PP-president tiltales etter Formula 1 underslag

Siste nytt

Ranet og drepte pensjonist (78) i Orihuela

Tidlig i sommer ble en 78 år gammel pensjonist fra Belgia ranet og slått ihjel i sitt hjem...

Matmesse i Torrevieja 25-27. oktober

14 bedrifter som driver innen mat, drikke og catering samler seg helgen 25. til 27. oktober. Stedet...

Høstmesse i Torrevieja 26. og 27. mars – Expo Torrevieja

Helgen 26. og 27. mars arrangeres Expo Torrevieja for sjette gang. I auditoriet...

Tapasrute i Altea

Denne høsten fra 18. oktober til 3. november kan man nyte tapas, vin og øl i Altea....

Domstolen har åpnet sak mot Francisco Camps, tidligere president for Valencia regionen for Partido Popular. Dommeren mener det er indisier for at underslag, dokumentforfalskning, bestikkelser og «salg av innflytelse» .

Rettssaken er knyttet til Formula One Grand Prix arrangementet man holdt i Valencia fire sesonger fra 2008 til 2012. I tilknytning til arrangementet ble det gjort vesentlige «investeringer» primært i byggingen av banen som går rundt Valencia store havneområde. Camps som kjempet for å få prosjektet i gjennom sa den gangen at løpet alt i alt ikke ville koste skattebetalerne noe. Regnskapet viste i etterkant et tap på 89 millioner Euro for Valencia Regionen. Store summer skal ha forsvunnet noe som er hva domstolen nå etterforsker.

Total 16 personer tiltales mens 17 andre har fått sine tiltaler henlagt. En rekke politikere fra Partido Popular er blant de tiltalte. Blant dem flere utbyggere i tillegg til David Serra, tidligere generalsekretær i Partido Popular.

Camps har svart på anklagene med si han vurderer å «anmelde domstolen». Den tidligere presidenten sier saken er «politisk sensur av [den regionale] regjeringen».

Anlegget står i dag forlatt og ubrukt. Fadesen kostet skattebetalerne 89 millioner Euro. Regionen er i dag Spanias mest gjeldstyngede.
Anlegget står i dag forlatt og ubrukt. Fadesen kostet skattebetalerne 89 millioner Euro. Regionen er i dag Spanias mest gjeldstyngede.

Partido Popular er knyttet til et utall saker om korrupsjon og underslag i Valencia regionen. Ofte har politikerne kjempet for store utbygginger og store arrangementer. Blant de relevante er Terra Mitica i Benidorm, Formula One Grand Prix i Valencia, Americas Cup i Valencia, Pavebesøket til Valencia og Vitenskaps-byen i Valencia. Anklagene mot partiet og dets støttespillere er at store utbygginger og arrangementer har blitt brukt for å over-fakturere det offentlige og underslå midler i samarbeide med utbygger og forretningsmenn.

I April ble det langt frem tall som viste at Partido Populars korrupsjon har kostet skattebetalerne 15 milliarder Euro bare i Valencia regionen. Partiets nåværende leder, Pablo Casado, pekte på “gamle synder” etter at partiet fikk sin oppslutning omtrent halvert ved det nasjonale valget. Partido Popular har aldri tatt noe oppgjør med korrupsjonen i egne rekker og har normalt tatt åpenbare korrupte kolleger i forsvar.

Millioner ble brukt på denne broen som kan svinges ut over kanalen båtene bruker for å kjøre inn og ut av havnen.
Millioner ble brukt på denne broen som kan svinges ut over kanalen båtene bruker for å kjøre inn og ut av havnen.

Partido Popular ber om nåde for sine egne

I 2018 ba tidligere statsminister Jose Maria Aznar om nåde for sin tidligere arbeidsminister Eduardo Zaplana som sitter fengslet for korrupsjon og hvitvasking. Zaplana er også tidligere president for Valencia-regionen og han er mistenkt for å ha deltatt i Terra-Mitica svindelen.

Hele 85 prosent av Partido Populars representanter i Valencia-parlamentet skrev i 2013 under på en appell om å få den tidligere Torrevieja-ordføreren Hernández Mateo benådet. Mateo ble dømt til tre års fengsel knyttet til korrupsjon rundt tildelingen av kontrakten for søppeltømming i Torrevieja.

Partido Populars korrupsjon kostet 15 milliarder Euro

Vil benåde korrupt partikollega i Torrevieja

Aznar ber retten vise «nåde» for korrupt partikollega

Kjenner du noen som bør lese denne saken? Del gjerne!

Flere nyheter fra Spania

Ranet og drepte pensjonist (78) i Orihuela

Tidlig i sommer ble en 78 år gammel pensjonist fra Belgia ranet og slått ihjel i sitt hjem i Orihuela (Torremendo). Guardia Civil arresterte...

Matmesse i Torrevieja 25-27. oktober

14 bedrifter som driver innen mat, drikke og catering samler seg helgen 25. til 27. oktober. Stedet er «Centro Muncipal de Ocio»...

Høstmesse i Torrevieja 26. og 27. mars – Expo Torrevieja

Helgen 26. og 27. mars arrangeres Expo Torrevieja for sjette gang. I auditoriet like nord for sentrum av...

Tapasrute i Altea

Denne høsten fra 18. oktober til 3. november kan man nyte tapas, vin og øl i Altea. 17 restauranter og barer er...

Sierra Helada får “kystvakt” og mer kontroll på sjøen

Bukten utenfor Altea og Albir har fått mer kontroll ute på sjøen. Resultatet av ett samarbeide mellom Benidorm, Altea og Alfaz del...

Vil endelig bygge skole nummer to i Alfaz del Pi

Medlemmene i skolerådet og i bystyret i Alfaz del Pi stemte alle for at man må jobbe mot byggingen av en videregående skole...

200 nye boliger til Fuengirola

Fuengirola regner med man vil få realisert ut åtte større bygge-prosjekter i kommunen. Til sammen vil disse gi turistbyen 200 nye boliger.

Norwegian slutter å fly til Spania fra Torp flyplass

Norwegian har besluttet å droppe sine flyvninger til Spania fra Torp flyplass i Vestfold. Med det blir det slutt...

Lederne i Katalona må sone opptil 13 år i fengsel

Spansk høyesterett har dømt ni katalanske separatister til mellom ni og tretten års fengsel. De er dømt for deres handlinger i...

Opplev Spania!

Leiebil i Alicante og Malaga – 5 nye lønnsomme tips før du bestiller

Leiebil i ferien gjør turen til stranda, utflukter og shoppingen enklere. Reisen til og fra flyplassen går...

En heldagtur gjennom drueåkre og bortgjemte strender nord på Costa Blanca

Få områder kan fremvise en så stor variasjon av landskap og utflukter som den nordre delen av...