Foto: En ev de fire kattene som ble funnet døde ved Campoamor i Orihuela Costa lørdag 15. september. Mat som trolig inneholdt gift var satt ut ved containerne på stedet. Foreningen FAOC advarer folk mot «å ta saken i egne hender» og påpeker at giften også kan være farlig andre, for eksempel hunder eller små barn.

En koloni med villkatter i Orihuela Costa er trolig blitt drept med gift i mat som var satt ut på gaten. Lørdag 15. september fant politiet fire døde dyr i et begrenset område ved Campoamor. Både maten og de døde kattene er sendt til rettsmedisinske undersøkelser hos politiets miljøenhet Seprona for å slå fast dødsårsaken.

Store kolonier av villkatter er et problem i flere byer på Costa Blanca. Når bestandene blir for store, får det konsekvenser for de hygieniske forholdene – både for kattene og for mennesker som bor i området.

I likhet med andre kommuner i Alicante-provinsen er Orihuela med i det såkalte CES-programmet for sterilisering av villkatter (Fange, sterilisere og slippe fri). Programmet er ment å redusere bestandene, samtidig som dyrene behandles på en human måte med medisinsk oppfølging og organisert mating.

I det aktuelle området ved Campoamor skal imidlertid CES-programmet så langt ikke ha gitt like gode resultater. I følge Alicante-avisen Información er mange katter fremdeles ikke blitt kastrert og fortsetter å føde nye kull. Også andre steder i kommunen har det vist seg vanskelig å få kontroll på bestandene.

Det advares likevel mot at innbyggerne selv tar saken i egne hender. Foreningen FAOC (Federación de Asociaciones de Orihuela Costa-Alicante) påpeker at den giftige maten som settes ut også kan være til skade for andre dyr, for eksempel hunder, eller små barn som leker i området.

Les mer om programmet for sterilisering av villkatter på Costa Blanca:

Massiv kastrering av katter i Torrevieja

Katteproblem i Alfaz del Pi

Villajoyosa steriliserer villkatter

 

Solident 250×300