8377 færre pensjonister i Spania vitner om følgene av Coronia-viruset

Publisert

Reduksjonen i antallet pensjons-mottakere i Spania illustrerer hvem Corona-viruset har rammet i Spania. Sammenliknet med månedene tidligere er det nå 8377 færre som mottar pensjon i Spania.

Tallen kommer fra det spanske sosialdepartementet, Ministerio de Seguridad Social.

Reduksjonen i antall pensjonister er langt mer enn det som er vanlig, Spania har i snitt en eldre befolkning enn f.eks. Norge. I Februar økte antallet pensjons-mottakere i Spania med 6810 personer. Mellom desember og januar økte tallet med 77 personer. At tallet økte så lite i desember/januar skyldes trolig at folk er opptatt i tilknytning den lange spanske julefeiringen som pågår til langt ut i Januar og dermed prioriterer ned å bruke tiden på formaliteter og besøk til offentlige kontorer.

Spanias befolkning blir i snitt eldre og eldre for hvert år. I over 2.000 kommuner er det flere som mottar pensjon enn folk i arbeid

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...






Nyttig å vite:

Relevante nyheter