm kommune vil forby drikking av alkohol på offentlig sted.

2018-04-06 12:31
Foto: David Ferrer er opprinnelig fra Xàbia nord på Costa Blanca og er regnet blant de beste tennisspillerne i verden. Sommerskole i La Nucía er for barn og ungdom i aldrene 6 til 18 år.

Den spanske tennisspilleren David Ferrer har lagt årets sommerskole til La Nucía på Costa Blanca.

2018-04-04 13:04
Foto: Den nye bussforbindelsen fra Albir-stranden tilbys av busselskapet Beniconnect som allerede kjører mellom Alfaz del Pi og flyplassen i Alicante.

En ny busslinje er opprettet mellom Albir og togstasjonen i Alicante.

2018-03-31 22:39
Foto: Tvilsomme klagesaker fra turister som hevder de er blitt matforgiftet på hoteller i Spania har de siste årene bredt seg. Svindelen er til dels blitt et stort problem for hotellbransjen på populære feriesteder som Costa Blanca, Tenerife og Mallorca (Illustrasjon).

Problemet med falske klager på matforgiftning ved hoteller i Spania har de siste årene bredt seg.

2018-03-12 13:49
Foto: Plaza de la Iglesia i bydelen Altea la Vella, det som en gang het Altāya og var det opprinnelige Altea.

Gamlebyen i Altea med den emblematiske kirken Nuestra Señora del Consuelo og området Bellaguarda

2018-02-16 20:18
Foto: Bar-eieren som ble stukket ned i Benidorm skal være utenfor livsfare. Den antatte gjerningsmannen var angivelig stamkunde på stedet (Benidorm, Costa Blanca).

En 46 år gammel britisk statsborger er pågrepet i Benidorm for å ha knivstukket eieren av en bar

2018-02-12 17:10
Foto: JLL Hotels & Hospitality Group skal ha fungert som rådgiver i salget av BBVA-bygget i Albir. Costa Blanca trekkes frem som en etablert marked, preget av stor interesse blant utenlandske investorer.

Hotell-investoren SOCIMI ELAIA har kjøpt BBVA-bygget i Alfaz del Pi for nærmere 9 millioner euro.

2018-02-10 11:58
Foto: (Illustrasjon)

Altea kommune kunne fredag 9.

2018-02-07 12:53
Foto: Bare ett år er gått siden forrige gang Altea måtte ut med advarsel om forurenset drikkevann. Årsaken til problemene skal være dårlig kvalitet på kommunenes vannfiltre og rør.

Vannet i Altea ble tirsdag 6.

2018-01-30 16:37

Kommunearbeiderne i Alfaz del Pi har vært ute med malingspannet.

2018-01-30 16:37

I Albir vil man markere treets dag 6.

2018-01-24 12:53
Foto: Altea Hills, Costa Blanca.

Urbanisasjonen Altea Hills gjør opprør mot Altea kommune med krav om rent vann til beboerne.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Mandag 23.04.2018

Det populære markedet i San Pedro del Pinatar går av stabelen hver mandag.

5514

Markedet i Callosa d'n Sarrià er et helautentisk marked for frukt og grønnsaker som går av stabel

Hver mandag er det "mercadillo" på Plaza de la Constutición i La Mata.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Tirsdag 24.04.2018

4617Størstedelen av markedet går fra rundkjøringen ved bensinstasjonen i sentrum ned mot Algar elven.

Markedet i Altea er to-delt. Frukt og grønt, selges på plassen like ved kirken nede i sentrum.

Tirsdager om sommeren er det marked i Mil Palmeras ettermiddagen fra klokken 16.00 - 22.00.

Tirsdager er det marked rett ved stranden i "La Cala" som ligger mellom Benidorm og Villajoyosa.

6769

Tirsdager er det marked i San Fulgencio like nord for Rojales.

5498

Markedet i Orihuela holder hus hver tirsdag på en egen markedsplass "Recinto Ferial Los Huertos".

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA