I DAGI MORGEN

Den svenske eiendomsmeglerkjeden Fastighetsbyrån, som er heleid av Sveriges største bank Swedbank, har vært etablert i Alicante siden 2007. Nå skal de utvide både lokalt og nasjonalt i Spania. Det første kontoret åpner i Albir tirsdag den 18. mai.

Fre, 2010-05-14 06:00

Den svenske eiendomsmeglerkjeden Fastighetsbyrån, som er heleid av Sveriges største bank Swedbank, har vært etablert i Alicante siden 2007. Nå skal de utvide både lokalt og nasjonalt i Spania. Det første kontoret åpner i Albir tirsdag den 18. mai.

I Sverige har Fastighetsbyrån 1.300 ansatte fordelt på 240 filialer. Samtlige er frittstående. Det vil si at de er drevet etter franchiseprinsippet. I fjor sto kjeden, som har økt omsetningen fra 500 millioner svenske kroner til en milliard svenske kroner i løpet av tre år, bak nesten hvert fjerde boligsalg i Sverige. Det vil si rundt 35.000 transaksjoner. I tillegg til eiendom, driver Fastighetsbyrån kapitalforvalting i Luxemburg og Spania.

Først Alicante
Det var hovedkontoret i Sverige som i sin tid åpnet kontoret i Alicante. Målet var å sjekke ut markedet. Til tross for at Europa sto på trappene til en omfattende økonomisk lavkonjunktur, pekte pilene oppover allerede fra første dag. I november 2009 besluttet derfor hovedkontoret å legge om til Franchise også i Spania.

- Jeg så at Swedbank annonserte etter franchisetagere for Fastighetsbyrån i Spania. Så en dag tok jeg opp telefonen og ringte, forteller Robert Gure til Spaniaposten.

Gure er mannen bak kontoret som åpner i Avenida del Albir nummer 6 den 18. mai. Etter ti år i USA, flyttet han til Spania for halvannet år siden, der ble han snart Fastighetsbyråns første franchisetager utenfor Sverige. Meningen er at minst fire personer skal følge hans eksempel i nærmeste fremtid. Den svenske eiendomsmeglerkjeden har planer om flere kontorer på Costa Blanca, samt et på Costa del Sol og muligens et på Mallorca. Dette i første omgang.

- Jeg var i en posisjon hvor jeg kunne velge hvor i Europa jeg ville bo, og valget falt på Spania. Det slo meg fort at det spanske markedet hadde mye å lære av det amerikanske hva service og rutiner angår. Jeg var overbevist om at ting kunne gjøres bedre på flere plan. Det finnes mange seriøse meglere her, men trolig vel så mange useriøse, fortsetter Gure.      

Godt i gang
Robert Gure forteller at Spaniasatsningen er stort for Fastighetsbyrån. Så stort at toppsjefen kommer nedover til åpningen den 18. mai.

- Selv om kontoret ikke åpner før om noen dager, er vi allerede godt i gang. Det er mange bud, og salget går greit. Når objektet er riktig priset selger vi fort. Ellers kan det ta litt lengre tid. Det er helt naturlig. Overprising har vært et problem her langs kysten, men jeg føler at det har normalisert seg nå. Jeg ser bare lyst på fremtiden. Det er åpenbart at det er god bevegelse i markedet igjen.  

- Vi har en stor kundebase hjemme i Sverige, og mange av disse kjøper bolig her i Spania også. Fastighetsbyrån er velkjent og veletablert og har et system som fungerer og er trygt. Det vet kundene. I tillegg til vår eier Swedbank, samarbeider vi mye med Nykredit, som for kort tid tilbake flyttet fra Alicante til Albir. Fordi da vet vi hva vi får og at kundene blir fornøyde, sier Gure.

Langsiktig
Den svenske eiendomsmegleren har brukt god tid på å studere det spanske markedet. Og han ser en klar tendens til en endring i kundemassen.

- Det er lang flere yngre kunder og barnefamilier nå i forhold til tidligere, kjøpergruppen domineres ikke lenger av pensjonister. Det tror jeg skyldes at kommunikasjonen blir bedre og bedre. Det går flere og flere fly ned hit, og det gjør folk mer fleksible. Mange kjøper seg bolig her isteden for å kjøpe seg hytte I Sverige.

- Vi har nylig solgt et hus til en forretningsmann som har fri fra torsdag til mandag hver uke. Han fortalte meg  etter kort tid at han brukte huset her nede mye mer enn han noensinne hadde brukt hytta hjemme. Det er en klar tendens til at folk som har fleksible jobber flytter ned hit for å jobbe herfra eller pendler frem og tilbake til jobben, konstaterer den karismatiske svensken, som har kommet til Costa Blanca for å bli.

- Det var mye jobbing da jeg bodde i USA. Nå når jeg har fått barn er jeg klar for å leve litt roligere. Costa Blanca egner seg utmerket til det formålet. Jeg tenker alltid langsiktig. Målet er å bli et veletablert skandinavisk alternativ på eiendomsmarkedet, hvor trygghet skal være varemerket. For meg er det viktig at det blir en god handel for alle. En kunde skal kunne kjøpe en bolig av meg og selge den videre når han har lyst uten noen form for problemer. Alt skal være riktig og korrekt. Det er Fastighetsbyråns første prinsipp, fastslår Gure.

Siste nyheter »

2017-12-11 13:49
Foto: Påtalemyndighetenes anti-korrupsjonsenhet i Spania har bedt om at det tas ut ny tiltale mot Partido Populars tidligere ordfører i Torrevieja, Pedro Hernández Mateo. Bildet viser ordføreren (t.h.) sammen med hans etterfølger Eduardo Dolón fra samme parti.

Partido Populars tidligere ordfører i Torrevieja, Pedro Hernández Mateo, er på nytt anklaget for korrupsjon.

2017-12-10 13:09
Foto: (Illustrasjon)

Antall kriminelle handlinger registrert i Alicante-provinsen og på Costa Blanca har gått ned med 2,3 prosent.

2017-12-10 13:02
Foto: Altea, Alicante.

Byrådene Beatriz Nomdedeu og Ana María Alvado fra partisamarbeidet Altea amb Trellat er under etterforskning anmeldt for korrupsjon og underslag av

2017-12-09 18:46
Foto: General Francisco Franco fikk hjelp av både nazistene i Tyskland og fascistene i Italia til å vinne borgerkrigen i Spania. Bildet viser et møte mellom SS-kommandant Heinrich Himmler (i midten t.v.) og Franco i Pardo-palasset i Madrid i 1940, året etter borgerkrigens slutt.

PSOE mener alle rettsavgjørelser knyttet til politiske fengslinger og henrettelser fra Francos dager bør annulleres.

Mer om Nyheter fra Albir, Altea m.m., Intervjuer »

2017-12-10 13:02
Foto: Altea, Alicante.

Byrådene Beatriz Nomdedeu og Ana María Alvado fra partisamarbeidet Altea amb Trellat er under ett

2017-12-08 22:31
Foto: Bilde fra salen i Europa-parlamentet i Brussel der ACES-prisene deles ut. Det er andre gang La Nucía vinner prisen for beste europeiske sports-småby. Forrige gang var i 2012. Prisen gjelder klassen for byer under 25.000 innbyggere.

La Nucía nord på Costa Blanca er kåret til Europas beste småby på sport "gjennom tidene" av Europ

2017-12-05 13:30
Foto: Reglene som i følge domstolene er brutt av ordfører Vicente Arques (PSOE) i Alfaz del Pi er til for å sikre et demokratisk styre ved å gi opposisjonen innsyn i alle saksdokumenter og opplysninger som ligger til grunn for beslutninger.

Ordfører Vicente Arques og resten av PSOEs politiske ledelse i Alfaz del Pi har de siste tre åren

2017-11-22 14:46
Foto: De markante tvillingtårnene ved Punta Llisera i Benidorm ble oppført i 2005 etter at prosjektet hadde fått klarsignal fra Partido Populars regionsadministrasjon i Valencia. Godkjennelsen ble gitt på tross av at utbyggingen var i strid med den spanske kystloven.

De to tvillingtårnene Gemelos 28 i Benidorm skal rives.

2017-11-04 10:55
Foto: Dommen i saken om Palau de los Deportes er den andre i sitt slag som går kommunes vei i år. I juli fikk kommunen medhold i ankesaken mot eiendomsfirmaet Grupo Ballester og slapp unna store deler av et erstatningskrav på 12 millioner euro.

Altea kommune vant rettssaken om morarenter på byggingen av idrettshallen Palau de los Deportes o

2017-10-27 14:06
Foto: Representanter fra totalt 19 finske kommuner, samt Universitet i Tammerfors, ble torsdag 26. oktober tatt imot ved rådhuset i Alfaz del Pi (Playa del Racó i Albir, Alfaz del Pi).

Finner viser interesse for Alfaz del Pi som helsebringende feriested.

2017-10-19 17:13

Til tross for at man i Alfaz del Pi i hovedsak lever av turisme står det ofte dårlig til med språ

2017-10-19 16:39

Det er forretningsmannen Antonio Puchades som legger frem forslaget som skal behandles i bystyret

2017-10-19 15:51

I La Nucia har en rekke bedrifter eid av nederlendere og belgiere slått seg sammen og åpnet et «N

2017-10-14 12:48
Foto: Den kunstige utvidelsen av stranden ved Portet de Moraira har ødelagt det særegne sjøgresset på havbunnen Posidonia oceanica. Gresset er vitalt for de marine økosystemene langs middelhavskysten.

Havbunnen ved Playa de Portet de Moraira i Teulada nord på Costa Blanca er delvis ødelagt etter a

2017-10-09 09:58
Foto: PPs kommuneledelse i Finestrat begrunner utvidelsene i reguleringsplanen for Sierra Cortina med at det allerede finnes boliger i det aktuelle området.

Partido Populars ledelse i Finestrat endrer kommunens reguleringsplan for utbygging og tillater r

2017-10-08 08:47
Foto: De regionale midlene går til forskjellige servicetilbud innen turistnæringen som badevakter ved strender, utbedring av rasteplasser og turstier, samt sponsing av fiestaer og andre kulturelle arrangementer. Bade- og piknikstedet Fonts d'Algar i Callosa de Ensarriá er blant stedene som får bevilgninger til vedlikehold.

Distriktet Marina Baja nord på Costa Blanca får ekstra bevilgninger til turistformål.

2017-10-02 12:11
Foto: (Illustrasjon) Delfiner og hval blir stadig observert langs kysten nord på Costa Blanca. Hvorfor dyrene befinner seg i området er ikke klart og forskes på av eksperter.

Miljømyndigheter i Dénia kommune ber folk melde fra hvis de ser delfiner eller hval i havet nord

2017-09-27 12:18
Foto: Calpe, Costa Blanca.

En 63 år gammel mann fra Tyskland omkom lørdag 23.

2017-09-27 11:15
Foto: Vietnamesisk hengebuksvin (Sus scrofa domestica) skal ha blitt introdusert på Costa Blanca for flere år siden. Ved en feiltagelse skal grisen ha blitt sluppet fri i naturen og senere formert seg raskt (Illustrasjon).

Problemet med vietnamesisk gris i faunaen nord på Costa Blanca fortsetter.

2017-09-22 12:03

Prosjektet om å bygge en fotballbane med til hørende løpebane og infrastruktur for fri-idrett i L

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Mandag 11.12.2017

Hver mandag er det "mercadillo" på Plaza de la Constutición i La Mata.

Det populære markedet i San Pedro del Pinatar går av stabelen hver mandag.

5514

Markedet i Callosa d'n Sarrià er et helautentisk marked for frukt og grønnsaker som går av stabel

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Tirsdag 12.12.2017

4617Størstedelen av markedet går fra rundkjøringen ved bensinstasjonen i sentrum ned mot Algar elven.

Markedet i Altea er to-delt. Frukt og grønt, selges på plassen like ved kirken nede i sentrum.

Tirsdager om sommeren er det marked i Mil Palmeras ettermiddagen fra klokken 16.00 - 22.00.

Tirsdager er det marked rett ved stranden i "La Cala" som ligger mellom Benidorm og Villajoyosa.

6769

Tirsdager er det marked i San Fulgencio like nord for Rojales.

5498

Markedet i Orihuela holder hus hver tirsdag på en egen markedsplass "Recinto Ferial Los Huertos".

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA