I DAGI MORGEN

Foto: Bilde av årets spanske øl-tapper Davinia Martínez ved gourmetfestivalen Salón de Gourmets i Madrid.

Hva skal til for å servere en god øl? Svaret får man trolig av restauranteier Davinia Martínez fra Orihuela, kåret til Spanias beste øl-tapper under årets gourmetfestival Salón de Gourmet i Madrid mandag 7. mai.                                                                                                                                                                                                             

Tirs, 2018-05-08 13:00

Hva skal til for å servere en god øl? Svaret får man trolig av restauranteier Davinia Martínez fra Orihuela, kåret til Spanias beste øl-tapper under årets gourmetfestival Salón de Gourmet i Madrid mandag 7. mai.                                                                                                                                                                                                             

Å skjenke øl på riktig vis er ikke vanskelig. Det mener i hvert fall Spanias beste øl-tapper Davinia Martínez fra restauranten El Divino i Orihuela (Alicante). I følge vinneren av det femte mesterskapet i øl-tapping under årets gourmetfestival ved Salón de Gourmet i Madrid må man bare «kjenne til trinnene» og «respektere dem».

I seiersintervjuet med spanske aviser røper Martínez noen av triksene, blant annet at øl-glasset må være skikkelig rent og grundig tørket, ha 45 graders helling når det tappes og at tappingen avsluttes med høyt press for å oppnå en kremet finish.

Deretter er det bare å sette seg tilbake og nyte den perfekte ølen? Vel, kanskje ikke helt. Martínez avslører nemlig også at det legges «omtanke, kjærlighet og lidenskap» i tappingen, et engasjement det trolig ikke er like lett å kopiere. I tillegg bør man tenke at ølen er til en selv, sier den ferske vinneren.

Martínez som deltok i konkurransen for første gang kunne foruten tittelen «Spanias beste øl-tapper» (Mejor Tiradora de Cerveza de España) innkassere en sjekk på 1.000 euro. Tjue øl-tappere fra hele Spania deltok i finalen 7. mai, etter å ha vunnet delfinaler i sin region.

 

 

 

 

 

Siste nyheter »

2018-05-20 10:05
Foto: «Barnefrie hoteller» skal ha blitt en av mange nisjer for hotellbransjen i Benidorm. Flere av hotellene har samtidig forbud mot høylytte arrangementer, fester og utdrikningslag (Benidorm, Alicante).

Flere hoteller i den populære feriebyen Benidorm tillater ikke barn.

2018-05-19 08:53
Foto: Etter Brexit vil britene ikke lenger nyte godt av EU-borgerskapet. Alle som bor i Spania oppfordres derfor til å registrere seg hos kommunen for ikke å miste retten til offentlige tjenester som helsehjelp, utdanningstilbud og sosiale tjenester (Illustrasjon).

Briter som bor på Costa Blanca og ønsker å beholde sine rettigheter i Spania etter Brexit bør registrere seg hos kommunen.

2018-05-18 10:56
Foto: I tillegg til tidsfristen for gamle byggetillatelser er reguleringsplanen til en rekke kommuner på Costa Blanca berørt av den nye verneplanen, blant annet Orihuela, Alicante, Alfaz del Pi, Altea, Dénia og Xàbia. Torrevieja skal allerede ha endret sine vedtekter i tråd med de nye reglene (Altea-bukta, Costa Blanca).

Den nye verneplanen for Valencia-regionens kystområder (Pativel) er trådt i kraft.

2018-05-17 12:37
Foto: (Benidorm, Alicante).

Costa Blanca og resten av Alicante-provinsen topper salgslisten for eiendom i Spania i første kvartal.

Mer om Spansk mat og vin »

2018-05-08 13:00
Foto: Bilde av årets spanske øl-tapper Davinia Martínez ved gourmetfestivalen Salón de Gourmets i Madrid.

Hva skal til for å servere en god øl?

2018-03-21 14:21
 Foto: Etter gammel baskisk oppskrift tilberedes babyål i gryte med matolje, hvitløk og chilipepper. Noen knekker et egg i gryten for å gi måltidet mer substans.

Babyål, eller «angulas» som det kalles på spansk, er blant Spanias dyreste råvarer.

2018-02-18 12:27
Foto: Tapas kommer i mange former og anses som et viktig element i spansk kultur. De små rettene er normalt ikke regnet som middagsmat, men som et mellommåltid eller en forrett.

Spanias regjering har vedtatt at tapas skal bil offisiell spansk kulturarv.

2017-11-23 12:12
Foto: La Retorta (Mini) er lagd ved gårdsbruket Quesería Finca Pascualete og er en fet ost laget på sauemelk.

Spania er viden kjent for sine gode oster og kanskje spesielt manchego.

2017-10-15 23:23
Foto: Spekeskinker henger fra taket på en restaurant i Sevilla, Spania.

At spekeskinkene henger fremme er et vanlig syn på spanske barer og restauranter.

2017-01-17 12:25

Man tuller ikke med spansk vin.

2016-06-29 14:03

I Norge vet vi det er sommer når jordbærselgerne titter frem langs veien og på parkeringsplas

2016-04-17 08:01

Spanske supermarkeder har fått årets første nisperos for salg i fruktdisken i midten av april. Denne søte frukten kan være eksotisk for de fleste nordmenn, men den har blitt dyrket i minst tusen år og kommer som i likhet med sitrusfruktene opprinnelig fra Sørøst-Kina. Den kom til Europa blant annet via Nord-Afrika hvor mye kom fra asiatiske handelsmenn. 


På Costa Blanca har nisperos-frukten hatt stor økonomisk betydning for spesielt Callosa d’En Sarrià, en av nabokommunene til Altea, hvor formuer har blitt skapt med frukten som grunnlag.


2015-12-25 15:15

Panettone er den gigantiske muffinsen som er å finne i spanske butikker før jul. Panettone er egentlig en italiensk julekake, men har blitt adoptert og elsket av spanjoler i flere år. Nå har den blitt fast innslag på bordet i spanske hjem i førjulstiden.


Kaken kan se ut som en gigantisk muffins og er vanligvis mellom 30 og 50 centimeter høy og kan veie nesten et kilo. 

En skikkelig panettone er myk og luftig og består av kandiserte frukter og rosiner.

Den blir vanligvis servert i skiver som noe attåt kaffen eller sammen med varm sjokolade eller en søt dessertvin.


2015-12-25 06:24

Allerede i november kan man finne ferdigskrelte og steinfrie druer på boks i butikkhyllene.

2015-12-02 11:21

Michelin-stjernene for Spania 2016 er klare.

2015-10-29 15:58

I Altea la Vella, like utenfor sentrum av Altea driver et tysk ektepar en liten og innholdsrik bu

2014-10-10 14:43

Basert på gjestenes anmeldelser, har Tripadvisor lagd en oversikt over de beste restaurantene i verden for øyeblikket. El Celler de Can Roca i Girona topper listen, men det er flere andre spanske restauranter blant de mest populære restaurantene.


2014-04-22 10:21
Åse Ørberg, Lars Aadnekvam, Eva Hoxmark og Nils Urheim var på besøk hos Enrique Mendoza

Vinturisme er et tilbud som blir stadig mer populært i Alfas del Pi.

2014-03-03 14:02

Den spanske risretten paella regnes for å ha sin opprinnelse i Valencia-regionen.

2013-11-26 12:31

Barer, restauranter og hoteller skal ikke lenger kunne sette frem «husets» olivenolje på bordene.

MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Mandag 21.05.2018

Hver mandag er det "mercadillo" på Plaza de la Constutición i La Mata.

Det populære markedet i San Pedro del Pinatar går av stabelen hver mandag.

5514

Markedet i Callosa d'n Sarrià er et helautentisk marked for frukt og grønnsaker som går av stabel

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Søndag 20.05.2018

Ved Estadio de Fùtbol

El Mercadillo del Campo de Guardamar, på folkemunne kalt Sitronmarkedet, er et yndet utfluktsmål

4621

Søndagsmarkedet går av stabelen på parkeringsplassen midt i sentrum av Albir.

Hver torsdag og søndag er markedsdag i Urbanización Marina som ligger i San Fulgencio kommune.

Søndager er det marked i Benferri, ikke langt fra Orihuela, i "Calle Jose María Puchades Noguera"

Ved Plaza de Toros

5529

Markedet som går av stabelen hver søndag i La Nucia er populært. Det er i hovedsak et "rastro" me

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA