Forbrukertest: All jomfruolje er like jomfruelig…

Det spanske forbrukerkontoret OCU har testet olivenolje for salg på spanske supermarkeder. Deres analyser viser at halvparten av oljene som selges som jomfruolje "virgen"...

Kaktusfiken – higos chumbos

I Spania er Kaktusfiken er egentlig en typisk sommerfrukt vi ser i butikken og på markedet i juli. Men i Murcia kan den også modnes...
 Foto: Etter gammel baskisk oppskrift tilberedes babyål i gryte med matolje, hvitløk og chilipepper. Noen knekker et egg i gryten for å gi måltidet mer substans.

Angulas er spanias mest eksklusive

Babyål, eller «angulas» som det kalles på spansk, er blant Spanias dyreste råvarer. De små ålefiskene smaker fint lite og ser ikke spesielt appetittlige...
Foto: Tapas kommer i mange former og anses som et viktig element i spansk kultur. De små rettene er normalt ikke regnet som middagsmat, men som et mellommåltid eller en forrett.

Tapas blir offisiell kulturarv

Spanias regjering har vedtatt at tapas skal bil offisiell spansk kulturarv. De populære smårettene som i følge offentliggjøringen “normalt inntas stående” finnes i en...
Foto: La Retorta (Mini) er lagd ved gårdsbruket Quesería Finca Pascualete og er en fet ost laget på sauemelk.

Spanias beste ost er ikke manchego

Spania er viden kjent for sine gode oster og kanskje spesielt manchego. Det er imidlertid ikke i La Mancha man må lete for å...
Foto: Spekeskinker henger fra taket på en restaurant i Sevilla, Spania.

Spansk spekeskinke – En religiøs demonstrasjon

At spekeskinkene henger fremme er et vanlig syn på spanske barer og restauranter. Ofte flere på rekke og rad. Tradisjonen har med preservering og...
gik.jpg

Blå vin får ikke hete vin

Man tuller ikke med spansk vin. Det er leksen seks unge gründere har fått lære seg etter å ha lansert en vin på markedet...
moreller-dsc_2242.jpg

Juni, «høytid» for moreller

I Norge vet vi det er sommer når jordbærselgerne titter frem langs veien og på parkeringsplassen. I Spania er tre-kurvene fulle av mørke moreller...
Den typiske spanske tapasretten Pimiento de padrón.

Vil ha tapasen på UNESCO-liste

Spania vi søke om å få landets tradisjon for småretter gjort til verdensarv. Det opplyser lederen for akademiet for gastronomi Real Academia de Gastronomía...
empresa2.jpg

Vårmodne nìsperos fra Callosa d`En Sarrià

Spanske supermarkeder har fått årets første nisperos for salg i fruktdisken i midten av april. Denne søte frukten kan være eksotisk for de fleste...
300×600 SPG Brand
Eddy Kramer