Foto: Adgangen til helsesenteret i Valencia der ambulansen nettopp hadde hentet en kvinnelig hjertepasient var blokkert av en ulovlig parkert personbil. Denne forklaringen skal ikke ha blitt godtatt av politimannen. En bot på 200 euro ble dermed skrevet ut, mens hjertepasienten ventet på å bli fraktet til sykehuset (Illustrasjon).

En ambulanse under utrykning i Valencia ble bøtelagt av politiet for å ha «feilparkert» på fortauet. En 52 år gammel kvinne med hjerteproblemer skal ha måttet vente mens boten ble skrevet ut.

Sjåføren av ambulansen skal ha forklart til politiet at adgangen til helsesenteret der han nettopp hadde hentet den kvinnelige pasienten var blokkert av en ulovlig parkert personbil. Politiet skal imidlertid ha stått på sitt og gitt mannen en bot på 200 euro.

Hvorfor politibetjenten valgte å skrive ut boten er foreløpig ikke kjent. Det skal imidlertid ha oppstått en diskusjon mellom ambulansesjåføren og politimannen, der kun sjåførens versjon er kjent for media. Det hører med til historien at personbilen som stod ulovlig parkert foran rampen på sykehuset ikke skal ha fått noen bot. Politimannen skal angivelig ha begrunnet dette med at merkingen for parkering forbudt i asfalten ikke lenger var synlig nok.

Den uforståelige hendelsen skjedde utenfor helsesenteret San Marcelino i Valencia i begynnelsen av februar. Ambulansesjåføren som var under utrykning hadde blitt kalt opp til senteret for å hente den 52 år gammel kvinnen som hadde fått hjerteproblemer. Kvinnen skulle fraktes til sykehuset Hospital Doctor Peset. Ambulansen skal omsider ha kommet seg av gårde til sykehuset, flere minutter forsinket.

 

Solident 250×300