darrens_hus_1.jpg

Tall lagt frem i begynnelsen av november viser at i gjennomsnitt er prisforlangende 1656 Euro pr m2 for hus og leiligheter som ligger ute for salg i Spania. Boligdepartementets data, som er basert på takstverdi av over 115.000 boliger, viser til en snittvurdering på 1589,5 Euro pr m2 i Spania.

Samme tall fra boligdepartementer viser at etter fradrag for inflasjon er boligprisene i Spania nå 1% høyere enn ett år tilbake. Takstverdien er et konservativt estimat for boligverdier i Spania.

Det er dyrest i storbyene og snittprisen på både Costa Blanca og Costa del Sol er lavere enn landsgjennomsnittet, men med store lokale variasjoner. Turistområdene har normalt vesentlig høyere priser enn nærliggende områder.

Statens tall viser størst prisøkning i Madrid (8,3%) etterfulgt av La Rioja (6%), Balearene (5,2%), Catalonia (4,8%), Kanariøyene (4,7%) og Andalucía (3,7%).

Tendensen man har sett i en godt stund nå er at prisene kryper jevnt men sakte oppover. Antall omsatte boliger stiger og størrelsen nå nye boliglån er høyere.

Solident 250×300