Nå skriver droner ut trafikkbøter i Spania

Publisert

Fra og med denne sommeren bruker det spanske trafikk-politiet «Guardia Civil Trafico» bilder fra flyvende droner for å skrive ut bøter og prikkbelaste førerkort. Det er primært bøter for høy fart, telefon bruk og manglende bilbelte som fører til bøter fra droner.

Siden påsken 2018 har spansk politi testet ut droner for å overvåke trafikken. Etter over ett års testing mener politiet dronene er modne for å alene bli brukt for å skrive ut bøter.

Politiet fokuserer i hovedsak på strekninger som har mye trafikk og der hvor det er mye ulykker. Det betyr i praksis strekninger rundt de store byene og områder langs kysten hvor det er mye trafikk i ferien.

Droner har til nå blant annet brukt for å overvåke trafikken og eventuelt tilkalle patruljer når man har registrert ulykker eller biler i for høy fart.

Droner overvåker trafikken i Spania – snart skriver de ut bøter

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter