arbret.jpg

Fra den 19. – 24. juni samles hundrevis av feststemte i gatene i Altea for å delta i den gamle tradisjonen ”La planta de l’Arbret.” Tradisjonen, som oversatt til norsk betyr plantingen av treet [på kirkeplassen], markerer sommersolverv og refererer til gjødslingen av jordene. Arrangementet er en av de viktigste feiringene på kulturkalenderen i Altea og er en flott anledning for besøkende til å ta del i en av de lokale festene i byen.

Feiringen starter med at festivalledelsen feller et egnet tre, vanligvis på rundt 20 meter, og transporterer det til Altea for å initiere det gamle ritet. Treet paraderes så rundt om i byens gater av vindrikkende ungdommer, mens lokalbefolkningen både kaster vann eller tilbyr deltakerne vin til festivaldeltakerne. Til slutt ”plantes” treet på kirkeplassen i Altea, hvor det blir stående hele sommeren.

I løpet av dagene feiringen pågår arrangeres det en rekke forskjellige aktiviteter i Altea, alt fra gudstjenesterog prosesjoner til utdeling av blomster, konserter og leker for barn.

Solident 250×300