Innrømmer ulovlig finansiering av PP

Publisert

En av Costa Blancas mest innflytelsesrike forretningsmenn Enrique Ortiz innrømmer ulovlig finansiering av Partido Popular. Saken går tilbake til partiets valgkamp i 2008. Ortiz innrømmer å ha sponset partiet gjennom betaling for fiktive oppdrag til firmaet Orange Market, et eventbyrå som i mange år hadde ansvaret for Partido Populars arrangementer i Valencia-regionen og som inngår i det korrupte nettverket Gürtel. Tilståelsen skal være gitt i håp om å oppnå strafferabatt og unngå fengsel.

I tillegg til Gürtel-saken er Ortiz tiltalt i flere andre korrupsjonssaker, blant annet den omfattende skandalen om fiksing av kontrakter for søppeltømming i kommuner syd på Costa Blanca, den såkalte Caso Brugal. Ortiz er også hovedmistenkt i to større korrupsjonssaker i Alicante by, forhold som blant annet gjorde at PPs ordfører Sonia Castedo måtte trekke seg i 2014.

Les også: PP-korrupsjon inn for retten

Den nye tilståelsen til Ortiz skal være gitt i håp om å få innvilget strafferabatt. Forretningsmannen risikerer fire års fengsel for forhold som inngår i Gürtel-saken, en straff han håper skal reduseres slik at han slipper fengsel.

Enrique Ortiz eier rundt 70 prosent av all utbyggbar tomt i Alicante og er gjennom sine firmaer kommunens største samarbeidspartner. I 2013 skal det totale antallet kontrakter Alicante hadde med selskapene til Ortiz ha utgjort rundt en tredjedel av kommunens budsjett.

Les også:

Hver femte euro går til korrupsjonstiltalt utbygger

PP finansiert med svarte penger

Ordføreren i Alicante trekker seg

Korrupsjonsskandale nærmer seg rettssak

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter