I DAGI MORGEN

Den svenske eiendomsmeglerkjeden Fastighetsbyrån, som er heleid av Sveriges største bank Swedbank, har vært etablert i Alicante siden 2007. Nå skal de utvide både lokalt og nasjonalt i Spania. Det første kontoret åpner i Albir tirsdag den 18. mai.

Fre, 2010-05-14 06:00

Den svenske eiendomsmeglerkjeden Fastighetsbyrån, som er heleid av Sveriges største bank Swedbank, har vært etablert i Alicante siden 2007. Nå skal de utvide både lokalt og nasjonalt i Spania. Det første kontoret åpner i Albir tirsdag den 18. mai.

I Sverige har Fastighetsbyrån 1.300 ansatte fordelt på 240 filialer. Samtlige er frittstående. Det vil si at de er drevet etter franchiseprinsippet. I fjor sto kjeden, som har økt omsetningen fra 500 millioner svenske kroner til en milliard svenske kroner i løpet av tre år, bak nesten hvert fjerde boligsalg i Sverige. Det vil si rundt 35.000 transaksjoner. I tillegg til eiendom, driver Fastighetsbyrån kapitalforvalting i Luxemburg og Spania.

Først Alicante
Det var hovedkontoret i Sverige som i sin tid åpnet kontoret i Alicante. Målet var å sjekke ut markedet. Til tross for at Europa sto på trappene til en omfattende økonomisk lavkonjunktur, pekte pilene oppover allerede fra første dag. I november 2009 besluttet derfor hovedkontoret å legge om til Franchise også i Spania.

- Jeg så at Swedbank annonserte etter franchisetagere for Fastighetsbyrån i Spania. Så en dag tok jeg opp telefonen og ringte, forteller Robert Gure til Spaniaposten.

Gure er mannen bak kontoret som åpner i Avenida del Albir nummer 6 den 18. mai. Etter ti år i USA, flyttet han til Spania for halvannet år siden, der ble han snart Fastighetsbyråns første franchisetager utenfor Sverige. Meningen er at minst fire personer skal følge hans eksempel i nærmeste fremtid. Den svenske eiendomsmeglerkjeden har planer om flere kontorer på Costa Blanca, samt et på Costa del Sol og muligens et på Mallorca. Dette i første omgang.

- Jeg var i en posisjon hvor jeg kunne velge hvor i Europa jeg ville bo, og valget falt på Spania. Det slo meg fort at det spanske markedet hadde mye å lære av det amerikanske hva service og rutiner angår. Jeg var overbevist om at ting kunne gjøres bedre på flere plan. Det finnes mange seriøse meglere her, men trolig vel så mange useriøse, fortsetter Gure.      

Godt i gang
Robert Gure forteller at Spaniasatsningen er stort for Fastighetsbyrån. Så stort at toppsjefen kommer nedover til åpningen den 18. mai.

- Selv om kontoret ikke åpner før om noen dager, er vi allerede godt i gang. Det er mange bud, og salget går greit. Når objektet er riktig priset selger vi fort. Ellers kan det ta litt lengre tid. Det er helt naturlig. Overprising har vært et problem her langs kysten, men jeg føler at det har normalisert seg nå. Jeg ser bare lyst på fremtiden. Det er åpenbart at det er god bevegelse i markedet igjen.  

- Vi har en stor kundebase hjemme i Sverige, og mange av disse kjøper bolig her i Spania også. Fastighetsbyrån er velkjent og veletablert og har et system som fungerer og er trygt. Det vet kundene. I tillegg til vår eier Swedbank, samarbeider vi mye med Nykredit, som for kort tid tilbake flyttet fra Alicante til Albir. Fordi da vet vi hva vi får og at kundene blir fornøyde, sier Gure.

Langsiktig
Den svenske eiendomsmegleren har brukt god tid på å studere det spanske markedet. Og han ser en klar tendens til en endring i kundemassen.

- Det er lang flere yngre kunder og barnefamilier nå i forhold til tidligere, kjøpergruppen domineres ikke lenger av pensjonister. Det tror jeg skyldes at kommunikasjonen blir bedre og bedre. Det går flere og flere fly ned hit, og det gjør folk mer fleksible. Mange kjøper seg bolig her isteden for å kjøpe seg hytte I Sverige.

- Vi har nylig solgt et hus til en forretningsmann som har fri fra torsdag til mandag hver uke. Han fortalte meg  etter kort tid at han brukte huset her nede mye mer enn han noensinne hadde brukt hytta hjemme. Det er en klar tendens til at folk som har fleksible jobber flytter ned hit for å jobbe herfra eller pendler frem og tilbake til jobben, konstaterer den karismatiske svensken, som har kommet til Costa Blanca for å bli.

- Det var mye jobbing da jeg bodde i USA. Nå når jeg har fått barn er jeg klar for å leve litt roligere. Costa Blanca egner seg utmerket til det formålet. Jeg tenker alltid langsiktig. Målet er å bli et veletablert skandinavisk alternativ på eiendomsmarkedet, hvor trygghet skal være varemerket. For meg er det viktig at det blir en god handel for alle. En kunde skal kunne kjøpe en bolig av meg og selge den videre når han har lyst uten noen form for problemer. Alt skal være riktig og korrekt. Det er Fastighetsbyråns første prinsipp, fastslår Gure.

Siste nyheter »

2018-02-23 11:35
Foto: Las Palmas, Gran Canaria (Illustrasjon).

Boligprisene i Spania økte med 3,1 prosent i fjor.

2018-02-22 13:24
Foto: Anna Gabriel var innkalt til rettsavhør den 21. februar, men reiste til Sveits før avhøret. Domstolen utstedte deretter arrestordre i Spania.

Den nasjonale domstolen i Madrid har utstedt arrestordre mot Anna Gabriel fra det katalanske separatistpartiet CUP.

2018-02-22 11:36
Foto: Rapperen Josep Miquel Arenas Beltran er kjent i Spania under artistnavnet "Valtònyc".

Rapperen Josep Miquel Arenas Beltran "Valtònyc" er skyldig i hets av kongehuset, forherligelse av terrorisme og drapstrusler i sine sangtekster.

2018-02-21 12:36
Foto: Adelstitler er avskaffet i mange land i Europa, men ikke i Spania der landets grunnlov fremdeles anerkjenner kongens rett til å gi titlene. Bildet viser en tegning fra nasjonalbiblioteket i Paris av en adelsmann i en spansk koloni på 1500-tallet.

Adelstitler hører Middelalderen til og bør ikke lenger anerkjennes i et moderne demokrati. Det mener det katalanske republikanske partiet ERC.

Mer om Nyheter fra Albir, Altea m.m., Intervjuer »

2018-02-16 20:18
Foto: Bar-eieren som ble stukket ned i Benidorm skal være utenfor livsfare. Den antatte gjerningsmannen var angivelig stamkunde på stedet (Benidorm, Costa Blanca).

En 46 år gammel britisk statsborger er pågrepet i Benidorm for å ha knivstukket eieren av en bar

2018-02-12 17:10
Foto: JLL Hotels & Hospitality Group skal ha fungert som rådgiver i salget av BBVA-bygget i Albir. Costa Blanca trekkes frem som en etablert marked, preget av stor interesse blant utenlandske investorer.

Hotell-investoren SOCIMI ELAIA har kjøpt BBVA-bygget i Alfaz del Pi for nærmere 9 millioner euro.

2018-02-10 11:58
Foto: (Illustrasjon)

Altea kommune kunne fredag 9.

2018-02-07 12:53
Foto: Bare ett år er gått siden forrige gang Altea måtte ut med advarsel om forurenset drikkevann. Årsaken til problemene skal være dårlig kvalitet på kommunenes vannfiltre og rør.

Vannet i Altea ble tirsdag 6.

2018-01-30 16:37

Kommunearbeiderne i Alfaz del Pi har vært ute med malingspannet.

2018-01-30 16:37

I Albir vil man markere treets dag 6.

2018-01-24 12:53
Foto: Altea Hills, Costa Blanca.

Urbanisasjonen Altea Hills gjør opprør mot Altea kommune med krav om rent vann til beboerne.

2018-01-21 11:03
Foto: Veistrekningen som er under utbedring er i følge La Nucía kommune svært travel, med fotgjengere, syklister og skatere fra både La Nucía og andre kommuner i Marina Baja. Veien brukes blant annet av ungdom som skal til og fra skateparken ved Ciutat Esportiva.

Sykkelstien og fotgjengerfeltet langs hovedveien CV-70 mellom urbanisasjonen Nucía Park og idrett

2018-01-20 12:20
Foto: Schiller skal ha slettet de kontroversielle meldingene kort tid etter at de ble lagt ut på Facebook. Samtidig sier han til media at han ikke angrer på innholdet i uttalelsene. Bildet viser San José-kirken i Alfaz del Pi der Schiller har vært prest de siste 12 årene.

Prest Miguel Ángel Schiller i Alfaz del Pi er kalt inn på teppet til bispedømmet i Orihuela og Al

2018-01-18 11:33
Foto:  Foruten ønsket om en mer inkluderende by, har tilretteleggingen av strendene i Benidorm også en økonomisk side. Blant annet har markedet for universell tilgjengelighet angivelig et potensial på 180 millioner turister bare i EU (Benidorm, Costa Blanca).

Benidorm forbereder seg på en ny badesesong med rullestolramper og gratis Wi-Fi til besøkende.

2018-01-12 21:51

I Altea skal fase to av forbedringen av strandpromenaden settes i gang «så snart som mulig».

2018-01-10 11:30
Foto: Alfaz del Pi kommune stiller seg spørrende til statens beregninger. Kommuneadministrasjonen står for registreringen av innbyggerne. Til syvende og sist er det imidlertid den spanske stat som godkjenner antallet.

Fra 2016 til 2017 er det registrerte innbyggertallet i Alfaz del Pi redusert med over 3.000 perso

2018-01-09 19:20

Altea fikk i 2017 en helt ny strandpromenade som radikalt forbedret byens strender og «førstelinj

2018-01-05 12:47
Foto: Bernabé Cano (PP) har vært ordfører i La Nucía de siste 17 årene. Ordføreren beskyldes for å drive et lite demokratisk lokalstyre og for å misbruke kommunens penger til egne formål. Bildet er hentet fra ordførerens egen markedsføringskanal på TV, BenrabecanoTV.

Ordfører Bernabé Cano i La Nucía er av Partido Popular på Costa Blanca forfremmet til syvende vis

2017-12-28 13:17

I Alfaz del Pi håper rådhuset at Valencia-regionen vil gi kommunen EU-midler for å bygge en gangb

2017-12-27 12:33

Rådhuset i Alfaz de Pi vedtok mot slutten av 2017 at man vil bruke rundt 1.2 millioner Euro på å

MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Mandag 26.02.2018

Det populære markedet i San Pedro del Pinatar går av stabelen hver mandag.

5514

Markedet i Callosa d'n Sarrià er et helautentisk marked for frukt og grønnsaker som går av stabel

Hver mandag er det "mercadillo" på Plaza de la Constutición i La Mata.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Søndag 25.02.2018

4621

Søndagsmarkedet går av stabelen på parkeringsplassen midt i sentrum av Albir.

Hver torsdag og søndag er markedsdag i Urbanización Marina som ligger i San Fulgencio kommune.

Søndager er det marked i Benferri, ikke langt fra Orihuela, i "Calle Jose María Puchades Noguera"

Ved Plaza de Toros

5529

Markedet som går av stabelen hver søndag i La Nucia er populært. Det er i hovedsak et "rastro" me

Ved Estadio de Fùtbol

El Mercadillo del Campo de Guardamar, på folkemunne kalt Sitronmarkedet, er et yndet utfluktsmål

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA