Opptil 20% avkastning på ferieboligen – Her bør du kjøpe skal du tjene penger

Siste nytt

8. juni kan du reise fritt i Andalucia

Mandag 8. juni går Andalucia og med det Costa del Sol inn i fase 3. Det betyr...

Albir-stranden åpner 10. juni

I Alfaz del Pi har man kommet for å klargjøre stranden i Albir for badegjester. Man har...

EU vil la folk reise 15. juni – Spania insisterer på 1. juli

Spania holder igjen mens mesteparten av EU ønsker fri reise innen Schengen-området fra 15. juni. Det var...

Andalucia går til fase 3, Valencia-regionen venter en uke

Rundt halve Spania går inn i den siste fasen for ned-skalering av Corona-tiltakene mandag 7. juni. Blant...

Ny innkjøring til Albir klar innen nyttår

I Albir er det likefør man går i gang med byggearbeidene som skal resultere i en ny...

På Costa Blanca skiller Altea seg ut som byen hvor man oppnår best avkastning om ferieboligen primært er en investering. På Costa del Sol skal man kjøpe i Nerja om avkastning er det primære man ønsker seg av boligkjøpet i Spania. Data fra Fuengirola viser til negativ avkastning, ikke kjøp her om du vil tjene penger.

I gjennomsnitt gir en investering i en feriebolig for utleie langs kysten av Spania en avkastning på 6.28%. I enkelte områder er avkastningen mer enn de dobbelte. Forholdet mellom pris ved kjøp av ferieboligen, pris ved utleie og lengden på utleiesesongen er avgjørende for god avkastning.

Lønnsomt i Altea

I Alicante provinsen skiller Altea seg ut med høyest avkastning. Data fra denne analysen viser at man i gjennomsnitt betalte 1678 Euro pr m2 ved kjøp av feriebolig for utleie i Altea. Og man oppnådde en avkastning på 15-20%. Altea har blant områdets dyreste boliger men leieprisene er enda høyere. Nøkkelen i Altea ligger i høy etterspørsel og relativt få tilgjengelige boliger for utleie. Sesongen i Altea er også lang, det er ganske lett å leie ut selv i «lavsesongen». Byen har liv hele året.

altea-promenade.jpg

Lønnsomt med feriebolig i Nerja

Nerja noe øst for Malaga har noen av de dyreste boligene i undersøkelsen med 2144 Euro som snittpris. Leieprisene er tilsvarende høye og sesongen er lang noe som forklarer en svært god avkastning på 15-20% her.

Elending investering i Fuengirola

Tallene fra Fuengirola viser at man i snitt betalte 1652 Euro pr m2 for en bolig her. Til tross for den relativt høye prisen er leieprisene ikke høye nok og sesongen ikke lang nok til å gi noen avkastning her. Kjøpte man her et par år tilbake for utleie har man tapt penger hvert år i følger undersøkelsen.

Lav avkastning i Alfaz del Pi og i Albir

Data viser at man i snitt betalte 1407 Euro pr m2 ved kjøp av feriebolig i Alfaz del Pi hvor også Albir er inkludert. Alfaz del Pi har større tilbud av ferieboliger og oppnår ikke de samme prisene som Altea på korttidsleie noe som kan forklare at avkastningen i Alfaz del Pi kommune «bare» var på rundt 5%.

albirent.jpg

Markedet i Alfaz del Pi er svært fragmentert og kan være vanskelig å navigere. Sommermåneden dominerer spanjolene feriebolig-markedet i Albir, mens i vintermånedene er det ofte pensjonister fra Skandinavia som ønsker seg hit noen måneder.

Men markedet er selektivt i Albir-området med tanke på beliggenhet og mange boliger f.eks. lenger bort fra strandområdet i Albir oppfattes som lite attraktive både sommer og vinter. Spesielt boliger i Alfaz del Pi oppnår lavere leiepriser. Til tross for dette er prisene ved kjøp av bolig i Alfaz del Pi og Albir svært høye noe som forklarer den relativt lave prosentvise avkastningen. Mange som kjøper i f.eks. Albir skal selv bruke boligen og for disse er utleie en måte å senke driftskostnadene på, ikke en primær «forretning» noe som forklarer god etterspørsel etter boliger for salg her.

God investering i Murcia

Mazarron som ligger i Murcia har også gitt svært god avkastning for investorer med 15-20% avkastning på kjøp for utleie. Nøkkel her ligger i lave priser ved kjøp. Man betalte i snitt rundt 1000 Euro pr m2 ved kjøp av en feriebolig i Mazzaron. Men området er godt kjent for mange nasjonaliteter inklusive spanjolene så de som har kjøpt en bolig her har fått svært god avkastning.

Malaga på topp – Sikker investering i storbyene

Spanske storbyer langs kysten er generelt en sikrere investering enn feriebyene. Alle storbyene som er tatt med i undersøkelsen viser god avkastning ved kjøp for utleie.

Malaga bys kombinasjon av strandferie og storby gjør den til en god investering med tanke på kjøp for utleie.
Malaga bys kombinasjon av strandferie og storby gjør den til en god investering med tanke på kjøp for utleie.

Malaga er på topp med en avkastning på 16.6%, Barcelona følger etter med 15.5% og Valencia med 9.6% avkastning. I snitt betalte man 1607 Euro pr m2 i Malaga, 3572 Euro i Barcelona og 1313 Euro i Valencia.

Kjøp av feriebolig i Spania er ikke investering for alle, mange kjøper seg en ny livsstil, bedre helse og mere tid med familie og venner.

Anaysen er lagt frem av det spanske analyse-selskapet “Urban Data Analytics“. Selskapet er basert i Madrid og spesialiserer seg på Big Data-analyser av eiendomsdata.

Setter du pris på det vi skriver?

Setter du pris på det vi skriver?Spanderer du en kaffe på oss?

Grunnet Corona-viruset kan SpaniaPosten ikke distribuere noen papirugaven. Samtidig holder de fleste av våre annonsører stengt.

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert online.

Spanderer du en kaffe?

Kjenner du noen som bør lese denne saken? Del gjerne!

Flere nyheter fra Spania

8. juni kan du reise fritt i Andalucia

Mandag 8. juni går Andalucia og med det Costa del Sol inn i fase 3. Det betyr at man kan reise fritt...

Albir-stranden åpner 10. juni

I Alfaz del Pi har man kommet for å klargjøre stranden i Albir for badegjester. Man har kjørt ut store mengder sand...

EU vil la folk reise 15. juni – Spania insisterer på 1. juli

Spania holder igjen mens mesteparten av EU ønsker fri reise innen Schengen-området fra 15. juni. Det var innenriks-ministrene som drøftet dette under...

Andalucia går til fase 3, Valencia-regionen venter en uke

Rundt halve Spania går inn i den siste fasen for ned-skalering av Corona-tiltakene mandag 7. juni. Blant regionene som går til fase...

Ny innkjøring til Albir klar innen nyttår

I Albir er det likefør man går i gang med byggearbeidene som skal resultere i en ny adkomstvei til Albir. Dagens innkjøring...

Slutt på «hundestrand» i Torrevieja

Siden 2018 har man kunne tatt med seg hunden på stranden i Cala de Moro og Punta Margalla i Torrevieja. Dagens ordfører...

Bolig-turisme og ferieboliger blir nøkkelen for Valencia-regionen og Costa Blanca

Under halvparten av turistene som reiser til Valencia-regionen bor på hotell. Det er eide eller leide-ferieboliger folk vil ha. Nå skal ferieboliger...

Frem og tilbake om tidligere åpne grenser til Frankrike og Portugal

I et nå ganske kjent “frem og tilbake” ga representanter for den spanske PSOE/Podemos-regjeringen først grønt lys for å åpne grensene til...

De første turistene kommer fra Norden og Tyskland i juni – britene må vente lenger

Den spanske turistministeren Maria Reyes Morato sier briter må vente med å reise til Spania. Smittesituasjonen i Storbritannia er vesentlig værre enn...

Opplev Spania!

En heldagtur gjennom drueåkre og bortgjemte strender nord på Costa Blanca

Få områder kan fremvise en så stor variasjon av landskap og utflukter som den nordre delen av...

Leiebil i Alicante og Malaga – 5 nye lønnsomme tips før du bestiller

Leiebil i ferien gjør turen til stranda, utflukter og shoppingen enklere. Reisen til og fra flyplassen går...