Gratis motorvei forbi Alicante fra 1. januar

Publisert

Spanias regjering er ett skritt nærmere å gjøre motorveien AP-7 gratis fra neste år av. Det er strekningen mellom Tarragona (Katalonia) og Alicante det er snakk om. Dette betyr at strekninger som Valencia-Alicante eller Altea-Alicante fra 1. januar 2020 blir gratis om regjeringen gjør det lenge har varslet.

Det er det private selskapet Abertis som har ansvaret for vedlikeholdet av denne veistrekningen og med det også retten til å kreve inn bompenger for å finansiere vedlikeholdet og den opprinnelige investeringen de gjorde i motorveien som delvis ble bygget med EU-midler, noen av dem fra Norge.

Konsesjonen selskapet har løper ut 31.12.2019 og det er grunnlaget for at veien nå blir gratis og skal drives av staten. Den spanske staten driver fra før av flere av disse «private» motorveiene man har i Spania. Etter at flere av selskapene i praksis var i ferd med å gå konkurs ble de overtatt av staten som har varslet at man setter ned ratene på de aktuelle strekningene.

Kanskje en “symbolsk” sum

Til tross for PSOE’s tidligere utsagn om at motorveien blir gratis vurderer Spanias minister for infrastruktur, José Luis Ábalos, å la bommen stå men at betalingen reduseres til en “symbolsk” sum. Formålet med dette er å vedlikeholde AP7 med inntektene dette skaper.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter