I DAGI MORGEN

77 år gamle Bjørn Westlie ble bitt av tennisbasillen på slutten av 70-tallet. Siden den gang har den tidligere ishockeyspilleren vunnet det som vinnes kan av veteranmesterskap. Hver eneste vinter tilbringer han på det nordlige Costa Blanca. Da er det selvsagt tennis som er hovedbeskjeftigelse.

Fre, 2009-04-17 11:14

77 år gamle Bjørn Westlie ble bitt av tennisbasillen på slutten av 70-tallet. Siden den gang har den tidligere ishockeyspilleren vunnet det som vinnes kan av veteranmesterskap. Hver eneste vinter tilbringer han på det nordlige Costa Blanca. Da er det selvsagt tennis som er hovedbeskjeftigelse.

Bjørn Westlie fra Oslo, har vært idrettsmann gjennom hele livet. Som ishockeyspiller for Furuseth spilte han blant annet norgesmesterskapsfinale i 1955 og i 1956. Etter at hockeykarrieren var over, sto golf for tur. Den interessen varte imidlertid ikke så lenge.

- På 70-tallet var jeg på Gran Canaria og spilte golf, men i lengden ble det ganske så kjedelig. En dag ble jeg invitert på middagsselskap hjemme hos en skipsreder fra Bergen. Han hadde tennisbane i hagen, og det gikk ikke lange tiden før jeg var fullstendig frelst. Det var med andre ord en ren tilfeldighet at jeg ble bitt av tennisbasillen. Kølleteknikken hadde jeg fra før, forteller Bjørn.

”De store gutta”   
Bjørn ble på Gran Canaria i et par år etter møtet med skipsrederen. Da gikk det i tennis hver eneste dag. Interessen ble ikke mindre etter at han flyttet hjem til Norge.

- Etter å ha holdt på i rundt ti år, kom jeg i kontakt med ”de store gutta” innen det norske tennismiljøet, deriblant Finn Søhol som er min største konkurrent den dag i dag. Han har nå fylt 80 år, erklærer Bjørn, som hele sin karriere har vært tilknyttet Grefsen Tennisklubb. 

På 80-tallet begynte Bjørn Westlie å delta i veterantennisturneringene, Viking Cup, i Villajoyosa. Der ble han mester tre ganger, noe som førte til at han fikk den store vandrerpokalen. Sin første norgesmestertittel i veterantennis fikk han i 1994. Siden den gang har han til sammen vunnet åtte norgesmesterskap i single og double. I tillegg er han mange ganger bedriftsmester og Oslomester, samt at han ble nordisk mester i veterantennis i 2004.

For en del år tilbake flyttet tennisveteranen til Tyskland. I dag veksler han mellom å bo i Spania på vinterstid, i Norge på sommerstid, og sitt hjem i Bayern i vår- og høstsesongen. Alle tre stedene er det tennis det går i, og han har også vært bayersk veteranmester tre ganger. Ikke så verst for en som aldri hadde tatt i en tennisball før han fylte 47 år.

Finca Guila
Når Bjørn er på Costa Blanca, er det tennisanlegget ”Finca Guila”, i utkanten av Alfaz del Pi, som gjelder.
- Her er det helt topp, et skikkelig trivelig sted. Både anlegget og vertskapet er utmerket. I tillegg er det mye nordmenn blandet med en rekke andre nasjoner her, og vi har et svært godt miljø. Egentlig foretrekker jeg grus, men oppholdet her på Costa Blanca og ”Finca Guila” tas som en treningsleir.

- Det er fint å komme ned hit, og vekk fra snø og kulde. Tennis er dessuten mye mer sosialt i Spania. Hjemme er det som regel ”ha det bra” etter at spillet er over. Her tar man gjerne et glass å drikke, kanskje noe å spise, og ikke minst en prat, før man trekker hjemover. En annen stor fordel er selvsagt varmen. Det har vært mange skader opp i gjennom årene, disse kjenner jeg langt mindre til når jeg er her, konstaterer Bjørn.

Hvis man tar bakveien mot Benidorm fra rundkjøringen ved Arabi Plaza, dukker ”Finca Guila” snart opp på venstre hånd. Dette er stedet for absolutt alle som måtte være interesserte i tennis, det være seg nybegynner eller profesjonell, ung eller gammel.

Hver mandag, onsdag og fredag er det turnering fra klokken 15.00 til 17.00. Spillelistene settes møysommelig sammen av turneringsleder Nelly, som nøye vurderer alle kandidater, slik at deltagerne er sikret å møte motstandere som er på samme nivå som dem selv. Turneringene er tilrettelagt for alle aldersgrupper og alle er velkomne til å delta. Det samme gjelder for treningsøktene med profesjonelle tennistrenere på lørdager. Ellers arrangeres det tennisfester, tenniskarneval og andre tennisaktiviteter på ”Finca Guila”, som er åpent hver dag.   

   
Bra trening
For Bjørn Westlie er ikke tennis bare en lidenskapelig hobby. Det er også en aktivitet som bidrar til at han holder seg i form. Og det er lite som tyder på at tennisveteranen nærmer seg 80 år.

- Tennis er en fin måte å få beveget seg på, det er god trening. Her i Spania er det også som sagt det sosiale. Klimaet her gir mange muligheter. Jeg er ute og går turer på stranda hver eneste dag. Og en gang eller to i uken er jeg oppe og vandrer litt i de mange fjellene rundt i området. Utover det tilbringer jeg en stor del av tiden her på ”Finca Gulia”, hvor jeg møter venner og kjente, og spiller single eller double. Noen ganger opptrer jeg også i en slags trenerrolle, sier Bjørn, i det han gjør seg klar til å ta fatt på ettermiddagens tennisøkt.

Siste nyheter »

2018-02-23 11:35
Foto: Las Palmas, Gran Canaria (Illustrasjon).

Boligprisene i Spania økte med 3,1 prosent i fjor.

2018-02-22 13:24
Foto: Anna Gabriel var innkalt til rettsavhør den 21. februar, men reiste til Sveits før avhøret. Domstolen utstedte deretter arrestordre i Spania.

Den nasjonale domstolen i Madrid har utstedt arrestordre mot Anna Gabriel fra det katalanske separatistpartiet CUP.

2018-02-22 11:36
Foto: Rapperen Josep Miquel Arenas Beltran er kjent i Spania under artistnavnet "Valtònyc".

Rapperen Josep Miquel Arenas Beltran "Valtònyc" er skyldig i hets av kongehuset, forherligelse av terrorisme og drapstrusler i sine sangtekster.

2018-02-21 12:36
Foto: Adelstitler er avskaffet i mange land i Europa, men ikke i Spania der landets grunnlov fremdeles anerkjenner kongens rett til å gi titlene. Bildet viser en tegning fra nasjonalbiblioteket i Paris av en adelsmann i en spansk koloni på 1500-tallet.

Adelstitler hører Middelalderen til og bør ikke lenger anerkjennes i et moderne demokrati. Det mener det katalanske republikanske partiet ERC.

Mer om Intervjuer »

2015-01-15 19:43

I februar i fjor kom den overraskende nyheten om at Spanias mest innflytelsesri

2014-06-05 14:44

Aleksander Bjargo etablerte Costa Blanca Kiropraktorsenter for 10 år siden. Nå heter klinikken Advanced Chiropractic, har langt flere medarbeidere og et bredere pasienttilbud. I praksis betyr det at nordmannen Bjargo og hans kone Melissa, som driver Helsekosten i samme bygg, har lykkes godt med businessen i Albir.


2013-10-20 13:25

Yngve Anfinnsen, bosatt i Altea, er leder for kundeservice i Wipzona og har vært bedriftens ansik

2012-01-27 06:12

På et muggent pensjonat i Tarifa møter vi i romanen Señor Stig, en bitter og selvrettferdig mann, to middelaldrende kvinner som utforsker sin nyoppdagende kjærlighet for hverandre, en ung gutt som leter etter sin far og en strandet afrikaner.


Jan P. Solberg fra Soknedal litt sør for Trondheim har i disse dager kommet ut med boka Señor Stig. Romanens handling foregår i Tarifa, helt syd i Spania.


Fasinert av Tarifa


2011-07-18 02:24

Den spreke fysioterapeuten fra Kristiansand startet svømmekarrieren da foreldrene tok henne med på babysvømming kun to måneder gammel. 31 år senere svømmer Trine Østervold fortsatt.


2011-07-12 02:04

 En invitasjon til å delta på møbelmessa i Valencia i fjor høst "traff" Eva Mork i en prosess i livet så momentant at hun bare tenkte “Yes, nå er det min tur”


- Jeg fremskyndte ferdigstillelsen av mine prototyper og reiste til Valencia med de som inviterte meg. Det skal også sies at uten mine spansktalende samarbeidspartene hadde det ikke kunne vært gjennomført, men lykken bisto meg også her. Jeg deltok og reaksjonene jeg fikk var fantastiske – siden har det gått slag i slag, forteller Mork.


2011-07-11 02:47

- Et perfekt sted å være. Her i Spania stortrives vi og vi gleder oss allerede til å komme tilbake, men vi vet ikke når, sier den velkjente artisten og sangeren, Mariann Aas Hansen, til Spaniaposten.


 


- Det venter mye jobbing hjemme i Norge nå. Blant annet julekonserter, sier hun.


Sangeren har vært på ferie i fire uker i Alfaz de Pi sammen med musikerforloveden Erik Andre Rydningen, men når dette leses er Aas Hansen vel hjemme i Oslo.


Sang i Albir


2011-07-08 02:40

For halvannet år siden åpnet Aashild Sondresen Kvam en liten klesbutikk for damer i Albirs hovedgate. Det tok ikke lang tid før det gikk rykter i det norske miljøet om at den dama har teft.


I dag er Sondresen Kvam godt i gang med butikk nummer to som ligger midt på strandpromenaden i Altea.


-Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Etter tre måneders drift har jeg like stor omsetning her som i Albir, sier Aashild med et fornøyd smil da Spaniaposten møter henne i den nye Ask Embla butikken i Altea.


Dobbelt så store


2011-07-07 02:32

Blant sitroner, appelsiner og palmer sitter Frps ordførerkandidat ved høstens lokalvalg i Sarpsborg, Stein Erik Westlie med PC`en på bordet og med telefonen klar.


Under Spanias sol lader nemlig østfoldingen opp til høstens valgkamp. Westlie ønsker å være forberedt og han er kampklar fra sin feriebase på Costa Blanca


- Jeg lader batteriene skikkelig i Spania. Her samler jeg krefter og får slappet av, forteller Stein Erik Westlie til Spaniaposten.


- Men blir det så mye avslapping med PC og telefon?


2011-07-04 05:21

Anita Renathe Utheim og Jeanett Borgstein ved den norske skolen i Rojales er hekta på Street dance. De to sjuendeklassingene fikk nylig delta på den prestisjefylte Udo street dance konkurransen i England hvor vinnerlaget kom med til VM finalen.


- Det var kjempegøy å være med på konkurransen i England, sier de to venninnene i kor.


Det var rundt 900 deltagere på konkurransen og nivået var svært høyt. Jentene forteller at de kom med til kvartfinalen og begge er svært fornøyde med det. De hadde en duo-opptreden under konkurransen og totalt deltok det 30 duoer i aldersklassen 10-14 år.


2011-05-17 05:35
Rørlegger utdanning i Spania

Regionansvarlig Halvard Brækstad i rørleggerkjeden Comfort tar av seg hatten for initiativrike rørleggere som Glen Thore Grønås. Og Folkeuniversitetet får skryt for sitt tilbud om Mesterbrevutdanning i Spania.


Av: Jon Henriksen


Mesterbrevstudent og rørlegger hos Helle AS Comfort Bømlo, Glen Thore Grønås (25) stortrives på mesterbrevstudiet i Spania. Han oppfordrer flere som har tenkt å ta mesterbrevet til å søke seg sydover.


 


2011-02-10 06:13

Spanjolen Mariano González Campo har skrevet av den første norske grammatikken for spansktalende.2011-02-09 06:23

Ryanairsjefen, Michael O’Leary kommer ikke til å legge seg flat for spanske domstoler eller EU-domstolen når det gjelder saken om og printe ut gratis boardingkort til passasjerer som enten har glemt det eller som har misforstått reglene.-Vi kommer ikke til å bøye av. Hvis vi blir dømt en gang til, så får vi bare nekte vedkommende som ikke har boardingkort å gå om bord i flyet, sa Ryanairs sjef, Michael O’Leary på en pressekonferanse i Oslo onsdag.2010-06-26 06:00

Costa Blanca er en favorittdestinasjon for golfere fra fjernt og nær, ikke minst for skandinaver. Det milde klimaet, den gode infrastrukturen og stadig flere golfbaner å velge mellom, er blant tingene som trekker hopetall av golfentusiaster til ”den hvite kysten”.  


2010-06-24 06:00

I midten av juni tiltrådte Rune Helmersen som ny daglig leder ved CAN - Centro Asistencial Noruego. Sykepleierutdannede Helmersen har arbeidet mesteparten av livet innen helsevesenet både i Norge og i Spania. Nå ser han frem til nye utfordringer ved Bærum kommunes rehabiliteringssenter i Altea.


I mai i 2009 begynte Helmersen ved CAN som vikar for en avdelingsleder. Før det hadde han vært flere år ved det norske sykehjemmet Finca el Romeral i Alfaz del PI. I 2008 ble han ansatt som daglig leder for Rehabiliteringssenteret Costa Blanca, som skulle etableres på Solgården utenfor Villajoyosa.


2010-05-28 06:00

Christer Nylen har drevet byggefirma i Torreviejaområdet siden han kom til Spania for åtte år siden. Etter å ha sett utbredte og omfattende skader som følge av dårlig håndverk og manglende rutiner, begynte han å spesialisere seg på fukt- og soppsanering for et års tid tilbake.


Selskapet Construction Group har tre avdelinger. En for kjøp og salg av eiendom, en for import og eksport og en for bygg. Sistnevnte ledes av Christer Nylen. Spaniaposten har møtt den erfarne svenske håndverkeren på hans kontor i sentrum av Torrevieja.


MARKEDER COSTA BLANCA

I MORGEN
Mandag 26.02.2018

Det populære markedet i San Pedro del Pinatar går av stabelen hver mandag.

5514

Markedet i Callosa d'n Sarrià er et helautentisk marked for frukt og grønnsaker som går av stabel

Hver mandag er det "mercadillo" på Plaza de la Constutición i La Mata.

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA

I DAG
Søndag 25.02.2018

4621

Søndagsmarkedet går av stabelen på parkeringsplassen midt i sentrum av Albir.

Hver torsdag og søndag er markedsdag i Urbanización Marina som ligger i San Fulgencio kommune.

Søndager er det marked i Benferri, ikke langt fra Orihuela, i "Calle Jose María Puchades Noguera"

Ved Plaza de Toros

5529

Markedet som går av stabelen hver søndag i La Nucia er populært. Det er i hovedsak et "rastro" me

Ved Estadio de Fùtbol

El Mercadillo del Campo de Guardamar, på folkemunne kalt Sitronmarkedet, er et yndet utfluktsmål

MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA
MARKEDER COSTA BLANCA