I DAGI MORGEN

På nyåret 2010 etablerte Hakon J. Paulsen akupunktørpraksis i Santa Pola, siden den gang har han pendlet mellom Sarpsborg og Costa Blanca. Den norske spesialisten i kinesisk medisin avslører til Spaniaposten at det er sistnevnte sted han kommer til å satse på i fremtiden.

Iør, 2010-06-12 06:00

På nyåret 2010 etablerte Hakon J. Paulsen akupunktørpraksis i Santa Pola, siden den gang har han pendlet mellom Sarpsborg og Costa Blanca. Den norske spesialisten i kinesisk medisin avslører til Spaniaposten at det er sistnevnte sted han kommer til å satse på i fremtiden.

- Jeg stortrives her nede og har fått mange gode venner, kanskje særlig blant pasientene mine. På bursdagen min den 8. mai inviterte en del av dem seg selv hit til pappas hus i Las Mimosas. Det ble full fest. Da de dro igjen hadde de til og med vasket opp, forteller Paulsen.

Den norske akupunktøren beskriver det knappe halvåret på Costa Blanca som ”etableringsfasen på nytt” og han er fast bestemt på at det er her han kommer til å bli i fremtiden. Selv om han ikke har tenkt å brenne alle broer til hjemlandet riktig ennå.

- Jeg har mange faste pasienter i Sarpsborg og omvegn som jeg kommer til å ta vare på. Jeg tar imidlertid ikke inn nye pasienter i Norge lenger.

Paulsen har hatt nok å henge fingrene i de siste månedene. I tillegg til å ha vært litt ”alt-mulig-mann” for venner og bekjente har han hatt konstant økning i pasientmassen. 12 – 15 timers arbeidsdager har ikke vært uvanlig.

- Jeg har ikke vært en eneste gang på stranden mens jeg har vært her i Spania, men det blir vel tid til det en dag også.

Gamle metoder
Hakon J. Paulsen benytter seg av flere tusen år gamle metoder innenfor såkalt TCM – Tradisjonell Kinesisk Medisin.

- Det er Yin og Yang som gjelder. Jeg har en rekke regler å forholde meg til og spesielt tidspunkter er svært viktige. Ting må times og tilrettelegges etter eldgamle kinesiske prinsipper hvis behandlingen skal lykkes.

- Dette er et forferdelig takknemlig yrke hvor jeg stadig får gode tilbakemeldinger. Hvis du hjelper et menneske, for eksempel med å fjerne en 25 år gammel hodepine, så vet de ikke hva godt de kan gjøre for deg i ettertid, fastslår Paulsen.

Fornøyde pasienter
Målfrid Lindseth er en av mange som har fått hjelp av den norske akupunktøren i Santa Pola. Hun har forsøkt mange midler tidligere, men aldri hatt så god effekt som nå.

- Dette har vært til god hjelp og har så absolutt fungert. Jeg har prøvd andre ting tidligere, men dette er første gang behandling har vist positive resultater. Det er ingen grunn til å være redd for akupunktur. Det finnes ikke smertefullt. Dessuten er Paulsen en svært hyggelig ung mann, sier Lindseth, som var en av gjestene i akupunktørens bursdagsselskap.

Synnøve Fagerheim har likeledes bare positivt å si om akupunktørbehandlingen hos Hakon J. Paulsen.

- Han har gjort en meget bra jobb med meg, og jeg har fått et helt nytt liv etter at jeg begynte hos ham. Jeg er svært godt fornøyd med både behandling og resultat, konstaterer Fagerheim.

Anne Karin og Roy Halonen er til daglig bosatt i Guardamar del Segura. De har begge gått til behandling hos Hakon J. Paulsen i Santa Pola. Da de skulle oppover til Norge en tur før sommeren, fant de ut at de skulle stikke innom akupunktøren i Sarpsborg.

- Vi har kjørt bil i fem dager. Turen har gått helt fint og vi har ikke hatt smerter i det hele tatt. Både jeg og mannen min har slitt med diverse problemer. Nå skal vi være noen dager i Norge før vi reiser tilbake til Spania igjen. Ved å stikke innom Hakon her i Sarpsborg, sikrer vi oss mot smerter også på hjemreisen, sier Anne Karin Halonen til Spaniaposten.  

Humor
Da Paulsen var nyetablert i Santa Pola hadde nye pasienter mange ganger vanskeligheter med å finne frem. Det problemet løste akupunktøren ved å stille seg i rundkjøringen utenfor sine lokaler i rød skjorte mens han veivet med mobilen.

- En dag kom politiet og spurte hva jeg drev med. Ingenting, jeg bare forklarer pasientene veien, sa jeg. Da begynte de å le før de fortalte at det vanligvis var damer som pleide å stille seg opp slik i rundkjøringene. Senere så de at det kom en masse eldre kvinner opp til kontoret mitt. Da sa jeg at har du først fått smaken på rosiner, så spiser du ikke druer mer. Det var det en av pasientene som overhørte og kjøpte en pose rosiner i gave til meg. Humor er en viktig ting her i livet, sier akupunktør Paulsen med et smil.

Siste nyheter »

2018-02-23 11:35
Foto: Las Palmas, Gran Canaria (Illustrasjon).

Boligprisene i Spania økte med 3,1 prosent i fjor.

2018-02-22 13:24
Foto: Anna Gabriel var innkalt til rettsavhør den 21. februar, men reiste til Sveits før avhøret. Domstolen utstedte deretter arrestordre i Spania.

Den nasjonale domstolen i Madrid har utstedt arrestordre mot Anna Gabriel fra det katalanske separatistpartiet CUP.

2018-02-22 11:36
Foto: Rapperen Josep Miquel Arenas Beltran er kjent i Spania under artistnavnet "Valtònyc".

Rapperen Josep Miquel Arenas Beltran "Valtònyc" er skyldig i hets av kongehuset, forherligelse av terrorisme og drapstrusler i sine sangtekster.

2018-02-21 12:36
Foto: Adelstitler er avskaffet i mange land i Europa, men ikke i Spania der landets grunnlov fremdeles anerkjenner kongens rett til å gi titlene. Bildet viser en tegning fra nasjonalbiblioteket i Paris av en adelsmann i en spansk koloni på 1500-tallet.

Adelstitler hører Middelalderen til og bør ikke lenger anerkjennes i et moderne demokrati. Det mener det katalanske republikanske partiet ERC.

Mer om Intervjuer, Nyheter fra Torrevieja området »

2015-01-15 19:43

I februar i fjor kom den overraskende nyheten om at Spanias mest innflytelsesri

2014-06-05 14:44

Aleksander Bjargo etablerte Costa Blanca Kiropraktorsenter for 10 år siden. Nå heter klinikken Advanced Chiropractic, har langt flere medarbeidere og et bredere pasienttilbud. I praksis betyr det at nordmannen Bjargo og hans kone Melissa, som driver Helsekosten i samme bygg, har lykkes godt med businessen i Albir.


2013-10-20 13:25

Yngve Anfinnsen, bosatt i Altea, er leder for kundeservice i Wipzona og har vært bedriftens ansik

2012-01-27 06:12

På et muggent pensjonat i Tarifa møter vi i romanen Señor Stig, en bitter og selvrettferdig mann, to middelaldrende kvinner som utforsker sin nyoppdagende kjærlighet for hverandre, en ung gutt som leter etter sin far og en strandet afrikaner.


Jan P. Solberg fra Soknedal litt sør for Trondheim har i disse dager kommet ut med boka Señor Stig. Romanens handling foregår i Tarifa, helt syd i Spania.


Fasinert av Tarifa


2011-07-18 02:24

Den spreke fysioterapeuten fra Kristiansand startet svømmekarrieren da foreldrene tok henne med på babysvømming kun to måneder gammel. 31 år senere svømmer Trine Østervold fortsatt.


2011-07-12 02:04

 En invitasjon til å delta på møbelmessa i Valencia i fjor høst "traff" Eva Mork i en prosess i livet så momentant at hun bare tenkte “Yes, nå er det min tur”


- Jeg fremskyndte ferdigstillelsen av mine prototyper og reiste til Valencia med de som inviterte meg. Det skal også sies at uten mine spansktalende samarbeidspartene hadde det ikke kunne vært gjennomført, men lykken bisto meg også her. Jeg deltok og reaksjonene jeg fikk var fantastiske – siden har det gått slag i slag, forteller Mork.


2011-07-11 02:47

- Et perfekt sted å være. Her i Spania stortrives vi og vi gleder oss allerede til å komme tilbake, men vi vet ikke når, sier den velkjente artisten og sangeren, Mariann Aas Hansen, til Spaniaposten.


 


- Det venter mye jobbing hjemme i Norge nå. Blant annet julekonserter, sier hun.


Sangeren har vært på ferie i fire uker i Alfaz de Pi sammen med musikerforloveden Erik Andre Rydningen, men når dette leses er Aas Hansen vel hjemme i Oslo.


Sang i Albir


2011-07-08 02:40

For halvannet år siden åpnet Aashild Sondresen Kvam en liten klesbutikk for damer i Albirs hovedgate. Det tok ikke lang tid før det gikk rykter i det norske miljøet om at den dama har teft.


I dag er Sondresen Kvam godt i gang med butikk nummer to som ligger midt på strandpromenaden i Altea.


-Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Etter tre måneders drift har jeg like stor omsetning her som i Albir, sier Aashild med et fornøyd smil da Spaniaposten møter henne i den nye Ask Embla butikken i Altea.


Dobbelt så store


2011-07-07 02:32

Blant sitroner, appelsiner og palmer sitter Frps ordførerkandidat ved høstens lokalvalg i Sarpsborg, Stein Erik Westlie med PC`en på bordet og med telefonen klar.


Under Spanias sol lader nemlig østfoldingen opp til høstens valgkamp. Westlie ønsker å være forberedt og han er kampklar fra sin feriebase på Costa Blanca


- Jeg lader batteriene skikkelig i Spania. Her samler jeg krefter og får slappet av, forteller Stein Erik Westlie til Spaniaposten.


- Men blir det så mye avslapping med PC og telefon?


2011-07-04 05:21

Anita Renathe Utheim og Jeanett Borgstein ved den norske skolen i Rojales er hekta på Street dance. De to sjuendeklassingene fikk nylig delta på den prestisjefylte Udo street dance konkurransen i England hvor vinnerlaget kom med til VM finalen.


- Det var kjempegøy å være med på konkurransen i England, sier de to venninnene i kor.


Det var rundt 900 deltagere på konkurransen og nivået var svært høyt. Jentene forteller at de kom med til kvartfinalen og begge er svært fornøyde med det. De hadde en duo-opptreden under konkurransen og totalt deltok det 30 duoer i aldersklassen 10-14 år.


2011-05-17 05:35
Rørlegger utdanning i Spania

Regionansvarlig Halvard Brækstad i rørleggerkjeden Comfort tar av seg hatten for initiativrike rørleggere som Glen Thore Grønås. Og Folkeuniversitetet får skryt for sitt tilbud om Mesterbrevutdanning i Spania.


Av: Jon Henriksen


Mesterbrevstudent og rørlegger hos Helle AS Comfort Bømlo, Glen Thore Grønås (25) stortrives på mesterbrevstudiet i Spania. Han oppfordrer flere som har tenkt å ta mesterbrevet til å søke seg sydover.


 


2011-02-10 06:13

Spanjolen Mariano González Campo har skrevet av den første norske grammatikken for spansktalende.2011-02-09 06:23

Ryanairsjefen, Michael O’Leary kommer ikke til å legge seg flat for spanske domstoler eller EU-domstolen når det gjelder saken om og printe ut gratis boardingkort til passasjerer som enten har glemt det eller som har misforstått reglene.-Vi kommer ikke til å bøye av. Hvis vi blir dømt en gang til, så får vi bare nekte vedkommende som ikke har boardingkort å gå om bord i flyet, sa Ryanairs sjef, Michael O’Leary på en pressekonferanse i Oslo onsdag.2010-06-26 06:00

Costa Blanca er en favorittdestinasjon for golfere fra fjernt og nær, ikke minst for skandinaver. Det milde klimaet, den gode infrastrukturen og stadig flere golfbaner å velge mellom, er blant tingene som trekker hopetall av golfentusiaster til ”den hvite kysten”.  


2010-06-24 06:00

I midten av juni tiltrådte Rune Helmersen som ny daglig leder ved CAN - Centro Asistencial Noruego. Sykepleierutdannede Helmersen har arbeidet mesteparten av livet innen helsevesenet både i Norge og i Spania. Nå ser han frem til nye utfordringer ved Bærum kommunes rehabiliteringssenter i Altea.


I mai i 2009 begynte Helmersen ved CAN som vikar for en avdelingsleder. Før det hadde han vært flere år ved det norske sykehjemmet Finca el Romeral i Alfaz del PI. I 2008 ble han ansatt som daglig leder for Rehabiliteringssenteret Costa Blanca, som skulle etableres på Solgården utenfor Villajoyosa.


2010-05-28 06:00

Christer Nylen har drevet byggefirma i Torreviejaområdet siden han kom til Spania for åtte år siden. Etter å ha sett utbredte og omfattende skader som følge av dårlig håndverk og manglende rutiner, begynte han å spesialisere seg på fukt- og soppsanering for et års tid tilbake.


Selskapet Construction Group har tre avdelinger. En for kjøp og salg av eiendom, en for import og eksport og en for bygg. Sistnevnte ledes av Christer Nylen. Spaniaposten har møtt den erfarne svenske håndverkeren på hans kontor i sentrum av Torrevieja.


MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Mandag 26.02.2018

Det populære markedet i San Pedro del Pinatar går av stabelen hver mandag.

5514

Markedet i Callosa d'n Sarrià er et helautentisk marked for frukt og grønnsaker som går av stabel

Hver mandag er det "mercadillo" på Plaza de la Constutición i La Mata.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Søndag 25.02.2018

4621

Søndagsmarkedet går av stabelen på parkeringsplassen midt i sentrum av Albir.

Hver torsdag og søndag er markedsdag i Urbanización Marina som ligger i San Fulgencio kommune.

Søndager er det marked i Benferri, ikke langt fra Orihuela, i "Calle Jose María Puchades Noguera"

Ved Plaza de Toros

5529

Markedet som går av stabelen hver søndag i La Nucia er populært. Det er i hovedsak et "rastro" me

Ved Estadio de Fùtbol

El Mercadillo del Campo de Guardamar, på folkemunne kalt Sitronmarkedet, er et yndet utfluktsmål

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA