Leiebil i Spania

Siste nytt

Ranet og drepte pensjonist (78) i Orihuela

Tidlig i sommer ble en 78 år gammel pensjonist fra Belgia ranet og slått ihjel i sitt hjem...

Matmesse i Torrevieja 25-27. oktober

14 bedrifter som driver innen mat, drikke og catering samler seg helgen 25. til 27. oktober. Stedet...

Høstmesse i Torrevieja 26. og 27. mars – Expo Torrevieja

Helgen 26. og 27. mars arrangeres Expo Torrevieja for sjette gang. I auditoriet...

Tapasrute i Altea

Denne høsten fra 18. oktober til 3. november kan man nyte tapas, vin og øl i Altea....

Billeie i Spania er populært blant nordmenn. Det er billig, praktisk og enkelt. Med en leiebil har man større frihet og kan utforske kysten. De fleste velger å leie bil som hentes på flyplassen i Spania hvor Alicante flyplass er den mest populære spanske destinasjon for å leie bil i Spania.

 

Leiebil i Spania er generelt svært billig sammenliknet med nesten hvor som helst i verden. Bilene fra de mange av leverandørene i Spania generelt nye og godt utstyrte så lenge du velger bil fra en av de etablerte leverandørene av leiebil.

 

Gode tips om leiebil i Spania:

 

Hvorfor refunderes ikke bensin på tanken for leiebil i Spania?

 

Billeie i Spania er populært blant nordmenn. Det er billig, praktisk og enkelt. Med en leiebil har man større frihet og kan utforske kysten. De fleste velger å leie bil som hentes på flyplassen i Spania hvor Alicante flyplass er den mest populære spanske destinasjon for å leie bil i Spania.

 

Leiebil i Spania er generelt svært billig sammenliknet med nesten hvor som helst i verden. Bilene fra de mange av leverandørene i Spania generelt nye og godt utstyrte så lenge du velger bil fra en av de etablerte leverandørene av leiebil.

 

Gode tips om leiebil i Spania:

 

Hvorfor refunderes ikke bensin på tanken for leiebil i Spania?

 

Dette er et tema mange misforstår når de leier bil i Spania. Da prisene på leiebil er så lave i Spania er selskapene ekstra nøye og noe strenge på dette med bensin på tanken. De vil ha minst mulig administrasjon knyttet til refundering av bensin på leiebil i Spania. Derfor refunderes normalt ikke bensin på leiebil i Spania når den returneres. Selskapene som leier ut bil i Spania vil rett og slett ikke gå og måle på kvarte og halve tanker og risikere å ”krangle” med den som har hatt leiebilen. Så for å spare tid for personalet og for å minimere uenigheter med de som har hatt en leiebil i Spania er policy ”full to empty” som man kaller det. Leiebil i Spania leveres ut med full tank og er det noe igjen på tanken når du leverer leiebilen blir det altså ikke refundert.

 

Hvorfor koster en full tank på leiebil i Spania mer enn på bensinstasjonen?

 

Noen ganger blir du belastet i overkant av hva det koster å fylle opp tanken på leiebilen på bensinstasjonen. Leiebil-selskapene må betale noen for å kjøre leiebilen til bensinstasjonen osv så derfor får du ikke bensin til ”kostpris” når du leier bil. Sett pris på at noen har fylt den opp leiebilen for deg når du kommer til Spania! De fleste har ikke lyst til å kjøre leiebilen rundt midt på natta etter å ha landet sendt for å fylle opp sin leiebil. Etter ankomst til Spania vil man helst kjøre direkte til hvor man skal tilbringe ferien.

 

Hvordan velge leverandør av leiebil i Spania!

 

Velg en leverandør med kontor direkte inne på flyplassområdet! Det er enklere for deg og du sparer tid i forhold til leverandører av leiebil som først må møte deg på flyplassen og senere kjøre deg en deres kontorer utenfor selve flyplassen. På Alicante flyplass for eksempel finnes det en håndfull leverandører av leiebil med kontor inne på selve Alicante flyplass. I tillegg finnes det et utall leverandører som henter deg utenfor flyplassen og kjører deg til et nærliggende industriområde hvor de har leiebilen stående. Foruten at det tar lenger tid å henge leiebilen utenfor flyplassen og medfører unødig bryderi er knyttet en del type

 

Reserver din leiebil hvor du får den levert ut direkte på flyplassen

 

Bør jeg tegne ekstra forsikring når jeg leier bil i Spania?

 

Ekstra forsikring er stort sett ikke nødvendig. Alle leiebiler fra seriøse leverandører er kaskoforsikret. Men det er en egenandel ved skade av leiebil som varierer fra selskap til selskap. Det er denne egenandelen størrelse som ofte reduseres ved å tegne ekstra forsikring, så om du pleier å bulke bilen litt og vil unngå å betale egenandelen for skrap og skader, da kan du vurdere ekstra forsikring på leiebilen.

 

Noen leverandører av leiebil i Spania har forsikring uten egenandel inkludert i prisen. Det kan høres ut som en god deal men konsekvensen av dette er at disse selskapene ofte leier ut biler med noe mer skrap og bulker enn de som krever egenandel ved skade av bilen. Det er for dyrt for dem å ta leiebilen av veien etter hver skade for å fikse den.

 

Hvorfor er leiebilene ofte fullbooket på sommeren?

 

Bestill leiebilen godt tid! Spesielt om du trenger leiebil i Juli og August, rundt påske eller jul bør du bestille i godt tid. Dette da det er langt høyere etterspørsel eller leiebiler rundt slike ferier og leverandørene vil ikke sitte inne med en masse parkerte biler resten av året så antallet er begrenset. For sommerferien, påskeferien og juleferien øker bilene frem mot ferien, så det er også mye penger å spare på å bestille leiebilen tidlig. De fleste leverandører krever at du betaler med kredittkort i det du reserverer men enkelte (spaniaguiden.no) lar deg booke bilen uten forskuddsbetaling så du enkelt kan kansellere eller endre dersom du likevel ikke trenger bil eller kommer på en annen dato.

 

–    Barneseter som leies med leiebilen i Spania er samme som du får i Norge. Alle barneseter solgt i EU har samme krav til sikkerhet.

 

–    Du kan stort sett ikke ta leiebiler ut av Spania. Årsaken er fare for tyveri og at leiebilens forsikring ofte ikke gjelder utenfor Spania av nettopp denne grunn. Noen tilbydere  (spaniaguiden.no) lar deg kjøre bilen til Spanias naboland som Portugal og Frankrike mot en ekstra forsikring på leiebilen.

Kjenner du noen som bør lese denne saken? Del gjerne!

Flere nyheter fra Spania

Ranet og drepte pensjonist (78) i Orihuela

Tidlig i sommer ble en 78 år gammel pensjonist fra Belgia ranet og slått ihjel i sitt hjem i Orihuela (Torremendo). Guardia Civil arresterte...

Matmesse i Torrevieja 25-27. oktober

14 bedrifter som driver innen mat, drikke og catering samler seg helgen 25. til 27. oktober. Stedet er «Centro Muncipal de Ocio»...

Høstmesse i Torrevieja 26. og 27. mars – Expo Torrevieja

Helgen 26. og 27. mars arrangeres Expo Torrevieja for sjette gang. I auditoriet like nord for sentrum av...

Tapasrute i Altea

Denne høsten fra 18. oktober til 3. november kan man nyte tapas, vin og øl i Altea. 17 restauranter og barer er...

Sierra Helada får “kystvakt” og mer kontroll på sjøen

Bukten utenfor Altea og Albir har fått mer kontroll ute på sjøen. Resultatet av ett samarbeide mellom Benidorm, Altea og Alfaz del...

Vil endelig bygge skole nummer to i Alfaz del Pi

Medlemmene i skolerådet og i bystyret i Alfaz del Pi stemte alle for at man må jobbe mot byggingen av en videregående skole...

200 nye boliger til Fuengirola

Fuengirola regner med man vil få realisert ut åtte større bygge-prosjekter i kommunen. Til sammen vil disse gi turistbyen 200 nye boliger.

Norwegian slutter å fly til Spania fra Torp flyplass

Norwegian har besluttet å droppe sine flyvninger til Spania fra Torp flyplass i Vestfold. Med det blir det slutt...

Lederne i Katalona må sone opptil 13 år i fengsel

Spansk høyesterett har dømt ni katalanske separatister til mellom ni og tretten års fengsel. De er dømt for deres handlinger i...

Opplev Spania!

Leiebil i Alicante og Malaga – 5 nye lønnsomme tips før du bestiller

Leiebil i ferien gjør turen til stranda, utflukter og shoppingen enklere. Reisen til og fra flyplassen går...

En heldagtur gjennom drueåkre og bortgjemte strender nord på Costa Blanca

Få områder kan fremvise en så stor variasjon av landskap og utflukter som den nordre delen av...