Foto: En kunstig badestrand skal holde åpent hele sommeren ved Plaza de Colón i sentrum av Madrid. Byens ordfører får kritikk for prosjektet, men viser til at andre storbyer som London, Paris og Amsterdam også har liknende strender (Illustrasjon).

Madrid har det meste, inkludert Spanias største fiskemarked med fersk sjømat som hver morgen kjøres inn fra kysten. Men badestrand, langt inne på den spanske høysletten?

Ja, sier Madrid kommune. I sommer skal innbyggere og besøkende kunne «dra på stranden», midt i den spanske hovedstaden.

Fra og med 1. juli og ut august måned holder den såkalte «Mad Beach» ved Plaza de Colón åpen. Innen for gjerdene på den “ville” stranden vil man finne alt en badestrand kan trenge (så nær som havet). Det vil si store mengder sand som for eksempel kan brukes til sandvolleyball eller soling. Eller til å slappe av med et glass med forfriskninger ved et av stedets mange quiringuitos-barer. Blir man for varm og vil kjøle seg ned, kan man kaste seg ut i stedets bølgebad eller ta en tur i vannsklien.

Prosjektet som er det første i sitt slag i Madrid skal være godt mottatt. Samtidig får byens ordfører Manuela Carmena kritikk av politiske motstandere for å ha latt seg forføre av et privat selskaps kommersielle konsept.

Ordføreren mener på sin side at samarbeidet med leverandøren er fruktbart. Til spansk media sier hun at hun heller ikke ser på prosjektet som spesielt ekstravagant og viser til at hovedsteder som London, Amsterdam og Paris også har kunstige bystrender.

Dersom alt går etter planen vil Mad Beach holde åpent fra ti om morgenen til ti om kvelden, alle dager i uken. Aktivitetene på området vil være gratis, men inngangsbilletten vil være på rundt 9 euro for en hel dag og 5 euro for halv dag.