caf_oaris_el_nuevo_tren_de_alta_velocidad_en_espana.jpg

Togtraseen for høyhastighetstoget AVE mellom Alicante og Murcia skal stå ferdig i slutten av 2017. Det opplyser Spanias departement for utvikling og samferdsel Ministerio de Fomento. Opprinnelig var datoen satt til 2015, deretter 2016. Årsaken til at det fremdeles oppstår forsinkelser i arbeidet skal være utfordringer med traseen på siste del av strekningen mot Murcia. Den nye forbindelsen anses som en viktig del av AVE-nettet i Spania og vil knytte hovedstaden Madrid til Elche og Murcia.

Det skal være komplikasjoner på strekningen Beniel-Murcia som nå forsinker åpningen av AVE-forbindelsen mellom Alicante og Murcia. I følge avisen Información bryter togtraseen opp infrastruktur i området, med blant annet kanaler for vanning av dyrket mark og vann til byen Beniel. Traseen må legges ned i bakken og mens arbeidene pågår må vannføringen midlertidig legges om, en operasjon som sammen med selve utbyggingen er vente å ta et halvt år.

Tidligere i år sa fungerende samferdselsminister Rafael Catalá at strekningen kunne åpnes tidligst høsten 2017. Dette skal nå være bekreftet av nåværende samferdselsminister Íñigo De la Serna.

 

Taxfiscal 300×250