hus_i_spania_torrevieja.jpg
Illustrasjonsfoto

En norsk familie som trodde de hadde leid en villa på Mallorca fikk seg en lei overraskelse da de ankom boligen og eieren var like overrasket. Han hadde slett ikke leid ut boligen, den norske familien var blitt offer for en dessverre ikke uvanlig svindel.

Boligen som ligger i Alcúdia på Mallorca, var annonsert på nettet via et fiktivt utleiebyrå som fikk den norske familien til å forskuddsbetale for ferieboligen. Hvor de skulle tilbringe to uker i juli.

En representant for foreningen som organiserer bedrifter som driver med turistutleie, Federación de Estancias Turísticas Vacacionales (FETV), har bistått den norske familien. Du har bistått med anmeldelsen som nå er gjort hos Guardia Civil og man hjalp familien så de kunne få leid en lovlig utleiebolig i Pollenca.

I Spania må utleiebyråer være registrert hos regionale myndigheter. Det samme gjelder utleieboliger. Listen over registrerte utleieboliger er offentlig tilgjengelig på websiden til de regionale turistmyndighetene, Conselleria de Turismo. Man kan søke på by og adresse for å finne en liste over utleieboligene som er registrert i området.

Leier du eller leier du ut i Spania? Se SpaniaTorget.no

Solident 250×300