Leiebil i Alicante og Malaga – 5 nye lønnsomme tips før du bestiller

Siste nytt

Ble tilbudt 35.000 Euro får å drepe ordføreren i Polop

Et beskyttet vitne har i retten fortalt at han ble tilbudt 35.000 Euro for å drepe den tidligere ordføreren...

Sanden på Los Locos stranden i Torrevieja skader miljøet

Den nye sanden Torrevieja kommune har lagt ut på Los Locos stranden skader livet i havet. Det...

Karneval i Torrevieja 2020

Årets feiring av karneval i Torrevieja begynner 31. januar og fortsetter helt til avslutningen 29. februar. Høydepunktet...

Alicante flyplass stengt på grunn av brann

Alicante flyplass stenges frem til klokken 12.00 torsdag 15. januar. Dette etter at det brøt ut en...

Pris på utleie vil stige i 2020

Ekspertene anslår at leieprisene vil stige med rundt 5% i løpet av 2002. I snitt vil det...

Leiebil i ferien gjør turen til stranda, utflukter og shoppingen enklere. Reisen til og fra flyplassen går uten stress når bagasjen enkelt transporteres fra dør til dør og du vet leiebilen står der uansett om flyet er forsinket eller kommer før tiden. Men det er penger å spare når du vet hvordan leiebil-bransjen fungerer i Spania.

Alicante flyplass er stedet i Spania det leveres ut flest leiebiler. Nummer to for leiebil er Malaga flyplass. Costa Blanca og Costa del Sol er fulle av spennende attraksjoner og utflukter man enklest når med egen leiebil. Spania har generelt dårlig kollektivtransport om man ser bort fra de store byene som Madrid og Barcelona. Langs kysten er det privatbil som gjelder. Leiebilbransjen preget av hard konkurranse og det er alltid endringer fra det ene året til det andre. Her årets beste inside-tips:

1) Depositum = Mindre penger disponiblet på kortet i ferien

I den ene eller andre varianten må du legge igjen sikkerhet for leiebilen når de skal levere ut en bil verdt kanskje 10-20 tusen Euro. Utleieselskapene opplever årlig at biler blir stjålet, noen ganger av den som leier bilen. Leiebiler utsettes for skade og folk nekter rutinemessig for at det var de som bulket bilen. Derfor kravet om depositum på leiebilen. Mange ting endret seg i bransjen etter finanskrisen noen år tilbake. Vi skal ikke gå inn i de detaljene i denne artikkelen men en av konsekvensene var at størrelsen på depositum har økt siste årene. For 2019 sesongen er depositumet for de minste bilene €1050 og for større biler opptil €2000.

Beløpet blokkeres på betalingskortet ditt og når bilen leveres tilbake refunderes det hele. Det er i og for seg helt greit. Men for mange legger å ha dette beløpet borte fra disponibelt beløp et tilsvarende mindre feriebudsjett.

2) Utvidet forsikring på leiebilen = Ingen depositum

Alternativet er å tegne utvidet forsikring. Med det har leiebilselskapet en forsikring som dekker deres risiko ved tyveri og skade på bilen. Med det faller kravet om depositum helt bort. Man betaler for leiebilen og den ekstra forsikringen ved henting på flyplassen og foruten de 60-80 Euro man legger igjen som depositum for bensin på tanken slipper man andre trekk på kredittkortet. Ja, forsikringen koster men leiebil Alicante og Malaga er svært billig sammenliknet med de fleste andre land så fokuser på totalprisen.

Vil du vite mer om forsikring av leiebil i Spania har vi en oppdatert sak om nettopp forsikring av leiebil i Spania.

3) Bensin på leiebilen – Tre alternativer, her er det penger å spare

Den norske tilbyderen SpaniaGuiden har siden våren 2019 hatt «Full to Full» som standard og man betaler ingen bensingebyr over hodet som del av selskapets mål om mest mulig oversiktlige priser.

Dette kan virke trivielt men mange som leier bil i Spania føler seg «snytt» når de betaler overpris for bensin på tanken eller blir krevet et ekstra gebyr for muligheten til å få refundert bensindepositumet når leiebilen returneres med f.eks. bare en halv tank.

Leiebil levert ut steder som Alicante og Malaga flyplass har tre systemer knyttet til bensin. Disse er «Full to Full», «Full to Emtpy» eller «Full to Full with parcial refund». Forskjellen er i hvilken grad det er mulig å bli refundert for bensin på tanken ved retur. Noen selskaper vil ikke bruke tid på å måle nivå på tanken og eventuelt krangle med leietakere om bilen var helt full eller ikke. De nekter forbrukeren refusjon og oppfordrer folk å levere bilen tilbake så tom som mulig. Andre krever forbrukeren et gebyr for å administrere bensin-refusjon. Man får da refundert helt eller delvis det man ble krevet for bensin ved utlevering av leiebilen, men da mot et gebyr.

Den norske tilbyderen SpaniaGuiden har siden våren 2019 hatt «Full to Full» som standard og man betaler ingen bensingebyr over hodet som del av selskapets mål om mest mulig oversiktlige priser. Bilen leveres ut med en full tank bensin, men legger igjen depositum tilsvarende verdi på bensin, og fyller man opp tanken på vei tilbake til flyplassen blir man refundert alt og det er ingen ekstra gebyrer knyttet til bensin i det hele tatt.

4) Må jeg forskuddsbetale online når jeg reserverer?

Selskaper som Centauro, Goldcar og de fleste andre tilbydere av leiebil for utlevering på Malaga eller Alicante flyplass krever forskuddsbetaling av hele eller deler av beløpet for å bekrefte en booking.

SpaniaGuiden lar sine brukere reservere biler uten noen form for forskuddsbetaling. Eneste kravet er at bilen hentes i tide, er man mer enn to timer for sent kanselleres bookingen automatisk.

De fleste andre tilbydere av leiebil for utlevering på Malaga eller Alicante flyplass krever forskuddsbetaling av hele eller deler av beløpet for å bekrefte en booking. Noen selskaper gir deg lavere pris om du betaler online før du henter bilen. Man risikerer da må helt miste disse pengene skulle flyet være forsinket, bli kansellert eller endret på, noe som skjedd ofte dette året i det flyselskapene håndterer at en rekke fly har blitt satt på bakken. Kommer man mer enn to timer for sent til henting av leiebilen kanselleres reservasjonen automatisk. Vil man ha de pengene tilbake må de kreves av reiseforsikringen eller flyselskapet. Det er ikke leiebilselskapenes ansvar når bilen ikke hentes innen rimelig tid. De taper også på at biler blir stående uten at noen henter og bilene er da heller ikke tilgjengelig for andre.

SpaniaGuiden har meglet leiebil i Spania i nesten 20år. Det norsk-eide selskapet er basert i Spania og har gode kontakter hos de spanske tilbyderne av leiebil. Slik forhandler man frem attraktive rabattavtaler og egne betingelser. F.eks. er har SpaniaGuiden ingen flyplassgebyr eller bensingebyr denne sesongen. En annen unik fordel er at du hos SpaniaGuiden får leiebilen bekreftet uten å måtte betale forskuddsbetale noe av reservasjonen online. Dette er unikt i markedet.

5) Kilometer begrensning – Mye penger å spare

leiebil-alicante.jpg
PENGER Å SPARE: Om det er fri kilometer eller begrensninger i hvor langt du kan kjøre uten å betale ekstra kommer an på hvem som leverer bilen og hvor bilen hentes. Kjøring utover inkluderte antall km. koster €0.22 pr. kjørte kilometer for biler hentet i Barcelona og Madrid.

Ofte er det en begrensing på hvor mange kilometer du kan kjøre for den vanlige prisen. I de tilfellene har man f.eks. 100-150 km pr leiedøgn. Kjører man mer enn det kan det blir dyrt så pass på å sjekke dette når du bestiller bilen.

SpaniaGuiden leier ut biler fra flyplassene i Alicante, Malaga og på Kanariøyene med ubegrenset antall kilometer inkludert i prisen. For 2019-sesongen har det norsk-drevne selskapet bare begrensninger i km. for leiebiler de leverer ut i Madrid og Barcelona.

Leiebil Alicante

Leiebil Malaga

Kjenner du noen som bør lese denne saken? Del gjerne!

Flere nyheter fra Spania

Ble tilbudt 35.000 Euro får å drepe ordføreren i Polop

Et beskyttet vitne har i retten fortalt at han ble tilbudt 35.000 Euro for å drepe den tidligere ordføreren i Polop, Alejandro Ponsada. Vitnet sier...

Sanden på Los Locos stranden i Torrevieja skader miljøet

Den nye sanden Torrevieja kommune har lagt ut på Los Locos stranden skader livet i havet. Det skal legges ut totalt 300.000...

Karneval i Torrevieja 2020

Årets feiring av karneval i Torrevieja begynner 31. januar og fortsetter helt til avslutningen 29. februar. Høydepunktet for mange er opptoget 16....

Alicante flyplass stengt på grunn av brann

Alicante flyplass stenges frem til klokken 12.00 torsdag 15. januar. Dette etter at det brøt ut en mindre brann på taket av...

Pris på utleie vil stige i 2020

Ekspertene anslår at leieprisene vil stige med rundt 5% i løpet av 2002. I snitt vil det koste litt over 10 Euro...

Fortsatt lave lånerenter i Spania

En analyse av boligrenten de nest årene er gode nyheter for de som har lånt penger til bolig i Spania. JP...

Nå skal det betales «riktig» skatt på boliger som kjøpes i Spania

Spanias nye regjering varsler endringer i avgiftene man betaler ved kjøp av eiendom. Mest relevant for norske kjøpere av bolig i Spania...

Romerske bad skal restaureres

I Villajoyosa er det satt av 400.000 Euro til restaureringen av byens gamle romerske bad «Allon de la Vila». Ruinene av...

Ny rekord på Alicante flyplass

Bare i desember måned passerte over en million reisende gjennom Alicante flyplass. Dette er ekstremt gode tall for en måned midt i lavsesongen.

Opplev Spania!

Leiebil i Alicante og Malaga – 5 nye lønnsomme tips før du bestiller

Leiebil i ferien gjør turen til stranda, utflukter og shoppingen enklere. Reisen til og fra flyplassen går...

En heldagtur gjennom drueåkre og bortgjemte strender nord på Costa Blanca

Få områder kan fremvise en så stor variasjon av landskap og utflukter som den nordre delen av...