Flytog til Alicante-flyplass prioriteres

Publisert

Flyplassen i Alicante får egen togforbindelse. Den spanske regjeringen har annonsert at prosjektet som ble vedtatt i desember i fjor skal prioriteres slik at utbyggingen kan begynne. Alicante-Elche blir dermed den eneste flyplassen i Comunidad Valenciana med eget tog til terminalen. Utbyggingen begrunnes med at flyplassen er blant Spanias største i antall passasjerer og den klart største i Valencia-regionen.

Dagens «flytog» til flyplassen i Alicante passerer to kilometer unna terminalen i byen Torrellano og er en del av linjen mellom Alicante og Murcia. Med den nye garantien fra den spanske stat skal en ny trase bygges fra Torrellano og helt ut til terminalen. Prosjektet har en foreløpig budsjettramme på 85 millioner euro, rundt 812 millioner kroner.

Før arbeidene kan starte må det imidlertid gjøres en miljøutredning. Den spanske regjeringen ved utviklingsdepartementet (Ministerio de Fomento) har annonsert at prosjektet skal prioriteres og vil gå foran eventuelle utbygginger ved andre flyplasser i Comunidad Valenciana som flyplassen i Castellón og i Valencia (Manises). Utbyggingen begrunnes med at flyplassen er blant Spanias største og har den klart største pågangen i Valencia-regionen, over 13 millioner passasjerer i 2017.

Aeropuerto Alicante-Elche blir dermed den eneste flyplassen i Valencia-regionen med eget flytog til terminalen. Toget vil knytte flyplassen til kollektivnettet i Alicante by. Miljøutredningen som skal gjøres før byggingen kan starte, gjelder en strekning på rundt én kilometer i området mellom Torrellano og flyplassen. Vedtaket om utbygging som nå følges opp ble gjort i desember i fjor, samme år som flyplassen fylte 50 år.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter