fiesta_alfaz.jpg

I Alfaz del Pi går er årets største feiring “Santísimo Cristo del Buen Acierto” som går av stabelen i begynnelsen av november hvert år. I 2017 løper festivaluken fra 6. til 10. november.

Selv om denne folkelige fiesta opprinnelig har en religiøs betydning er det mest av alt fest og enkel moro som er tema i Alfaz del Pi. Her er det få høytidelige opptog eller historiske festspill. Fiestaen i Alfaz del Pi er kjent for å være noe mere uformell enn i andre byer. Høydepunktet er det man kaller “desfile de humor” – et karneval-aktig opptog med fokus på det humoristiske.

Fiesta’en er organisert over et stort antall såkalte “penyas”, vennegjenger som hele året samles i garager og ubrukte næringslokaler. Medlemmene betaler gjerne sin kvote som går til “festkassa”. Det dekker måltider, alkohol og kanskje kostymer for karneval-opptoget hvor man konkurerer mot andre “penyas” om hvem som har årets festligste kostymer.

Tradisjonell “festing” er mer sentralt i Alfaz del Pi enn i mange andre byer og det deles rundhåndet ut billig sprit fra de utallige lokale ”penyas”. Man trenger ikke være medlem for å besøke en Penya, men merk at noen er mindre “gjestmilde” enn andre så bruk takt og tone om du tar en runde.

Foruten å karnevals-opptog og “fuktige aktiviteter” i penya’ene arrangeres det 60-70- og 80-tallsfesten i ”Mayorales-teltet” like ved rådhuset. Det arrangeres en rekke aktiviteter for barna, sangkonkurranse, paellakonkurranse og gudstjenester.

Seks måneder etter fiesta-uka markerer man i Alfaz del Pi at det “bare er et halvt år igjen”. “Mig Any” markeres i det nedtellingen til neste fiesta begynner med konsert og aktiviteter for de lokale “penyas”. Like etter “Mig Any” markeringen velger man fiesta-dronningen for “neste sesong”.

For detaljer besøk turistkontoret i Alfaz del Pi.

Mer om Alfaz del Pi
Nyheter fra Alfaz del Pi

300×250 DinBolig