Opptil 20% avkastning på ferieboligen – Her bør du kjøpe skal du tjene penger

Siste nytt

Parkerte leiebilen feil, arrestert for narko-krim

En 25 år gammel mann ble arrestert av politiet i Marbella. Han hadde selv gått til politistasjonen for å...

Nå kan du varsle politiet via mobilapp

Antallet anmeldte forhold har gått ned med 35% for forseelser og 8% for kriminelle forhold. Det er...

Forsikringsselskapene har betalt ut 455 millioner Euro etter stormen

I Alicante og Murcia har regninga etter høststormene med tilhørende flom kommet på 455 millioner Euro. I tillegg kommer...

Nå kan du bestille taxi med app i Alfaz del Pi

Med få tastetrykk kan man nå bestille taxi i Alfaz del Pi og Albir. De 22 drosjene...

Mer politi til Orihuela

Det skal ansettes 18 nye politifolk i Orihuela kommune. Man har over en tid sett tilfeller hvor det har...

På Costa Blanca skiller Altea seg ut som byen hvor man oppnår best avkastning om ferieboligen primært er en investering. På Costa del Sol skal man kjøpe i Nerja om avkastning er det primære man ønsker seg av boligkjøpet i Spania. Data fra Fuengirola viser til negativ avkastning, ikke kjøp her om du vil tjene penger.

I gjennomsnitt gir en investering i en feriebolig for utleie langs kysten av Spania en avkastning på 6.28%. I enkelte områder er avkastningen mer enn de dobbelte. Forholdet mellom pris ved kjøp av ferieboligen, pris ved utleie og lengden på utleiesesongen er avgjørende for god avkastning.

Lønnsomt i Altea

I Alicante provinsen skiller Altea seg ut med høyest avkastning. Data fra denne analysen viser at man i gjennomsnitt betalte 1678 Euro pr m2 ved kjøp av feriebolig for utleie i Altea. Og man oppnådde en avkastning på 15-20%. Altea har blant områdets dyreste boliger men leieprisene er enda høyere. Nøkkelen i Altea ligger i høy etterspørsel og relativt få tilgjengelige boliger for utleie. Sesongen i Altea er også lang, det er ganske lett å leie ut selv i «lavsesongen». Byen har liv hele året.

altea-promenade.jpg

Lønnsomt med feriebolig i Nerja

Nerja noe øst for Malaga har noen av de dyreste boligene i undersøkelsen med 2144 Euro som snittpris. Leieprisene er tilsvarende høye og sesongen er lang noe som forklarer en svært god avkastning på 15-20% her.

Elending investering i Fuengirola

Tallene fra Fuengirola viser at man i snitt betalte 1652 Euro pr m2 for en bolig her. Til tross for den relativt høye prisen er leieprisene ikke høye nok og sesongen ikke lang nok til å gi noen avkastning her. Kjøpte man her et par år tilbake for utleie har man tapt penger hvert år i følger undersøkelsen.

Lav avkastning i Alfaz del Pi og i Albir

Data viser at man i snitt betalte 1407 Euro pr m2 ved kjøp av feriebolig i Alfaz del Pi hvor også Albir er inkludert. Alfaz del Pi har større tilbud av ferieboliger og oppnår ikke de samme prisene som Altea på korttidsleie noe som kan forklare at avkastningen i Alfaz del Pi kommune «bare» var på rundt 5%.

albirent.jpg

Markedet i Alfaz del Pi er svært fragmentert og kan være vanskelig å navigere. Sommermåneden dominerer spanjolene feriebolig-markedet i Albir, mens i vintermånedene er det ofte pensjonister fra Skandinavia som ønsker seg hit noen måneder.

Men markedet er selektivt i Albir-området med tanke på beliggenhet og mange boliger f.eks. lenger bort fra strandområdet i Albir oppfattes som lite attraktive både sommer og vinter. Spesielt boliger i Alfaz del Pi oppnår lavere leiepriser. Til tross for dette er prisene ved kjøp av bolig i Alfaz del Pi og Albir svært høye noe som forklarer den relativt lave prosentvise avkastningen. Mange som kjøper i f.eks. Albir skal selv bruke boligen og for disse er utleie en måte å senke driftskostnadene på, ikke en primær «forretning» noe som forklarer god etterspørsel etter boliger for salg her.

God investering i Murcia

Mazarron som ligger i Murcia har også gitt svært god avkastning for investorer med 15-20% avkastning på kjøp for utleie. Nøkkel her ligger i lave priser ved kjøp. Man betalte i snitt rundt 1000 Euro pr m2 ved kjøp av en feriebolig i Mazzaron. Men området er godt kjent for mange nasjonaliteter inklusive spanjolene så de som har kjøpt en bolig her har fått svært god avkastning.

Malaga på topp – Sikker investering i storbyene

Spanske storbyer langs kysten er generelt en sikrere investering enn feriebyene. Alle storbyene som er tatt med i undersøkelsen viser god avkastning ved kjøp for utleie.

Malaga bys kombinasjon av strandferie og storby gjør den til en god investering med tanke på kjøp for utleie.
Malaga bys kombinasjon av strandferie og storby gjør den til en god investering med tanke på kjøp for utleie.

Malaga er på topp med en avkastning på 16.6%, Barcelona følger etter med 15.5% og Valencia med 9.6% avkastning. I snitt betalte man 1607 Euro pr m2 i Malaga, 3572 Euro i Barcelona og 1313 Euro i Valencia.

Kjøp av feriebolig i Spania er ikke investering for alle, mange kjøper seg en ny livsstil, bedre helse og mere tid med familie og venner.

Anaysen er lagt frem av det spanske analyse-selskapet “Urban Data Analytics“. Selskapet er basert i Madrid og spesialiserer seg på Big Data-analyser av eiendomsdata.

Kjenner du noen som bør lese denne saken? Del gjerne!

Flere nyheter fra Spania

Parkerte leiebilen feil, arrestert for narko-krim

En 25 år gammel mann ble arrestert av politiet i Marbella. Han hadde selv gått til politistasjonen for å betale boten etter at leiebilen...

Nå kan du varsle politiet via mobilapp

Antallet anmeldte forhold har gått ned med 35% for forseelser og 8% for kriminelle forhold. Det er politiet i Alfaz del Pi...

Forsikringsselskapene har betalt ut 455 millioner Euro etter stormen

I Alicante og Murcia har regninga etter høststormene med tilhørende flom kommet på 455 millioner Euro. I tillegg kommer utbetalingene fra staten som er langt...

Nå kan du bestille taxi med app i Alfaz del Pi

Med få tastetrykk kan man nå bestille taxi i Alfaz del Pi og Albir. De 22 drosjene som finnes i Alfaz del...

Mer politi til Orihuela

Det skal ansettes 18 nye politifolk i Orihuela kommune. Man har over en tid sett tilfeller hvor det har tatt lang tid for politiet...

Skikk og bruk i det spanske nabolaget vårt

Reglene for sameksistens og oppførsel er forskjellige fra hvert land, selv om de fleste har samme funksjon. Det...

Ving og Spies får nye eiere i Norden

Petter Stordalen og to fond kjøper den nordiske chartervirksomheten til Thomas Cook. Mange som reiser til Spania, spesielt til Kanariøyene.

Iberia kjøper Air Europa

Moderselskapet til Iberia, IAG, kjøper Air Europa for å satse mer på ruter via Madrid og nye ruter til Asia.

Stranden i Fuengirola får 20.000 kubikk ny sand

Byråden for strender sier tiltaket vil bremse effekten av den erosjon man ser når vinterstormene passerer. Samtidig som man tømmer...

Opplev Spania!

Leiebil i Alicante og Malaga – 5 nye lønnsomme tips før du bestiller

Leiebil i ferien gjør turen til stranda, utflukter og shoppingen enklere. Reisen til og fra flyplassen går...

En heldagtur gjennom drueåkre og bortgjemte strender nord på Costa Blanca

Få områder kan fremvise en så stor variasjon av landskap og utflukter som den nordre delen av...