euro_note_close_2.jpg

Den Europeiske sentralbanken utsetter den tidligere varslede renteøkningen. Den økonomiske veksten i Euro-sonen er ikke så god som tidligere estimater. Dette gjør at renten på lån i Euro fortsetter en stud til på dagens rekordlave nivå.

Mario Dragi, som er sentralbankens president, har tidligere varslet at rentenivået skal svakt opp. Dette utsetter banken i lys av de økonomiske forhold. Den spanske økonomien fortsetter å gjøre det bedre enn det europeiske gjennomsnittet.

Fortsatt billige lån til bolig i Spania

Sentralbanken vil fortsette med flere tiltak for å hjelpe bankene å låne ut mere penger, blant dem utlånsordningen TLTRO. Gjennom tre auksjoner, den første av dem i september 2019 og den siste i mars 2021, vil sentralbanken låne ut penger til banker i Euro-sonen med det formål å sørge for at det er godt med kapital i markedet og på denne måten sikre enklere og billigere huslån.

Spanske banker gir i dag boliglån på beløp som tilsvarer 70-80% av boligens verdi. 70% for ikke-residente og opptil 80% for de som er residente i Spania.

Taxfiscal 300×250