Costa Blanca nord – Nordmenn ønskes velkommen!

Siste nytt

Ranet og drepte pensjonist (78) i Orihuela

Tidlig i sommer ble en 78 år gammel pensjonist fra Belgia ranet og slått ihjel i sitt hjem...

Matmesse i Torrevieja 25-27. oktober

14 bedrifter som driver innen mat, drikke og catering samler seg helgen 25. til 27. oktober. Stedet...

Høstmesse i Torrevieja 26. og 27. mars – Expo Torrevieja

Helgen 26. og 27. mars arrangeres Expo Torrevieja for sjette gang. I auditoriet...

Tapasrute i Altea

Denne høsten fra 18. oktober til 3. november kan man nyte tapas, vin og øl i Altea....

De aller fleste nordmenn, som har valgt å bosette seg for kortere eller lengre perioder på Costa Blanca, har satset på eiendomskjøp sør på kysten i Marina Baixa området fra Altea til Benidorm eller området hvor bl.a. Torrevieja ligger i Vega Baja. Desto lenger vi kommer nordover jo færre nordmenn er å se. Spesielt nord for Altea finner vi få norske familier som er bosatt, men antallet er stadig økende skal vi tro Ole-Frimann Grøtvedt fra Norsk Megling. Nå skal han og Bullmann Properties intensivere profileringen av området i det norske markedet ytterligere.

Vi har solgt eiendommer nord på Costa Blanca til ca. tjue nordmenn og flere vil det bli i løpet av dette året. Kanskje opp mot 30 nye salg er realistisk i 2011, opplyser Ole-Frimann Grøtvedt og Inga Bullmann hos Bullmann Properties til Spaniaposten.

Sola skinner fra blå, vinterblek himmel og vi sitter på terrassen til restauranten på La Sella Resort Golf. Det vakre golfanlegget ligger litt inn i landet, bak Denia og med småsteder som Pedreguer og Jesus Pobre som nærmeste naboer. Det er her Bullmann Properties nå skal øke salget til nordmenn. Firmaet har allerede mange kunder, spesielt britiske, på Cumbre del sol i Benitachell. I denne urbanisasjonen, som ligger nær Javea ,bor det ca.  40 nordmenn.

Vakkert område
– Hele området er svært vakkert, prisene er gode og menneskene er hyggelige. Det kan ikke bedre bli, mener Ole- Frimann Grøtvedt på vår forespørsel om hvorfor nordmenn skal slå seg ned akkurat her om de ønsker å kjøpe eiendom på Costa Blanca.

Norsk Megling Spania Ole-Frimann GrøtvedtOle-Frimann Grøtvedt skal bistå Inga Bullmann med å selge eiendommer nord på Costa Blanca. Bullmann har over tjue års erfaring med eiendomshandel i Spania og hun er også begeistret for det nordlige Costa Blanca.

Grønt og frodig
– Naturen er annerledes og mer spennende her enn i sør. Det er grønnere, mer frodig enn mange andre steder i Spania, understreker Inga Bullmann.

Nærmeste by av en viss størrelse er Denia. Denne vakre havnebyen har en rik historie og er blant annet utgangspunkt for båtturer til Mallorca, Ibiza, Formentera og Barcelona. Det er heller ikke langt til Javia, som er annen hyggelig by med fine sandstrender og gode bademuligheter.

En ekte spansk by
– Denia er en ekte spansk by. Her finner man det genuine Spania akkurat likt det som finnes litt innover i landet, hevder Grøtvedt.

Denia

Golf
Mange av de som velger å kjøpe eiendom på Costa Blanca er mer enn gjennomsnittet interessert i golf. Slik er det også nord på kysten, for det er forholdsvis mange golfbaner i området. La Sella Golf Resort er et slikt praktanlegg, der det spilles store internasjonale turneringer.  Noen velger å kjøpe leilighet på eller helt i nærheten av anlegget, mens andre velger en av småbyene rett i nærheten.

– Tross alt spiller ikke alle mennesker golf og selv om man gjør det, så går det an å bo en kilometer eller to fra selve banen. Det finnes mange muligheter i dette området og i alle typer prisklasser. Her kan folk få kjøpt akkurat det de ønsker og det finnes ingen ghettolignende tilstander som noen steder lenger sør på kysten. Her får kjøperne individuell frihet og prisnivået i denne regionen rundt Denia er fornuftig med tanke på kvaliteten, understreker Ole-Frimann Grøtvedt.

Mer om eiendom i Spania

Kjenner du noen som bør lese denne saken? Del gjerne!

Flere nyheter fra Spania

Ranet og drepte pensjonist (78) i Orihuela

Tidlig i sommer ble en 78 år gammel pensjonist fra Belgia ranet og slått ihjel i sitt hjem i Orihuela (Torremendo). Guardia Civil arresterte...

Matmesse i Torrevieja 25-27. oktober

14 bedrifter som driver innen mat, drikke og catering samler seg helgen 25. til 27. oktober. Stedet er «Centro Muncipal de Ocio»...

Høstmesse i Torrevieja 26. og 27. mars – Expo Torrevieja

Helgen 26. og 27. mars arrangeres Expo Torrevieja for sjette gang. I auditoriet like nord for sentrum av...

Tapasrute i Altea

Denne høsten fra 18. oktober til 3. november kan man nyte tapas, vin og øl i Altea. 17 restauranter og barer er...

Sierra Helada får “kystvakt” og mer kontroll på sjøen

Bukten utenfor Altea og Albir har fått mer kontroll ute på sjøen. Resultatet av ett samarbeide mellom Benidorm, Altea og Alfaz del...

Vil endelig bygge skole nummer to i Alfaz del Pi

Medlemmene i skolerådet og i bystyret i Alfaz del Pi stemte alle for at man må jobbe mot byggingen av en videregående skole...

200 nye boliger til Fuengirola

Fuengirola regner med man vil få realisert ut åtte større bygge-prosjekter i kommunen. Til sammen vil disse gi turistbyen 200 nye boliger.

Norwegian slutter å fly til Spania fra Torp flyplass

Norwegian har besluttet å droppe sine flyvninger til Spania fra Torp flyplass i Vestfold. Med det blir det slutt...

Lederne i Katalona må sone opptil 13 år i fengsel

Spansk høyesterett har dømt ni katalanske separatister til mellom ni og tretten års fengsel. De er dømt for deres handlinger i...

Opplev Spania!

Leiebil i Alicante og Malaga – 5 nye lønnsomme tips før du bestiller

Leiebil i ferien gjør turen til stranda, utflukter og shoppingen enklere. Reisen til og fra flyplassen går...

En heldagtur gjennom drueåkre og bortgjemte strender nord på Costa Blanca

Få områder kan fremvise en så stor variasjon av landskap og utflukter som den nordre delen av...