Asymetrisk nedtrapping av Corona-tiltakene i Spania

Publisert

Regjeringens telekonferanse med regionale ledere har gitt en god pekepinn for neste fase nå som Corona-tiltakene trappes ned i Spania. Konferansen har også minnet spanjolene på at konflikten med den nasjonalistiske regjeringen i Katalonia ikke er over og at selv ikke under Corona-krisen lar Katalanerne regjeringen jobbe uten egne krav fra Katalonia.

Man vil mest sannsynlig se en asymetrisk nedtrapping i Spania.

Smittegraden i f.eks. Madrid og i Katalonia har vært mange ganger høyere enn de fleste steder på Costa del Sol og på Costa Blanca.

Mange av representantene for Spanias regioner påpekte forskjell på by og land. De satte også fokus på store forskjeller i smittegraden blant Spanias regioner. Store deler av Spania har vært nesten uberørt av smitte og dødsfall knytte til Corona-viruset.

– Presidenten for Andalucia Juanma Moreno vil åpne frisørsalonger 11. may og la folk gå på bar 25. mai. Tre av ti kommuner i Andalucia har ikke hatt noen smittetilfeller av Corona viruset. Dette gjelder 275 av 786 kommuner. Han vil tillate religiøse samlinger allerede 3. mai.

– I Valencia regionen kan man gå på markedet fra og med torsdag 30. april. Torrevieja kommune lar fredags-markedet i saltbyen åpne 8. mai.

– Kontrollene ved grensen mellom Spania og Frankrike skal forlenges. De som er bosatt i Spania (har residencia), kan fritt reise inn i Spania.

– Den katalanske presidenten vil ha slutt på at det er den nasjonale regjeringen som bestemmer om hva som skal være åpent og folks bevegelser. Presidenten for den katalanske delstats-regjeringen hevder hver av Spanias 17 regioner fint kan bestemme det selv. Statsminister Pedro Sanchez svarte på dette at «.. Spanias regjering kommer ikke til å legge ned midt oppi dette…» Han tilføyde at det er data som leder regjeringen.

– Landlige strøk må få kunne åpnes opp før bynære strøk. Det var presidenten for Xunta de Galica, Alberto Nunez Feijoo som talte for dette. Presidenten for Castilla y Leon tok til orde for noe liknende, at Spanias store og bare lett befolkede jordbruksområder må få være blant dem som åpnes først.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter