Katalonia: Mobben prøvde å ta politiets våpen

Siste nytt

Ranet og drepte pensjonist (78) i Orihuela

Tidlig i sommer ble en 78 år gammel pensjonist fra Belgia ranet og slått ihjel i sitt hjem...

Matmesse i Torrevieja 25-27. oktober

14 bedrifter som driver innen mat, drikke og catering samler seg helgen 25. til 27. oktober. Stedet...

Høstmesse i Torrevieja 26. og 27. mars – Expo Torrevieja

Helgen 26. og 27. mars arrangeres Expo Torrevieja for sjette gang. I auditoriet...

Tapasrute i Altea

Denne høsten fra 18. oktober til 3. november kan man nyte tapas, vin og øl i Altea....

Det rettslige etterspillet etter folkeavstemningen om uavhengighet fra Spania har pågått en stund i spanske rettsaler. Avstemningen ble gjort i strid med den spanske grunnloven og de tiltalte er blant annet anklaget for oppvigleri og misbruk av offentlige midler.

Nestleder for lokalpolitiet i Katalonia, Los Mossos, sa i vitneboksen at det var President Puigdemonts plan over lang tid å deklarere uavhengighet direkte fra Spania valgdagen dersom det ble sammenstøt mellom nasjonalister og politi. Puigdemont skal ha sagt dette under et møte i 2017 mens man planla valget.
Los Mossos er selv anklaget for å ha fungert som nasjonalistenes forlengede arm. De adlød ikke ordre og forhindret Guardia Civil å gjøre jobben sin denne dagen som var å håndheve loven og høyesteretts avgjørelse. De var pålagt å stoppe det ulovlige valget ved å stenge valglokaler og fjerne urner og annet valgmateriell.
Lokalpolitiet anklages også for å regelrett å ha spionert på andre politienheter, blant dem Guardia Civil. Over radiosambandet skal de ha opplyst om Guardia Civil og Policia Nacionals bevegelser valgdagen. Los Mossos anklages også for å ha nektet å bistå andre politienheter ved en rekke tilfeller.

Blant de vitner som har forklart seg er en rekke politibetjenter som forteller om vold og beviste provokasjoner. Blant de mer alarmerende viteforklaringene er politimenn som forteller om hvordan folk som var møtt frem valgdagen forsøkte å ta våpnene fra fra Guardia Civil. En politibetjent forteller om hvordan de ble møtt med hånord, puffing og spark fra folkemengden rundt et valglokale. Politivitnet fortalte i retten om hvordan han ble puffet i bakken og sparket. Han mistet hjelmen i sammenstøtet foran valglokalet.

Ville ta politiets våpen

– Noen forsøkte å ta fra meg pistolen. De greide å røske løs kjedet våpenet henger fast i så det ble brukt mye kraft. Men de greide heldigvis ikke å få våpenet ut av lommen det sitter i. Det er en mekanisme der man må løse ut for å få ut pistolen. Vet man ikke hvordan den fungerer kan det være vanskelig å løse den ut.

– Det de prøvde på var å få oss til å miste sinnet. De sto klare og filmet det hele på sine mobiltelefoner fortalte en politimann som jobber for påtalemyndigheten i Katalonia.
Han slapp fra sammenstøtene med diverse småskrap og et blåmerke i følge legens rapport.

Krever Lego og Playmobil på Katalansk

Kjenner du noen som bør lese denne saken? Del gjerne!

Flere nyheter fra Spania

Ranet og drepte pensjonist (78) i Orihuela

Tidlig i sommer ble en 78 år gammel pensjonist fra Belgia ranet og slått ihjel i sitt hjem i Orihuela (Torremendo). Guardia Civil arresterte...

Matmesse i Torrevieja 25-27. oktober

14 bedrifter som driver innen mat, drikke og catering samler seg helgen 25. til 27. oktober. Stedet er «Centro Muncipal de Ocio»...

Høstmesse i Torrevieja 26. og 27. mars – Expo Torrevieja

Helgen 26. og 27. mars arrangeres Expo Torrevieja for sjette gang. I auditoriet like nord for sentrum av...

Tapasrute i Altea

Denne høsten fra 18. oktober til 3. november kan man nyte tapas, vin og øl i Altea. 17 restauranter og barer er...

Sierra Helada får “kystvakt” og mer kontroll på sjøen

Bukten utenfor Altea og Albir har fått mer kontroll ute på sjøen. Resultatet av ett samarbeide mellom Benidorm, Altea og Alfaz del...

Vil endelig bygge skole nummer to i Alfaz del Pi

Medlemmene i skolerådet og i bystyret i Alfaz del Pi stemte alle for at man må jobbe mot byggingen av en videregående skole...

200 nye boliger til Fuengirola

Fuengirola regner med man vil få realisert ut åtte større bygge-prosjekter i kommunen. Til sammen vil disse gi turistbyen 200 nye boliger.

Norwegian slutter å fly til Spania fra Torp flyplass

Norwegian har besluttet å droppe sine flyvninger til Spania fra Torp flyplass i Vestfold. Med det blir det slutt...

Lederne i Katalona må sone opptil 13 år i fengsel

Spansk høyesterett har dømt ni katalanske separatister til mellom ni og tretten års fengsel. De er dømt for deres handlinger i...

Opplev Spania!

Leiebil i Alicante og Malaga – 5 nye lønnsomme tips før du bestiller

Leiebil i ferien gjør turen til stranda, utflukter og shoppingen enklere. Reisen til og fra flyplassen går...

En heldagtur gjennom drueåkre og bortgjemte strender nord på Costa Blanca

Få områder kan fremvise en så stor variasjon av landskap og utflukter som den nordre delen av...