Uti vannet i “La Olla”

Siste nytt

Ranet og drepte pensjonist (78) i Orihuela

Tidlig i sommer ble en 78 år gammel pensjonist fra Belgia ranet og slått ihjel i sitt hjem...

Matmesse i Torrevieja 25-27. oktober

14 bedrifter som driver innen mat, drikke og catering samler seg helgen 25. til 27. oktober. Stedet...

Høstmesse i Torrevieja 26. og 27. mars – Expo Torrevieja

Helgen 26. og 27. mars arrangeres Expo Torrevieja for sjette gang. I auditoriet...

Tapasrute i Altea

Denne høsten fra 18. oktober til 3. november kan man nyte tapas, vin og øl i Altea....

La Olla, like nord for sentrum av Altea, har blitt et slags sentrum for aktiviteter knyttet til stranden og havet. Det er ikke noe nytt, her har man brukt sjøen tusener år tilbake i tid, under bølgene ligger de tydelige restene av en romersk havn. Her sitter spanjoler og turister like i strandkanten mens de nyter litt tapas eller en paella til lunch.

La Olla, like nord for sentrum av Altea, har blitt et slags sentrum for aktiviteter knyttet til stranden og havet. Det er ikke noe nytt, her har man brukt sjøen tusener år tilbake i tid, under bølgene ligger de tydelige restene av en romersk havn. Her sitter spanjoler og turister like i strandkanten mens de nyter litt tapas eller en paella til lunch.

De tradisjonelle strand-restaurantene “Chiringuitos” som var vanlige å se langs hele kysten finnes fortsatt her. Stranden er behagelig passe folksom, sardin-effekten man kjenner igjen fra Benidorm og Albir-stranden er fraværende. Til det er strendene her for lite kjent og slik vil de som besøker “La Olla” gjerne beholde denne perlen slik.

Mange velger snorkle herifra og dykkere ses jevnlig å gå rett ut fra stranden her. Blekksprutene løper mellom steinene her bokstavlig talt bare et par meter fra strandkanten. Rundt den lille øyen “La Isleta de la Olla” dupper oppankrede småbåter og vannet er fullt av kayaker og et par seilbrett her og der. Lengre utpå kjører vannscooterne forbi på vei fra Campomanes til Albir eller Benidorm.

En tur ut i kajakk er en utmerket måte å nyte middelhavet på. Mulighetene er mange, en avslappende padletur, andre bruker kajakk som fremkomstmiddel for å komme seg til små-øyer og bukter litt bort fra folksomme strender. Andre bruker båten som plattform for dykking og snorkling. 

El Portet – Den lille havnen

El Portet Altea

I den sydlige enden av La Olla ligger den lille lystbåthavnen “El Portet”. Her kan alle for en billig penge leie enkle og doble kajakker. Dette er åpne stødige kayaker som er svært godt egnet for nybegynnere. Det mest populære for de som leier på dagtid er den passelig avslappende padleturen ut til øyen “La Isleta” hvor mange stopper på innsiden av øya hvor det er en liten sandstrand hvor noen også velger å ta med seg en picknic-kurv for dagen.

Det er også populært å ta med seg dykkermaske og snorkel i kayaken. Undervannskogen av poseidon er rik på fisk og det er masser av blekksprut her ofte ikke langt fra land. Mellom steinene i det som en gang var en romersk, havn mellom “La Olla” og den lille øyen “La Isleta”,  gjemmer både blekksprut og ulker seg.

De som ønsker seg en lenger tur padler gjerne videre mot havnen i Campomanes og til Mascarat på nordsiden av havnen. Her finnes det vakre strender og bukter man ellers knapt har tilgang til fra land. Bare synet av de stupbratte klippene her er turen verdt.

De mer erfarne kan krysse Altea-bukten og padle sydover fra “El Portet” helt til Albir eller ut fyret “El Faro” på spissen av “Sierra Helada”.

Norgesvenn

Enrique Monge, opprinnelig fra Andorra, står for utleie av kajakker fra havnen “El Portet”. Fra tidlig formiddag til solen går ned leier han ut tre forskjellige typer kajakker. Enrique forteller ivrig til Spaniaposten om utfluktene han arrangerer. Spesielt er det “måneskinnsturen” ved hver fullmåne han brenner for. Da tar han med seg grupper på opptil 15 personer ut på middelhavet for en passe lang padletur. Og de som ønsker det kan få middag servert i havnen i det man kommer tilbake fra padleturen. Den lille havnen i “La Olla” har sin egen Chiringuito, eller strandbar med tapas og mat fra grillen. Han arrangerer også “romantiske” turer som han kaller det hvor par etter en padletur ved solnedgang kommer tilbake til havnen hvor middag for to med rødvin og stearinlys står klar.

La Olla - Altea Kayak kajakk

Enrique Monge, har mange norske blant de som leier kajakk av ham fast. Han sier til Spaniaposten at han har besøkt sine mange venner i Norge flere ganger. Siste norgestur var nå i mai hvor han sier han traff helt blink med sol og blå himmel i Vestfolds skjærgård hvor han tilbrakte mesteparten av tiden i Norge.

Kjenner du noen som bør lese denne saken? Del gjerne!

Flere nyheter fra Spania

Ranet og drepte pensjonist (78) i Orihuela

Tidlig i sommer ble en 78 år gammel pensjonist fra Belgia ranet og slått ihjel i sitt hjem i Orihuela (Torremendo). Guardia Civil arresterte...

Matmesse i Torrevieja 25-27. oktober

14 bedrifter som driver innen mat, drikke og catering samler seg helgen 25. til 27. oktober. Stedet er «Centro Muncipal de Ocio»...

Høstmesse i Torrevieja 26. og 27. mars – Expo Torrevieja

Helgen 26. og 27. mars arrangeres Expo Torrevieja for sjette gang. I auditoriet like nord for sentrum av...

Tapasrute i Altea

Denne høsten fra 18. oktober til 3. november kan man nyte tapas, vin og øl i Altea. 17 restauranter og barer er...

Sierra Helada får “kystvakt” og mer kontroll på sjøen

Bukten utenfor Altea og Albir har fått mer kontroll ute på sjøen. Resultatet av ett samarbeide mellom Benidorm, Altea og Alfaz del...

Vil endelig bygge skole nummer to i Alfaz del Pi

Medlemmene i skolerådet og i bystyret i Alfaz del Pi stemte alle for at man må jobbe mot byggingen av en videregående skole...

200 nye boliger til Fuengirola

Fuengirola regner med man vil få realisert ut åtte større bygge-prosjekter i kommunen. Til sammen vil disse gi turistbyen 200 nye boliger.

Norwegian slutter å fly til Spania fra Torp flyplass

Norwegian har besluttet å droppe sine flyvninger til Spania fra Torp flyplass i Vestfold. Med det blir det slutt...

Lederne i Katalona må sone opptil 13 år i fengsel

Spansk høyesterett har dømt ni katalanske separatister til mellom ni og tretten års fengsel. De er dømt for deres handlinger i...

Opplev Spania!

Leiebil i Alicante og Malaga – 5 nye lønnsomme tips før du bestiller

Leiebil i ferien gjør turen til stranda, utflukter og shoppingen enklere. Reisen til og fra flyplassen går...

En heldagtur gjennom drueåkre og bortgjemte strender nord på Costa Blanca

Få områder kan fremvise en så stor variasjon av landskap og utflukter som den nordre delen av...