Motorveien AP-7 forbi Alicante blir gratis på natta

Publisert

De av spanias motorveier som måtte reddes av staten under finanskrisen er nå gratis å kjøre på om natta og 30% billigere dagtid. 15. januar tredte dette i kraft og det gjelder 20% av spanias totale nettverk av motorveier.

Blant strekningene dette gjelder er AP-7 forbi Alicante og samme veien mellom Cartagena (Murcia) og Vera i Almeria. Motorveien som går forbi Valencia med bomstasjon på Silla like syd for byen er blant flere som blir tatt over av staten om kort tid.

AP-4 Sevilla-Cádiz blir trolig helt gratis fra november 2019 når dagens konsesjon løper ut, samtidig som strekningen Alicante-Tarragona

Flere strekninger motorvei i Spania drives med privat finansiering mot at de samme private selskapene har rett til å kreve inn bompenger i en periode. I perioden 2000 til 2004 begynte flere av disse selskapene å tape mye penger. Trafikken på veiene var ofte bare 75% av det som var estimert og flere førere valgte å kjøre på riksveiene da motorveiene for mange var for dyre.

I årene som fulgte måtte staten overta flere av disse selskapene og regjeringen vil nå ta over flere av selskapene ettersom deres konsesjon for drift løper ut.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...






Nyttig å vite:

Relevante nyheter