Foto: Det nye vedtaket på Palma på Mallorca kommer etter en sterk økning i antall søknader om å drive hotell og apartments i byen. Byrådet mener kapasiteten for nye overnattingssteder er sprengt. Tidligere i år ble det innført forbud mot all privat leilighetsutleie til turister under sommersesongen.

Palma på Mallorca har stoppet alle søknader om lisens for hotelldrift og leilighetsutleie i gamlebyen og tre andre bydeler i ett år. Tiltaket inngår i byrådets plan om økt kontroll med en stadig voksende turistnæring. Palma følger dermed etter Barcelona som gjorde et liknende vedtak i 2015.

Det nye vedtaket på Palma kommer etter en sterk økning i antall søknader om å drive hotell og apartments i byen. Byrådet mener kapasiteten for nye overnattingssteder er sprengt i gamlebyen og flere andre bydeler og har derfor gått inn for å sette alle søknader på vent. Byrådspartiene PSOE, Més per Mallorca og Podemos kom tidligere i år med et forbud mot all privat leilighetsutleie til turister under sommersesongen.

Les også: Forbyr privat utleie til turister

Stansingen av nye hoteller og utleieleiligheter på Palma er lik vedtaket som ble gjort i Barcelona i 2015. I sistnevnte by ville man utarbeide en ny plan for hvordan hotellnæringen skulle kontrolleres og hvem som skulle tildeles lisenser i fremtiden. Barcelonas ordfører Ada Colau (Barcelona en Comú) uttalte at man ville forhindre dannelsen av rene «gettoer» av turister og unngå at byen ble forvandlet til en «fornøyelsespark».

Les også: Lokalbefolkningen protesterer, “Turister dra hjem!”