I DAGI MORGEN

Foto: La Retorta (Mini) er lagd ved gårdsbruket Quesería Finca Pascualete og er en fet ost laget på sauemelk.

Spania er viden kjent for sine gode oster og kanskje spesielt manchego. Det er imidlertid ikke i La Mancha man må lete for å finne årets beste spanske ost i følge World Cheese Awards. Den lille osten Miniretorta fra Extremadura er kåret til Spanias beste og den sjette beste i verden. Aller best i verden ble imidlertid osten Cornish Kern fra Lynher Dairies Cheese Company i England.

Tors, 2017-11-23 12:12

Spania er viden kjent for sine gode oster og kanskje spesielt manchego. Det er imidlertid ikke i La Mancha man må lete for å finne årets beste spanske ost i følge World Cheese Awards. Den lille osten Miniretorta fra Extremadura er kåret til Spanias beste og den sjette beste i verden. Aller best i verden ble imidlertid osten Cornish Kern fra Lynher Dairies Cheese Company i England.

La Retorta (Mini) er lagd ved gårdsbruket Quesería Finca Pascualete og er en fet ost laget på sauemelk. Produsenten foreslår at osten nytes på små ristede brødskiver, gjerne med noe søtt på toppen som for eksempel honning.

Det er ikke første gang Finca Pascualete kommer høyt på listene i World Cheese Awards. Også i 2015 ble La Retorta den beste av de spanske ostene og nummer tre i verden.

Gårdsbruket Finca Pascualete befinner seg i et av Extremaduras rike økosystemer (dehesa) og har lange tradisjoner, angivelig helt tilbake til 1232. I dag eies stedet av aristokraten og forfatteren Doña María Aline Griffith Dexter.

Griffith er opprinnelig fra USA men dro til Spania under Andre verdenskrig hvor hun jobbet som spion for Office of Strategic Services, forløperen til CIA. Etter krigen giftet hun seg med en av arvtagerne til grevetittelen Romanones og ble værende i Spania. Griffith gikk senere over til å drive produksjon av ost og lever i dag et tilbaketrukket liv på gården Pascualete i Extremadura.

Vinneren av årets World Cheese Awards ble Cornish Kern fra Lynher Dairies Cheese Company i England, etterfulgt av Blu Di Bufala fra Quattro Portoni Caseifici i Italia og Capellaro fra Almenland Stollenkaese i Østerrike.  

Siste nyheter »

2018-04-19 12:43
  Foto: Prisutviklingen i storbyene og på populære feriesteder har fått enkelte eksperter til å frykte en ny boligboble i Spania. Mye tyder imidlertid på at tendensene er lokale (Illustrasjon).

Spanske boligpriser har i gjennomsnitt økt med 3,8 prosent fra i fjor. Det viser beregninger fra takseringsbyrået Tinsa fra første kvartal i år.

2018-04-18 12:41
Foto: Ordfører Alejandro Ponsoda ble skutt utenfor sitt hjem i Xirles om kvelden den 19. oktober 2007. Drapet bar preg av å være en ren likvidering (Polop, Alicante).

Over ti år etter drapet på ordfører Alejandro Ponsoda i Polop starter rettssaken mot de antatte gjerningsmennene.

2018-04-17 13:46
Foto: Rettssaken mot ungdommene får skarp kritikk fra Amnesty International. Organisasjonen ser på rettssaken som en konsekvens av Spanias utvidede terrorlov, en lov de mener inneholder vage formuleringer som gjør det mulig å kriminalisere handlinger uten at de har noe med terrortrussel å gjøre.

Åtte ungdommer risikerer livstid i fengsel for terrorisme etter at to betjenter fra det spanske politiet Guardia Civil ble slått ned på et utested

2018-04-16 20:05
Foto: Med den nye broen over Barranco Soler, åpnes gaten San Miguel opp for gjennomkjøring. Kommunen i Alfaz del Pi mener dette vil avlaste trafikken inn og ut av Albir og gi færre biler i sentrum.

Biltrafikken i Albir skal avlastes med en helt ny bro i gaten San Miguel.

Mer om Spansk mat og vin »

2018-03-21 14:21
 Foto: Etter gammel baskisk oppskrift tilberedes babyål i gryte med matolje, hvitløk og chilipepper. Noen knekker et egg i gryten for å gi måltidet mer substans.

Babyål, eller «angulas» som det kalles på spansk, er blant Spanias dyreste råvarer.

2018-02-18 12:27
Foto: Tapas kommer i mange former og anses som et viktig element i spansk kultur. De små rettene er normalt ikke regnet som middagsmat, men som et mellommåltid eller en forrett.

Spanias regjering har vedtatt at tapas skal bil offisiell spansk kulturarv.

2017-11-23 12:12
Foto: La Retorta (Mini) er lagd ved gårdsbruket Quesería Finca Pascualete og er en fet ost laget på sauemelk.

Spania er viden kjent for sine gode oster og kanskje spesielt manchego.

2017-10-15 23:23
Foto: Spekeskinker henger fra taket på en restaurant i Sevilla, Spania.

At spekeskinkene henger fremme er et vanlig syn på spanske barer og restauranter.

2017-01-17 12:25

Man tuller ikke med spansk vin.

2016-06-29 14:03

I Norge vet vi det er sommer når jordbærselgerne titter frem langs veien og på parkeringsplas

2016-04-17 08:01

Spanske supermarkeder har fått årets første nisperos for salg i fruktdisken i midten av april. Denne søte frukten kan være eksotisk for de fleste nordmenn, men den har blitt dyrket i minst tusen år og kommer som i likhet med sitrusfruktene opprinnelig fra Sørøst-Kina. Den kom til Europa blant annet via Nord-Afrika hvor mye kom fra asiatiske handelsmenn. 


På Costa Blanca har nisperos-frukten hatt stor økonomisk betydning for spesielt Callosa d’En Sarrià, en av nabokommunene til Altea, hvor formuer har blitt skapt med frukten som grunnlag.


2015-12-25 15:15

Panettone er den gigantiske muffinsen som er å finne i spanske butikker før jul. Panettone er egentlig en italiensk julekake, men har blitt adoptert og elsket av spanjoler i flere år. Nå har den blitt fast innslag på bordet i spanske hjem i førjulstiden.


Kaken kan se ut som en gigantisk muffins og er vanligvis mellom 30 og 50 centimeter høy og kan veie nesten et kilo. 

En skikkelig panettone er myk og luftig og består av kandiserte frukter og rosiner.

Den blir vanligvis servert i skiver som noe attåt kaffen eller sammen med varm sjokolade eller en søt dessertvin.


2015-12-25 06:24

Allerede i november kan man finne ferdigskrelte og steinfrie druer på boks i butikkhyllene.

2015-12-02 11:21

Michelin-stjernene for Spania 2016 er klare.

2015-10-29 15:58

I Altea la Vella, like utenfor sentrum av Altea driver et tysk ektepar en liten og innholdsrik bu

2014-10-10 14:43

Basert på gjestenes anmeldelser, har Tripadvisor lagd en oversikt over de beste restaurantene i verden for øyeblikket. El Celler de Can Roca i Girona topper listen, men det er flere andre spanske restauranter blant de mest populære restaurantene.


2014-04-22 10:21
Åse Ørberg, Lars Aadnekvam, Eva Hoxmark og Nils Urheim var på besøk hos Enrique Mendoza

Vinturisme er et tilbud som blir stadig mer populært i Alfas del Pi.

2014-03-03 14:02

Den spanske risretten paella regnes for å ha sin opprinnelse i Valencia-regionen.

2013-11-26 12:31

Barer, restauranter og hoteller skal ikke lenger kunne sette frem «husets» olivenolje på bordene.

2012-04-29 08:00

Et av det spanske kjøkkenets herligeste fristelser er den tomat- og brødbaserte retten salmorejo.

Den fløyelsmyke og kremete retten blir vanligvis servert som en forrett eller som tapasrett og passer utmerket når solen begynner å varme.


MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Torsdag 19.04.2018

Markedet i Javea regnes for å være et av de beste på Costa Blanca og i Spania.

5510

Torsdager går markedet i Rojales av i Avenida Justo Quesada.

Torsdager er det marked i Urbanisasjonen Gran Alacant like utenfor Santa Pola.

Torsdags-markedet i Villajoyosa er blant de største i området.

Lo Pagan har sitt marked torsdager i området rundt Avenida Salzillo.

MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Fredag 20.04.2018

Fredager er det marked i Finestrat.

Markedet i Montesinos går av stabelen ettermiddag og kveld.

5465Prisene på frukt og grønnt er llave og kvaliteten er høy, siste timen går prisene ned på det som er igjen.

Fredager er det markedsdag i Torrevieja sentrum.

5479

Markedet i Alfaz del Pi er svært populært.

Markedet i Moraira regnes for å være svært bra.

Innholdsrikt marked i Oliva hver torsdag.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA