Slik importerer du bil til Spania fra Tyskland – kostnader og prosedyre

Siste nytt

Slutt på «søppel-diskriminering» i Albir

Rådhuset i Alfaz del Pi har besluttet å øke søppel-avgiften for alle som eier bolig i Alfaz...

Eslene i Mijas skal få slippe å bære de tyngste turistene

De som veier over 80kg får ikke lengre kjøre esel-taxi i Mijas. Det nye regelverket trår i...

Spanjolene har nesten Europas dårligste engelsk-kunnskaper

Blant 33 EU-stater kommer Spania på 25. plass hva språk-kunnskaper i Engelsk angår. Blant Spanias befolkning i aldersgruppen 25...

Flere fly til Spania fra Bergen og Stavanger

Norwegian øker frekvensene på flere av sine avganger til Spania. Fra og med april måned øker flyselskapet...

Parkerte leiebilen feil, arrestert for narko-krim

En 25 år gammel mann ble arrestert av politiet i Marbella. Han hadde selv gått til politistasjonen for å...

Lave skatter på bil i Spania gjør det fristende å endelig kjøpe seg drømmebilen man i Norge måtte ha betalt mye mer for. For nyere biler i luksus-segmentet kan det lønne seg å gjøre en brukt import fra Tyskland.

Kjøpe bruktbilen i Spania eller i Tyskland? Bilene fra Tyskland er oftest bedre vedlikeholdt og bedre utstyrt enn tilsvarende biler registrert for første gang i Spania. For litt eldre biler er det oftest ikke bryet verdt å importere dem fra Tyskland.

Kjøp av bil i Tyskland og formaliteter for eksport og tollskilter

I landet man kjøper en bil er det to viktige papirer man får med seg fra den som selger bilen. Det er faktura for salget og et COC skjema. Det siste papiret viser bilens tekniske spesifikasjoner og typegodkjenning. Dersom bilen selges uten COC skjema kan det bestilles i Spania enten fra merkeforhandler eller «Colegio de Ingeniores». Dette koster rundt 100 Euro. Forhandler i Tyskland ordner eksportprosedyren i Tyskland hvor en representant for den lokale kommunen kontrolleres at bilens rammenummer stemmer med papirene og lager eksportpapirene. Deretter kan man kjøpe eksportskilter som varer i så mange eller så få dager man vil. Prisen på skiltene og forsikringen som følger med varierer i henhold til hvor lang tid man trenger. Ta hensyn til hvor lang tid du trenger for å kjøre bilen til Spania og vise den for ITV når du kjøper eksportskilter i Tyskland. I de fleste tilfeller koster dette hundre til noen hundre Euro.

Merk at om bilen kjøpes av privatperson, og dermed kommer uten faktura, blir registreringen i Spania dyrere da det er en egen avgift for salg av «bruktbil». I dette eksempelet er bilen som importeres til Spania kjøpt fra forhandler i Tyskland med offisiell faktura.

Kostnader, papirer og prosedyre for import av bruktbilen til Spania

1) Impuesto matricula – registreringsavgift ved import til Spania

Den største kostnaden ved import av bil til Spania fra Tyskland er «Impuesto Matricula». Man betaler registreringsavgift basert på bilens skattemessige verdi (Valor Fiscal) og bilens utslipp. Spanske skattemyndigheter har en tabell som viser alle tilgjengelige bilers skatteverdi med fradrag for antall år som er passert siden bilen ble registrert første gang. Prosentsatsen er høyest for de bilene som har størst Co2 utslipp.

200g/kg – 16% registreringsavgift

160-199 – 9.75% registreringsavgift

120-159 – 4.75% registreringsavgift

Opptil 120 – ingen registreringsavgift

2) ITV kontroll

Det første man gjør i det bilen ankommer til Spania er å vise bilen for ITV (EU-kontroll) hvor det blir kontrollert at bilen faktisk er som COC skjema sier og at den er i lovlig teknisk stand. ITV stasjonen trenger så noen dager for å gjøre ferdig bilens nye spanske vognkort «Ficha tecnica». Dette koster rundt 100 Euro. Vi anbefaler du viser bilen selv men lar Gestoria hente papirene når de er klare.

3) Trafico – registrering av bilen i Spania

Så snart vognkortet er klart kan man dra til Trafico, altså det spanske veivesenet hvor bilen registreres, man får tildelt skiltnummer. Det kan ofte ta over en uke før man får tildelt time hos Trafico. Vi anbefaler at man lar Gestoria ordne dette. Et Gestoria som ordner formaliteter hos Trafico har folk som drar hit nesten hver dag så du sparer mye tid på dette.

4) Det må betales årsavgift for bilen til rådhuset i kommunen bilen skal registreres i. Regn med 100-200 Euro. Størrelsen på avgiften varierer fra kommune til kommune og er knyttet til bilens verdi og utslipp.

5) Moms betales i Tyskland

Så lenge bilen er kjøpt med faktura hvor det er spesifisert 19% tysk moms betaler man ikke moms på bilen inn til Spania.

6) Forsikring av den nye bilen i Spania

Før du kan kjøre bilen i Spania må den forsikres. Ved hjelp av bilens spesifikasjoner kan du finne frem beste prisen fra et utall forskjellige forsikringsselskaper om du bruker en tjeneste som acierto.com Når du har valgt ønsket forsikringsselskap kan de forberede forsikringen for deg og så snart du har skiltnummeret kan de aktivere forsikringen. Du trenger ingen forsikringspapir i bilen i Spania. Politiet har tilgang til en online-database hvor de ser om bilen er forsikret eller ikke. Forsikringsselskapet vil ofte be deg om å send deg bilder av bilen fra alle vinkler siden den kommer fra Tyskland og registreres for første gang i Spania.

Papirarbeide ved bruktimport – La ett gestoria løse alt for deg

Et Gestoria vil ta et par hundre Euro for papirarbeidet som hører med importen. De vil da hente vognkortet på ITV stasjonen for deg. Ordne betaling av kommunens årlige veiavgift, bestille time hos Trafico og ordne papirene der i tillegg til å lage skilter for bilen. Vi anbefaler ikke at man gjør dette selv med mindre man har mye tid til overs og er stødige i spansk.

Hvor mye koster det å importere en bil til Spania?

Totalsummen kommer an på bilens opprinnelige verdi, alder ved import til Spania og hvor mye motoren forurenser. Eksempelvis vil en fire år gammel BMW 5-serie koste 1000-3000 Euro å importere avhengig av motorstørrelsen.

Kjenner du noen som bør lese denne saken? Del gjerne!

Flere nyheter fra Spania

Slutt på «søppel-diskriminering» i Albir

Rådhuset i Alfaz del Pi har besluttet å øke søppel-avgiften for alle som eier bolig i Alfaz del Pi. Til nå har...

Eslene i Mijas skal få slippe å bære de tyngste turistene

De som veier over 80kg får ikke lengre kjøre esel-taxi i Mijas. Det nye regelverket trår i kraft fra 2020 som ett...

Spanjolene har nesten Europas dårligste engelsk-kunnskaper

Blant 33 EU-stater kommer Spania på 25. plass hva språk-kunnskaper i Engelsk angår. Blant Spanias befolkning i aldersgruppen 25 og 64 år snakker 45.8% bare...

Flere fly til Spania fra Bergen og Stavanger

Norwegian øker frekvensene på flere av sine avganger til Spania. Fra og med april måned øker flyselskapet antall avganger fra Bergen til...

Parkerte leiebilen feil, arrestert for narko-krim

En 25 år gammel mann ble arrestert av politiet i Marbella. Han hadde selv gått til politistasjonen for å betale boten etter at leiebilen...

Nå kan du varsle politiet via mobilapp

Antallet anmeldte forhold har gått ned med 35% for forseelser og 8% for kriminelle forhold. Det er politiet i Alfaz del Pi...

Forsikringsselskapene har betalt ut 455 millioner Euro etter stormen

I Alicante og Murcia har regninga etter høststormene med tilhørende flom kommet på 455 millioner Euro. I tillegg kommer utbetalingene fra staten som er langt...

Nå kan du bestille taxi med app i Alfaz del Pi

Med få tastetrykk kan man nå bestille taxi i Alfaz del Pi og Albir. De 22 drosjene som finnes i Alfaz del...

Mer politi til Orihuela

Det skal ansettes 18 nye politifolk i Orihuela kommune. Man har over en tid sett tilfeller hvor det har tatt lang tid for politiet...

Opplev Spania!

Leiebil i Alicante og Malaga – 5 nye lønnsomme tips før du bestiller

Leiebil i ferien gjør turen til stranda, utflukter og shoppingen enklere. Reisen til og fra flyplassen går...

En heldagtur gjennom drueåkre og bortgjemte strender nord på Costa Blanca

Få områder kan fremvise en så stor variasjon av landskap og utflukter som den nordre delen av...