Foto: Dersom PP-byrådet får det som de vil kan Plaza de Toros i Marbella igjen bli tatt i bruk til tyrefekting. Initiativet møter sterke reaksjoner hos dyrevernere og politiske partier i opposisjon til Partido Popular (Plaza de Toros de Las Ventas, Madrid, Spania).

PP-byrådet i Marbella vil restaurere byens tyrefektingarena med en million euro og gjeninnføre tyrefekting. Vedtaket møter sterke reaksjoner hos dyrevernorganisasjoner i Spania.

Tyrefekting har ikke været arrangert i Marbella siden 2015, da det forrige PSOE-byrådet satte en stopper for de kontroversielle stevnene.

«Ja til tyr, nei til tyrefekting» og «Tortur er ikke kultur» var blant slagordene som ble brukt mot Partido Populars beslutning om å gjeninnføre tyrefekting i Marbella. Lørdag 12. januar protesterte hundrevis av mennesker mot initiativet. Protestene kommer etter at byrådet tidligere i år annonserte planer om å renovere byens tyrefektingarena for litt over én million euro. Dersom byrådet får det som de vil skal arenaen gjøres om en multievenement-arena, der tyrefekting skal være en av flere typer arrangementer.

 

Leos Superstore